Отговори на тема
 да бъдеш или да не бъдеш 
Автор Съобщение

Постове: 4
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
значи предлагат ми Legacy '96. за съжаление незнам кубатурата, но е автоматик с вс. екстри без кожен салон, комби в познатия сив металик. знам че колата е мн. добре гледана, та чудия се да действам ли. нещата които ме притесняват са прочутите части, и разхода. та питам колко струват биалетки например(само това е за смяна на първо време), с частите трудно ли е? Колко струва редовна смиана на масло и филтри? знам че зависи от маслото.....но горе-долу. Казват ми че разхода е 12/100 градско. но мисълта че може да е над 15 ме плаши леко. та това е моята дилема!!! ще ми е от полза съвета ви.

P.S. Вчера броих колко Subaru ще срещна.....за цял ден в София.....САМО 3! яко а?

Пет Юли 11, 2008 8:44 am
Върнете се в началото
Профил
Active AWD
Аватар

Постове: 551
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
---

Последна промяна tisho на Вто Фев 10, 2009 11:05 am, променена общо 1 път

Пет Юли 11, 2008 9:25 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 30
Автомобил: Outback 2007 2.5
Нов фен
Отговори с цитат
tisho написа:
eitingon написа:
P.S. Вчера броих колко Subaru ще срещна.....за цял ден в София.....САМО 3! яко а?

Е само заради това си струва всичко, и разхода, какъвто и да е. Това е неповторима кола.

е всеки с целите си..
аз ако взема субару, чакам си реда при газаджията и директно му забивам газовия инжекцион.
който има пари да плаща 15/100 бензин, да си го плаща :)
колата е за да служи на мен, не аз на нея.
не съм от хората, които стават роб на колата си.
поддържам си я, ма не се вманиячавам.
във всеки форум за коли който влезнете, там марката е най-най от всичко и сътоветно предимствата са изброени.
аз лично искам субару, защото е 4х4 и се говори, че са доста здрави.

Пет Юли 11, 2008 9:45 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 313
Автомобил: Forester 2.5XT 2007
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Лично за мен съм преценил , че газовият инжекцион ще го избивам 100 години . Така че разход от 20 или нагоре не ме плаши . Карам твърде малко километри напоследък и не виждам смисъл от това да не се кефя при изпреварвания , на светофари и т.н. :-D По-скоро бих купил на жената една малолитражка , която и аз да покарвам от време на време . Колега мятай се на Субито , на дълъг път разхода още ще падне , ако я караш разумно . Предполагам че предлаганата кола е 2.0 , т.е. 12 градско за автоматик със тази кубатура е съвсем нормално . Ако ти е тежък крака , ще подмине 15 със сигурност :-D За смяната на маслото : около 100 лева излиза , при положение че сложиш някакво доста скъпо масло . Биалетките последно ги купих по 110 лева задните и 90 предните . Има и алтернативни варианти на въпросната част : сменя се само втулката или там както се казва и излиза по 2.50 лева примерно ( без ТРУД !!! ) ,мисля че колегата Блатимир може да каже повече по въпроса :-D Винаги има начин да минеш по-тънко ако ти се занимава . Части има бол и не са на безбожни цени ;-)

Пет Юли 11, 2008 10:15 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
kingalex написа:
Лично за мен съм преценил , че газовият инжекцион ще го избивам 100 години . Така че разход от 20 или нагоре не ме плаши . Карам твърде малко километри напоследък и не виждам смисъл от това да не се кефя при изпреварвания , на светофари и т.н.

То явно никога не си ползвал ГИ, или пък си слушал оплаквания от хора със зле настроени такива или някви други проблеми.
С газовия инжевкцион вървежа на колата ти е като на бензин, колкото и смешно да звучи. Разхода е с до 1/100 над този на бензин, в идеалния случай е същия. С днешните цени, един ГИ за 1600 лв BRC се избива за по-малко от 10 000 км, което ти няма как да не врътнеш за година.
Та и на светофарите ще се кефиш и то повече, защото ще ти е през оная работа колко натискаш при положение че караш с евтино гориво, тънко ще ти идва ходене до море почивки и кво ли не, както и при смяна на кола ако е със сходни двигатели ще можеш да си го ползваш, както аз ще правя в случая.

п.с.: на предишната ми кола максималната ми скорост на газ беше по-голяма от бензин поради липсата на ограничител на газ.

Пет Юли 11, 2008 2:05 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1791
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
питаш в субару форум дали да си купиш субару? :D какъв мислиш че ще е отговора? :wink: дали е добро субаруто...здраво,надеждно и т.н.?има само един начин да разбереш...като си купиш :wink: :D

Пет Юли 11, 2008 3:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 113
Автомобил: Subaru Forester 2.0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
като човек пишещ в два форума мога да ти кажа избора е правилен , за разхода .........ами карах до скоро ксантия комби турбо ст / бензин / питашли за разхода ? махни не питай , :lol: всичко зависи от това колко ти е тежък крака, на мойто суби му слагам газов инжекцион защото при 50-100 км. дневно е оправдано. за резервните части евтино няма никъде.

Пет Юли 11, 2008 4:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 313
Автомобил: Forester 2.5XT 2007
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Не желая да влизам в спорове за газта . Пак казвам че съм си ги сметнал нещата и за мен няма значение дали е газ или бенц . Плюс това като видят кола с Турбо и всички газаджии вдигат ръце ...

Пет Юли 11, 2008 6:21 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
току що казаха по новините,че от 2009г. автомобилите трябва да ползват горивото за което са предназначени.на газ или метан щели да карат само заводските уредби. :shock:

Пет Юли 11, 2008 6:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
kingalex написа:
Не желая да влизам в спорове за газта . Пак казвам че съм си ги сметнал нещата и за мен няма значение дали е газ или бенц . Плюс това като видят кола с Турбо и всички газаджии вдигат ръце ...

Дръж се :-D
Как беше...газта за готвене :-D
Мен ще ме е срам да зареждам газ.. :roll:

Пет Юли 11, 2008 6:58 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
kingalex написа:
Ааа турбо! :P Е то ти си си направил сметката наистина :P

imprezaWRX написа:
току що казаха по новините,че от 2009г. автомобилите трябва да ползват горивото за което са предназначени.на газ или метан щели да карат само заводските уредби. :shock:

Сигурен ли си, че така са го казали, че като факт, че всичко е прието и т.н. и че трябва да караш на квото ти е колата? И тва освен в БГ къде другаде го има казаха ли? Тва надали ще стане. То война ще стане, хех..
А да имам газова и да карам на бенз може ли? :? Все някъде ще му измислят цаката. Нека стане пък ще му мислим. Ще измислят пак някви лицензирани сервизи, някво простотии и пак ще може да се кара на газ.

Пет Юли 11, 2008 8:38 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
това нещо могат да го кажат само болни мозъци, или добре охранени депутати :D , което май е едно и също. НЯМА КАК ДА СТАНЕ :D

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Пет Юли 11, 2008 8:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
poznai написа:
Сигурен ли си, че така са го казали, че като факт, че всичко е прието и т.н. и че трябва да караш на квото ти е колата? И тва освен в БГ къде другаде го има казаха ли? Тва надали ще стане. То война ще стане, хех..
А да имам газова и да карам на бенз може ли? :? Все някъде ще му измислят цаката. Нека стане пък ще му мислим. Ще измислят пак някви лицензирани сервизи, някво простотии и пак ще може да се кара на газ.
прието е в европейският съюз,от 2009г. и у нас.така казаха :smt102

Пет Юли 11, 2008 8:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
imprezaWRX написа:
poznai написа:
прието е в европейският съюз,от 2009г. и у нас.така казаха :smt102

представи си какво ще се случи, ако изчезне потреблението на газ от автомобили, защото това ще се случи, ако го въведат..
хиляди хора без работа, газови сервизи, вносители, газстанции, нефтохима ше има грижи, такситата ше станат майка си и баща си и бедна ми е фантазията какво още ще става след това.

Пет Юли 11, 2008 9:34 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1637
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
imprezaWRX написа:

И аз го чух по новините :!:

РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ

Бесен куриер в Спиди

Съб Юли 12, 2008 5:58 am
Върнете се в началото
Профил
звездоброец
Аватар

Постове: 1399
Автомобил: 4-цилиндрово сешоарче
Телефон: 0898-695-268
Рейтинг: 292
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Наите ли кога братята бакшиши няма пак да блокират столицата и да клекне правителството (а този път няма да са само таксиметрови шофъори) :D (какво ще правят газ-станциите, газаджиите ;-) )
Въпреки че съм противник на газта, подкрепям идеята за конверсия на алтернативно гориво, всеки си има избор, при положение че горивото е съвместимо с дадения двигател (тогава да забранят и биодизела :-D )...

Пон Юли 14, 2008 10:06 am
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Постове: 64
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Помислете си как да предотвратиме това решение на правителството щото иначе жална ни маика!

Пон Юли 14, 2008 9:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Ivo Lenkov написа:
Помислете си как да предотвратиме това решение на правителството щото иначе жална ни маика!

това решение няма как да стане по една проста причина, петрола свършва , освен ако не искат да свърши по-бързо :roll: , между другото цената от 2.5 за литър бензин все още е НИЩО в сравнение на цените които предстоят, ще стане и 5, ще стане и 25. Петрол има за около 20г максимум, газ има за около100.

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Пон Юли 14, 2008 9:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
... даже си мисля че цената на петрола едвам е удържат, защо долара стана толкова евтин? мислите ли че американската икономика е толкова зле? всичко е измама :D и то заради петрола, я си представете идин курс на долара преди 4-5г и при сегашната цена на петрола колко ще ни струва литъра :shock: , ......ами някъде към 5лв

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Пон Юли 14, 2008 9:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Най-голямата петролна криза от 30 години насам...което идва да ни подскаже, че тия събития май не се случват за първи път :roll:
Силно се надявам да се измъкнем от това положение.

Пон Юли 14, 2008 11:30 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема