Отговори на тема
 Още едно Legacy във форума 
Автор Съобщение

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги,
От миналата седмица съм горд притежател на едно Legacy H6 2004г. :heavy:
И аз, както явно всички други нови собственици на тази модификация съм страшно доволен от колицата, колкото и да не съм я напъвал до момента поради липса на читави гуми, но вече съм й запланувал една разходка след като ми дойдат новите гуми и мисля, че тогава вече кефа ще бъде пълен.
Имам обаче едни бели кахъри, които бих искал да опиша тук като въпроси с надеждата някой да сподели нещо по тях, просто за да не откривам топлата вода.
Първото ми питане е свързано с информационния дисплей (имам вградена навигация) - дали има някакъв, макар и минимален шанс японците да са измислили някакъв ултра "секретен" метод за заключване на дисплея, защото към момента без значение дали автомобила е в движение или работи на място имам само работещи копчета под дисплея, но самия дисплей не реагира по никакъв начин? Ако пък се потвърдят съмненията ми за повреден дигитайзер или каквото там може да е причината за проблема може ли някой да ми препоръча човек или сервиз, където да отида и да ми го оправят? Не че напъвам да ползвам вградената навигация, ама до момента не мога да видя средния разход на автомобила, а и откровенно се дразня като пред мен има нещо неработещо :)
Другото ми питане отново е в подобна насока - някой дали е тествал да върже този или подобен GROM и съответно да сподели впечатления? Това ми питане всъщност е породено от факта, че поразтърсих за някакви варианти за подмяна и се оказа, че защото при мен климатика е дигитален, а не с врътки съответно май няма да намеря някакъв афтърмаркет готов панел за централната конзола и респективно няма някакъв лесен начин за подмяна на фабричното аудио примерно с моето старо (един Pioneer DEH-6400BT, с който съм свикнал и ме задоволява напълно като функции и възпроизвеждане).

Благодаря предварително на отзовалите се, пък аз ще се постарая тия дни да кача някоя и друга снимка на лебеда ;)

Пет Дек 06, 2013 1:00 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
GROM-а работи прекрасно.

Поддържа ти 99 папки с до 99 песни всяка, разбира се чудесно със заводското аудио. Едно ме е яд само - защо си го купих чак една година по-късно:)

Пет Дек 06, 2013 9:12 am
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
didoya написа:
GROM-а работи прекрасно.

Поддържа ти 99 папки с до 99 песни всяка, разбира се чудесно със заводското аудио. Едно ме е яд само - защо си го купих чак една година по-късно:)

Екстра, значи едното ми двоумение е решено.
Благодаря за feedback-а.

Съб Дек 07, 2013 5:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
честито и безаварийно

Нед Дек 08, 2013 6:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Вдигам темата само за да споделя това, което направих по двата въпроса, които ме интересуваха.
Първо напазарих модул, който е подобен на GROM, но не с ограниченията по папки, които има той. Модула е руски, а повече инфо за него може да се намери тук - http://trioma-most.ru/
Наскоро пък взех и се амбицирах да си оправя тъч панела (дигитайзера) на навигацията (FGZ201ELF2). Тук дървото беше по-голямо, защото единственото, което успях да намеря е една навигация втора ръка, която струва към 700лв. и схема на самата навигация. От пазаренето на цяла навигация ме отказа цената, а второто не ми свърши кой знае каква работа, защото тъч панели с парт номера, който намерих в схемата (S79-0822-05) явно отдавна не се произвеждат. Е, наспамих всички подразделения на Kenwood по света ( :pardon: ) и от Kenwood Germany взе, че ми върза :headbang: Хорицата ми дадоха контакти на официалния им сервиз и магазин за резервни части и съответно парт номера на заместител (S79-0861-05).
Както и да е, в момента мога да слушам музика от флашки с прилично качество, а и си оправих дисплея на навигацията.
Точно за да има за историята тук, във форума, парт номера на тоя тъч панел описвам нещата подробно, защото предполагам, че може да има и други колеги с подобни зорове и тази информация мисля, че ще им е от голяма полза.
:beer:

Вто Юли 15, 2014 8:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 135
Автомобил: Subaru Legacy IV ej25 Bi-Fuel
Телефон: 0896201616
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега тази джаджа само на моделите с навигация ли става или и на другите?

Сря Юли 16, 2014 10:18 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Не, колега, джаджата се връзва към фабричното аудио на автомобила към порта за допълнителен CD чейнджър. Моето аудио е това с касета и вградения чейнджър за 6 диска. Малко tricky е частта с подкарване управлението от волана, но не е голяма грижа стига човек да има идея от автомобилни аудио системи, но тъй като аз не съм много на "ТИ" с кабеляците конкретно на аудио системите отидох в АВАЛ и момчетата за няма и час навързаха нещата.
BTW тази джаджа има допълнителен Bluetooth модул с микрофон, който също взех и в момента, в случай на нужда мога да говоря по телефон през аудио системата.

Сря Юли 16, 2014 10:46 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема