Отговори на тема
 LEGACY 2003-2007 разликите между 2.0R и 2.5 
Автор Съобщение

Постове: 71
Телефон: 0898237796
Рейтинг: 34
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте. От известно време се оглеждам сериозно за такова Легаси, но се чудя кой вариант да избера точно.
Гледам че по технически данни посочените два мотора са почти еднакви(поне в някой сайтове), като мощност, ускорени,разход и тн. та въпросът ми е къде аджеба е разликата освен в 500-те кубика по-голям обем на единият. Питам като реална динамика и разход как а,също така здравина единия спрямо другия и най-вече на кой от двата му се отразява по-добре газифицирането. Другото което ми е любопитно е, как може на кола след 2003г с мощност 160-70 коня да не и сложат 6-степенна кутия.... просто при едно дълго каране особенно магистрално си е задължителна 6-тата според мен.

Чет Юли 17, 2014 9:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 94
Автомобил: Legacy H6 '05
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравей колега,

Може да започнеш от тук: viewtopic.php?f=4&t=15245

Иначе, накратко, 2.0R има по-малък въртящ момент и по-късно го правят 150 коня. 2.5 е май най-подходящия за газ (клапаните се регулират по-лесно), но и другите стават. Избора винаги е по един критерий - най-читавото.
И аз се чудя защо само 5 скорости, ма толкова.

П.С. Нещо бая хора от Алфа скачат на Субару, или...? :)

Пет Юли 18, 2014 11:29 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 71
Телефон: 0898237796
Рейтинг: 34
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Ами Субаруто е един от най-логичните избори в тоя клас и тия години коли. Аз лично винаги ще си остана Алфист с главно А,понеже освен субито си гледам активно и алфа 159. Чесно казано за мен няма суби дето е по-красиво от алфата,просто са по-здрави :),а и преди 2003-4 година субитата не "късат" откъм дизайн нито вътре нито вън,но това си е мое мнение и въпрос на вкус. Факт е ,че тези легасита които гледам са наистина хубави,освен че са здрави :) Като цяло сондирах на доста места инфо за тях,имам познати и с сервизи и те казват само положителни неща,така,че или щее легаси или 159-ка, което излезе първо и по-читаво.

Пет Юли 18, 2014 9:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 1
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колега и аз Алфист и ще сменям със Субару. Не, че съм видял лошо от моите алфи досега (Алфа 75, 156 1,9 JTD, 156 2,4 JTD 20V) но вече 156-цата ми поомръзна а 159 нещо ме разочароваха с интериора. Та реших да покарам нещо 4по4 и аз съм се спрял на Легаси и мнението ми напълно съвпада с твоето. Субитата след 2003 са много идеи по-красиви а алфистите принципно сме естети хора. Успех в търсенето. Аз съм се насочил към Дизел, че съм фен на саждите ама...ще видим :)

Чет Авг 07, 2014 11:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема