Отговори на тема
 Трудно палене! 
Автор Съобщение

Постове: 14
Автомобил: Legacy 2.5/BH
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, от известно време имам следния проблем: колата е Легаси 2,5/99г. с ГИ "Фобос 1". Сменени са следните неща с нови: бензинова помпа с филтър, бобина, кабели, свещи, температурен датчик, детонационен датчик и датчик на коляновия вал. Колата от известно време преди смяната на по-горе описаните части започна да пали по-трудно при студен и топъл старт. Понякога, когато я запаля и поработи 10 мин., след това запалва трудно от 10-15-тия опит. Интересното е, че когато не я карам 2-3 дни, запалва от 1/2 оборот, а когато я карам всеки ден, сутрин запалва след по-дълго въртене на стартера. Чека не свети и не отчита запаметени грешки при самодиагностика. Ще се радвам, ако споделите мнения.

Съб Окт 25, 2014 12:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Малко по-дълго какво означава ? (за това което прави сутрин)
За мен при повече завъртания от колкото са ти цилиндрите .. има проблем.
Ако брои до 4 завъртания докато запали.. би трябвало да е наред.

Ако си сменил всичко по системата на запалването - значи е по захранването с гориво.
Може да е бензиновата помпа ( да си играе на включено изключено поради износване.), или вакум регулатора..
Бих проверил първо него - Откачаш му маркуча за вакума и гледаш дали има бензин в него.
В маркуча НЕ трябва да има бензин.. иначе е спукана мембраната на регулатора.

Ето такова нещо е : http://i.ebayimg.com/00/s/NTAwWDUwMA==/ ... 8800005007
или нещо подобно конкретно за твоята кола. :)

Ако не е това .. иди да ти видят налягане на бензина ... и ако имаш данни от ОБД данни - покажи какви са за long term fuel trim .. short term fuel trim.
(Когато си на бензин и е добре загряла.. след като поне 10 мин си карал на бензин)

Съб Окт 25, 2014 10:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На мен ми прилича че смуче въздух от някъде. Бих проверил всички маркучи и снадки към смукателния колектор, като предварителни изолирам газовото.

Нед Окт 26, 2014 9:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 59
Автомобил: Subaru Legacy
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
При мен по-трудното палене се оказа, че е от горивото. При зареждане на бензин от Лукойл сутрин пали по-трдуно. Като заредя бензин на ЕКО разликата е осезаема и пали от четвърт.

Пон Окт 27, 2014 9:20 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема