Здравейте на всички
Нов съм във форума, въпреки че от известно време усилено чета и събирам информация относно въпросния автомобил- Субару Легаси мк3 2.0 комби.
Знам, че има множество информационни теми за модела,но аз ще имам малко по-специфични въпроси, надявам се да не се разсърдите и да се намерят достатъчно търпеливи колеги от вас, да ми обяснят.
Прощавайте, че ще бъде малко многословен, но държа да обясня хубаво за какво става въпрос.
Търся си работна кола,комби и съм се спрял именно на тази. С баща ми имаме малка строителна бригада и ни трябва автомобил, с който спокойно да може да прекарваме торби с лепило, греди на покрива и т.н. материяли, както и 5 човека в купето, не само на градски разстояния, но и на 100 км. примерно. Тук обаче малката подробност е, че колата ще се ползва също така като семейна, за баща ми-ходене до морето, на планина и т.н. Колата ще се кара на газ, с газов инжекцион ест.
Досега тази работа успешно извършва един ФВ пасат б3 комби,но много му станаха годинките,постоянно се чупи нещо, 10 години се ползва по този начин и ви е ясно, че му е време за пенсия. Трябва ни кола от този калибър като големина. Засега изключваме тези със задно предаване, поради факта , че са предимно по-скъпи марки с по-скъпа поддръжка отколкото е нужно да има една кола, която се ползва предимно за работа, 80% от времето.
Та няма да продължаваме с ФВ, тъй като пасатите, които може да си позволим около 2000год. са с безбожно скъпа ходова част за обслужване, а ние търсим разумен компромис между цена и качество. На година се изминават по около 30 000 км.
Решихме да се огледаме за читави японски автомобили и първия, който започнах да разучавам е именно това Субару, досега не сме имали никакъв досег до марката, дори минимален. Намерих ващия форум и останах много приятно изненадан. Всичко е много добре подредено, участниците са дружелюбни,надявам се да ми пообясните основните неща относно обслужването.
От всичкото четене се спрях на тази модификация, 2.0 125hp, комби, задължително ръчна кутия, между 1998-2003г., с обикновено окачване, не въздушно. Не е нужно колата да има много екстри,само основните.
Прочетох основните теми за легаси,прегледах обстойно подфорума, "форумводителя".
Основното ми питане, покрай всички тези обяснение е: ще се справи ли този прекрасен автомобил с поставената задача и най-важното на каква цена?
Имайки предвид километрите изминавани всяка година и това че ще се кара поне 5-6 години от закупуването му, живот и здраве,това значи,че ще се сменят поне веднъж съединител комплект, амортисьори, ходова част (вероятно повече от веднъж, предвид хубавите ни пътища) и изобщо тези консумативи, специфични за отделните автомобили, изключае гуми,свещи, масло и т.н., които са пределно ясни. Има ли нещо специфично скъпо относно тази модификация на Легаси с този двигател, както примерно при Пасатите б5 и б5.5 - със скъпата ходова част?
Поста ми стана наистина дълъг, искам да попитам и други неща,но нека първо обсъдим тези, пък в хода на дискусията ще добавям. Искрено благодаря на тези , които ще се включат за отделеното време.