Отговори на тема
 издухана гарнитура и вадене на глави 
Автор Съобщение
Пресен - пресен

Постове: 2
Автомобил: legacy 99''
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги имам нужда от помощ. От около 5 месеца съм със марката и съм силно впечатлен. Работя в Англия и по път за насам издухах гарнитура на някоя от главите. Това се случи някаде във Унгария, Останалата част от пътя я минах с често спиране и доливане на вода ( водата отива в цилиндъра) прекъсвания и тн. Въпроса ми е следния, имам известни познания в областта но не ми е ясно дали мога да извадя главите без да вадим двигателя, Имам приятел който също е в час със тези работи та работата е че ще я правим ние. Цените за ремонт тук са доста сериозни и немога да си го позволя точно в момента да я закарам в реномиран сервиз тъи като все пак току що дойдох и все още не сум изкарал достатъчно за да мога да отделя от 900-2500 паунда. Моля ако съм объркал раздела за темата да бъде преместена и много моля хора искам съвет и помощ недейте да хейтвате. Също така ако има някакви особености други при ангренаж или каквото и да е ще се радвам да знам какво да очаквами за какво да гледам. Колата е субару легаси '99 (99-03) Ей Джей 25 е двигателя

Сря Мар 12, 2014 9:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 862
Автомобил: Pontiac Firebird 5.0 V8
Телефон: 0899164990
Рейтинг: 385
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега,
При боксер двигателите почти всичко се прави след вадене на двигателя,но за сметка на това той се вади изключително лесно. Сам надали ще се справиш без инструменти и условия .Като цяло свалянето на главите не е най трудната операция ,но задължително трябва да се извади мотора,да се изшлайфат главите за де се оправят евентуални кривини,аз лично бих проверил леглата и водачите + замяна на гумичките. Ангренажа е лесен за зацепване особено на двуваловите мотори,ако ти е стар ремъка това е идеален момент да го смениш , задължително си замени или поне провери обтегача защото често прави проблеми . Ако решиш да го правиш сам мога да ти намеря схемата на зацепването. В кой град си в Англия? Баща ми живее там и доколкото знам от него има Българи които се занимават с ремонти там ,но не съм сигурен колко да надеждни.Ако си в Лондон мога да го питам.
Поздрави,

Чет Мар 13, 2014 8:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 141
Автомобил: Subaru legacy 2.5 L
Нов фен
Отговори с цитат
Не е вярно, че е задължително да се сваля двигателя.
Главите се свалят заедно с болтовете. Казвам го от личен опит.
Според мен е задължително след сваляне, главите да се минат на шлайф.
При ангренажа няма нищо особено.
Само стягането на главите се прави по схема по-различна от други автомобили.

Чет Мар 13, 2014 9:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 2
Автомобил: legacy 99''
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги благодаря за отговорите. Значи в сряда колата ще влиза в сервиз един поляк ще я прави, Обяви разумна цена, надявам се да я направи както трябва. Колкото до ангренаж и други работи всичко е обслужено в България но че може да издуха гарнитура никой не предполагаше, След ремонта ще пиша за подробности дали наистина главите излизат без двигателя сигурно ще е полезно за някой други колеги. Благодарности и Поздрави !!

Съб Мар 15, 2014 7:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 862
Автомобил: Pontiac Firebird 5.0 V8
Телефон: 0899164990
Рейтинг: 385
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Става но е неудобно. Особено ако е DOHC като моя е доста трудно.

Нед Мар 16, 2014 9:09 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 11
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте приятели!
За съжеление първото ми мнение във форума е свързано с проблем...
Имам легаси 2001 внос от япония.. до тук чудесно нали? :cool: Сега с проблема... Купих го с издухана гарнитура и знаех за това.. сега реших,че е време за ремонта,но се оказва,че частите за японския модел имат някаква разлика и не всеки може да го отремонтира. Просто въпрос към горния потребител - как се справи поляка и колко пари взе. Аз също съм в Лондон и си търся човек да оправи проблема. Благодаря много за вниманието.

Чет Ное 13, 2014 10:50 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема