Отговори на тема
 Каква точно е разликата в пружините на седан и комби 2004 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Някой има ли идея каква е разликата в пружините на Легаси седан и Легаси комби 2004 година?
По сайтовете намирам 2 вида пружини. Номерата са различни.. значи и пружините са различни. Но каква точно е разликата?
(В технически документи не виждам сериозни разлики в разглобяването и сглобяването или в задното окачване)
това е за комби.
http://www.autopower.bg/%D0%BF%D1%80%D1 ... 23177.html
това е за седан.
http://www.autopower.bg/%D0%BF%D1%80%D1 ... 12988.html

Това им е каталога.
http://www.lesjofors-automotive.com/mya ... l_2013.pdf

В каталога има и един номер 42 883 31 , който е само за комбито и е heavy-duty. Усилени някакви явно.
Та въпросите са .
Стават ли от комби на седан ?
И какъв ще е ефекта ?
Има ли някой от форума с усилени пружини на седан ?
(Малко ми е клекнала задницата , поради газовото явно и искам да сложа малко по-твърди пужини, но не много по-твърди.
Смятам да сменям амортисьорите и се чудя какви пружини да сложа ?)

Сря Ное 12, 2014 1:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз съм с усилени задни пружини Pedders 5,5 кг. Резултатът е пълен багажник и пълно купе с хора, а задните гуми не докосват подкалниците дори през дупки. Возията е по-добра от преди защото са в комбинация с амове Pedders. Вероятн,о ако сложиш на стокови амове по-корави пружини, ще стане малко дървено усещането отзад.

Сря Ное 12, 2014 1:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Може ли да споделиш от къде са тия пружини. Или кой се занимава с тях в БГ.
Всъщност ще слагам регулируеми Koni и ми трябват малко по твърди .. но не по-къси пружини. Не искам да я правя по-ниска.

Сря Ное 12, 2014 5:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Може да си ги купиш онлайн от сайта на фирмата http://www.pedders.co.uk/info-about-whi ... ncl%2520GT.

Принципно Любо (сервиза в Люлин) може да ти ги достави и монтира ако си от София.

Чет Ное 13, 2014 8:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега аз имам едни от комби обаче спек Б с билщайн
( ако ги искаш драсни на лични )
и при мен разликата беше ~ 1см повдигане след като си смених със нови пак стокови.

иначе после може да направим проверка и да ги сравним едните и другите да се види има ли разлика или не.

Нед Ное 16, 2014 10:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема