Отговори на тема
 Питане за газова уредба и свещи за двигателя 
Автор Съобщение

Постове: 150
Автомобил: Legacy 1.8 GL 1993
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,имам проблем с газовата уреда(доста стара от холандия),че при карана по инерция оборотите започват да играят,дори падат до 0 и после до 1000.Ходи на различни сервизи,и един човек близо до факултете(срещу люлин дето е) ми оправи положението на изпарителя и откачи въздуховода кум филтура.Така не падат оборотие,но пук като подам повече газ започва колата да бучи много и весе едно се задъхва.Един приятел ми каза да окача тръбата и да взима въздуха от двигателния отсег,но и да залепя половината.Така сега нито играят,нито се задъхва колата.Било така,щото газта имала нужда от по-малко кислород.Вероятно е тъка,но дали е правилно.Не вредили на двигателя и дали знаете по-добър начин за оправяне на проблема.Сега няма рпболем,но знам ли дали е правилно.
Уредбата не е газов инжекцион,а колата е легаси 92' комби.
Другият ми въпрос е : сега съм със свещи на champion даде ми ги човека де ми оправя колата,на около 4000 километра са.Дали са добро решение или да си купя някои други и дали ще променят разхода(13 градско , 10 извънградско).И ако тези не са добри,какви да си купя за средни пари(за около 50 лв 4 броя(ако има такива де).Та това са питанията ми.

Сря Авг 06, 2008 10:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1791
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
ако питаш мен,вземи си хубави свещи :wink:
NGK PFR6B-11

Изображение

Сря Авг 06, 2008 10:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
значи тези на са много добри ли?А и колко са тезипосочените и цената каква им е,а и от къде да ги купя (за софия),че никаква представа нямам кои магазини в София са добри за Субару.Благодаря.

Сря Авг 06, 2008 10:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 762
Автомобил: legacy2.5AT GX sedan MY99
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
NGK PFR6B-11 -тези свещи са с платиниев електрод и около 40.00 лева е бройката.....за твойта кола за първоначално вграждане предлагат свещи NGK BKR6E-11 С ЦЕНА ОТ 6.00 до 10.00 лв на бройка в зависимост от каде ги копуваш.моят съвет е да си сложиш такива свещи///прилагам и каталог сам да си погледенеш'''''
http://www.ngkntk.de/index.php?id=403&p ... U&m=Legacy

Чет Авг 07, 2008 6:33 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Относно проблемите с изпарителя... Да влиза въздух директно понякога е проблем, но чак да го завиваш и да го запушваш... Естествено, че няма да върви. Това е проблем на настройка на изпарителя. Или е стар, със стари мембрани и трябва да се сменят, или просто е кофти или майстора не разбира нещо...

Чет Авг 07, 2008 6:38 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 5
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
това което си направил е против всякакви правила.Като имаш в предвид ,че за да имаш правилно изгаряне на газ съотношението газ въздух е 30/70 .Когато затвориш входящия приток на въздух ти нямаш правилно изгаряне и това ти качва разхода същото се получава и ако не си сменяш въздушния филтър.Ако питаш мен изхвърли всички тези измишлйотини,а само промени посоката на въздухуприемника / отворо за засмукване на въздух да не е по посока на движението на автомобила,а обратно.Аз карам на газ от осем години и съм много доволен,разхода ми варира между 8 и 10 и то през зимата с включена с-ма 4х4

Чет Авг 07, 2008 7:47 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
ето свещи които не са 40лв. бройката(вече ги няма).ето и иридиеви които също не са 40лв.не са и ефтини,но като ги сложиш забравяш.пък и всички знаем че на газ свещите карат по-малко :wink:
п.с.данчо,престани с тия цениИзображение

Чет Авг 07, 2008 8:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Относно свещите в случая Данчо не е виновен, такава е цената в Субару.
Защо е такава обаче никой не може да ми обясни. Така е при всички български дистрибутори на части! Сега поведохме спор с един в друг форум... Смята че в ЕС принципно са така.

Чет Авг 07, 2008 8:49 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
BAlexandrov написа:
Относно свещите в случая Данчо не е виновен, такава е цената в Субару.
Защо е такава обаче никой не може да ми обясни. Така е при всички български дистрибутори на части! Сега поведохме спор с един в друг форум... Смята че в ЕС принципно са така.
ако е така,извинявам се на данчо :D

Чет Авг 07, 2008 8:50 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Цените които съм написал е от впечатлинията ми от магазините за авточасти .които предлагат свещи Ngk,цените на бройка дали са иридиум или с платиниум елктрод няма значение дали са NGK ILI DENSO,НАВСЯКАДЕ Е ОКОЛО 40.00 ЛЕВА НА БРОИКА+/- ,това е фирмена политика в зависимост кои е доставчика на свещите и от каде идват, а ти колега Impreza wrx първо проучи пазарните цени на частите а не кой какво пише в форума и чети преди да напишеш нещо,ок, 8)

Чет Авг 07, 2008 12:29 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
subaru prodrive написа:
..... а ти колега Impreza wrx първо проучи пазарните цени на частите а не кой какво пише в форума и чети преди да напишеш нещо,ок, 8)
проучил съм!а ти престани да пробутваш скъпи части тук :smt075 може и на по-тънки цени да се намерят.
п.с.това че ти се извиних,малко ли ти е? :evil:

Чет Авг 07, 2008 1:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
subaru prodrive написа:
Цените които съм написал е от впечатлинията ми от магазините за авточасти .които предлагат свещи Ngk,цените на бройка дали са иридиум или с платиниум елктрод няма значение дали са NGK ILI DENSO,НАВСЯКАДЕ Е ОКОЛО 40.00 ЛЕВА НА БРОИКА+/- ,това е фирмена политика в зависимост кои е доставчика на свещите и от каде идват, а ти колега Impreza wrx първо проучи пазарните цени на частите а не кой какво пише в форума и чети преди да напишеш нещо,ок, 8)

Впечатленията ти са все възможно от най-скъпите, що не престанеш да се излагаш кат кифладжия

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Чет Авг 07, 2008 3:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Qblatimir..твоето мнение си го запапзи за себе си ако можеш да намериш по ниски цени от тези моля напиши го и го докаже но гов
оря само за марките за които сме писали, ако не просто не се заяждаи с мен..явно не ти харесвам аз и не искам но не се заяждам с теб и ти не ми харсваш,и да ти кажа ли защо умнико мой,,защото ти просто си живееш в една голяма заблуда за цените на автояастите и какво ли не още,само не знам с какво съм се изложил,,излагаш се ти като се правиш на по компетенетен от мене но не си,,,,,само моля те недей да си на всяко гърне похлупак,,о :twisted:

Чет Авг 07, 2008 6:14 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
и кво се излагам, питах те за съединител ти ми каза 430лв, проверих в най-близкия магазин до нас, цената на същия без отстъпка беше 390, за осрама искаше 20лв за едната, пък то комплекта без отстъпка е 26, ngk свещите ти показаха линка в продрайв колко струват далече под 40 лв за бройка, още ли трябва да ти изреждам.
Имаше и наглостта да си напишеш под ника subaru helper, ти кво си мислиш че това е сайт за кръводарители ли :lol:

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Чет Авг 07, 2008 7:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 42
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Май разводнихте темата. Колега, Росен е прав. Просто промени посоката на въздухозаборника. Аз съм имал подобен проблем с едно Пежо. Оказа се, че при каране по инерция горивната смес всъщност обеднява, поради относително по-голямото постъпване на въздух и по-малкото на газ.

Пет Авг 08, 2008 12:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Благодаря за отговорите,трудно да променя как да идва въздуха,сега си е както беше,всичко е сменено,само свещите останаха.РАботи добре.Благодаря

Пет Авг 08, 2008 7:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Колеги,спешно е!
Утре ще купувам нови свещи и сега четох из книжката.Там пиш,че нужните свещи са BKR6E-11 , за 2.2 и 1.8 без търбо , а за тези без катализатор са БКР6Е с разточние на електорода от 0,8 ,а не 1,1.
Аз съм с 1.8 с махнат катализатор и карам с BKR6E-11 , а имам и 2.2 на което сега ще купя свещи.Да взема ли едни БКР6Е и да го сложа ли на 1.8 без катализатора и има ли значение.Дали ще е по-добре или по-зле.Карам с тези дето са с 1.1 и няма проблеми , но може да е по-добре с 0.8.Дали е така.Моля спошно е.

Сря Авг 20, 2008 8:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
аз карам с иридиум на 0.9 пък имам два катализатора,и нямам никакви проблеми :smt102 вземи си BKR6E-11 за 2.2то,няма защо да разместваш :wink:

Сря Авг 20, 2008 9:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
да де ще преместя тези дето са 1.1 на колата (2.2) , а ще купя 0.8 за тези 1.8 без катализатора.Просто питам дали е правилно да сложа 0.8 на тази безкатализатора като така е по книжка,но кикъде в сайта на нгк не пише за кола с и без катализатор.

Сря Авг 20, 2008 9:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Ето тука слагам едно линкче колегите да си видят кое Легаси точно с какви свещи трябва да е,,,,,моето мнение да со сложите наколите свещи които са посочени точно какви трябва да са за ваща кола......................http://www.ngkntk.de/index.php?id=403&p ... U&m=Legacy

Чет Авг 21, 2008 6:32 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема