Отговори на тема
 Какво е нужно при замяна на 2.0 с 2.5 при Легаси B12? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 104
Автомобил: Subaru Outback 2.5 XT '06
Рейтинг: 37
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте. Размишлявам върху едни такива идеи за подмяна в неопределеното бъдеще и искам да попитам какво точно ще ми е нужно освен двигателя. Така на пръв поглед 2.5 и 2.0 SOHC ми изглеждат поне външно еднакви. Значи ли това, че мога да взема необорудван двигател и да си го накича с моята периферия? Откъм електрониката как седят нещата? С един ремап ще стане ли?

Пон Дек 08, 2014 1:48 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 161
Автомобил: Forester
Рейтинг: -23
Кофти...
Отговори с цитат
Тоя двигател не харчи ли колкото 3л. но върви много по малко. Не е ли нещо с турбо много не си струва но май за турбо трябват други скорости че ще ги натроши тия като солетки

Пон Дек 08, 2014 1:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 104
Автомобил: Subaru Outback 2.5 XT '06
Рейтинг: 37
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колата е семейна - товарното муле - много мощ чак не е нужна. 3.0 от прочетеното разбирам, че на газ по-бързо прегаря клапани и легла, пък и не е "болт он" дето се вика, както и 2.0 турбо. Мен ми се струва, че просто необорудван блок ще ми свърши работа и за това и питам.В смисъл изглежда ми най лесно и евтино от всички варианти за ъпгрейд. Колкото до смисъла – чувам от едно известно време почукването на биелен лагер, та така или иначе ще се наложи да се прави в някой бъдещ момент, поне да кача малко мощ и въртящ момент. Често се товари много и тегли ремарке, та 2.0 си е малко.

Пон Дек 08, 2014 5:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 161
Автомобил: Forester
Рейтинг: -23
Кофти...
Отговори с цитат
3л. за да се регулират клапаните се вади двигателя :( . На 2.5 има проблеми с гарнитурите на главите май на всеки 160 хиляди. Точно заради него си купуват легаси 2л и го повдигат че на аубека няма 2л. но да най-безболезнения убгрейд е. Дано по големия въртящ момент да не счупи скоростите. Бавните на 2л са по бавни от 2.5 :) . Успех, дано някой навътре със двигателите да се включи в темата.

Пон Дек 08, 2014 8:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 310
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравей колега Преди време и аз бях решил да правя тази операция но се отказах защото нещата са по сложни отколкото си мислим Значи при озаконяване се минава технотест което е доста голям проблем За размяната е нужно да се смени някаква треда под мотора и част от елинсталацията а може би и компо Провери дали стои темата ..смяна на 2000 с 2500...

Вто Дек 09, 2014 4:10 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема