|
Страница 1 от 1
|
|
следи ли лампда.сондата газовия инжекцион, при Легаси 2002
| Автор |
Съобщение |
|
kyko81
Регистриран на: Пет Мар 04, 2011 8:56 pm Постове: 119 Местоположение: Силистра
Автомобил: Impreza gx
Рейтинг: 0
|
|
С обикновенно газово съм и се чудя да слагам ли инжекцион. Че разходът ми е зверски и май лампдата е зле
|
|
|
|
| Чет Фев 05, 2015 10:45 pm |
|
|
|
steling
|
|
Колко е тоя зверски разход? Импрезата ми беше с обикновено агу и ми гореше 11/100 градско.
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Пет Фев 06, 2015 8:31 am |
|
|
|
kyko81
Регистриран на: Пет Мар 04, 2011 8:56 pm Постове: 119 Местоположение: Силистра
Автомобил: Impreza gx
Рейтинг: 0
|
|
20-22 газ даречем че е планинско че я паля сутрин и следобед за по 5 км. Но и ивън града минава 12/100. Но странното е че на моменти държи високи обороти , друг ден ниски и се дави
|
|
|
|
| Пет Фев 06, 2015 10:30 am |
|
|
|
lelemale13
Автомобил: Forester
Рейтинг: -23
|
|
Гледа я само при настройка. При нормална работа бензиновия компютър я следи, газовия само удължава бензиновите импулси с коефициенти който зависят от оборотите и бензиновите времена. С две думи на газ пак бензиновия компютър е главното действуващо лице. При теб може изпарителя е зле и ако не е на много километри може само да е задръстен.
|
|
|
|
| Пет Фев 06, 2015 1:21 pm |
|
|
|
racer666
Регистриран на: Пет Фев 15, 2013 6:14 am Постове: 104 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 2.5 XT '06
Рейтинг: 37
|
Поне при системите които познавам - не я следи. При някои се вързва само за информация на настройващия, а при някои въобще не се вързва. Обаче при всички случаи си заслужава да минеш на газов инжекцион. Има възможност за многократно по-добро смесообразуване,а това удължава живота на клапаните. А може и да се настрои да пуска бензин в някакъв процен т от времето на работа и тогава вече няма нужда и от омаслител на клпаните  .
_________________ Dirt Every Day
|
|
|
|
| Пет Фев 06, 2015 2:30 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|

racer666 написа: Поне при системите които познавам - не я следи. При някои се вързва само за информация на настройващия, а при някои въобще не се вързва. Обаче при всички случаи си заслужава да минеш на газов инжекцион. Има възможност за многократно по-добро смесообразуване,а това удължава живота на клапаните. А може и да се настрои да пуска бензин в някакъв процен т от времето на работа и тогава вече няма нужда и от омаслител на клпаните  . Има системи,които освен че наблюдаваш през ГИ показанията на ламбдата и са в помощ при настройки,се пускат и на "адаптация" при която добавя/отнема гориво и съответно променя стойностите на коефициента в таблицата,но след известен период от време,колата тотално се омазва и на газ и на бензин. Доказа се, че не е добра идея на този етап. Относно пускането на бензин във високите обороти,по-голям мит от това,че се мажели клапаните не съм чувал,това е поредната форумна дискусия,която не се гради на никакъв опит,а лежи на плода на измислицата на бог знае кой пореден лалджия в държавата ни. Най-простото изчисление е,че за 10к.км при системите за мазане се изразходва 1л. масло, Аз ще попитам - Колко литра бензин са необходими,за да се постигне същото качество на мазане,както при този 1л. масло? ?? Да не говорим за наличието на детонационно горене точно след тези 4500 оборота и смесването на две горива с различна скорост на горене. Тази "екстра" бе измислена за автомобилите със директно впръскване,като уж трябваше дюзите да не запичат,но уви,оказа се точно обратното,при тези които не се пуска това допълнително впръскване,бензиновите дюзи,са в далеч по-добра кондиция. Тази екстра обаче,се възприе чудесно от пишман газаджиите,които не могат да "нахранят" ДВГ-то във високите обороти,че видиш ли са сложили малки изпарители и спасителната сламка се явява допълнителнито впръскване и на бензин,но за всеобщо нещастие ръка за ръка с бедните смеси ,газта става следствие за бързото износване на двигателя. Казвам следствие,защото вече е ясно къде е проблемът 
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Пет Фев 06, 2015 6:29 pm |
|
|
|
racer666
Регистриран на: Пет Фев 15, 2013 6:14 am Постове: 104 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 2.5 XT '06
Рейтинг: 37
|
Да си призная и аз не съм ползвал опцията за работа на бензин в част от циклите (което май е при всички обороти при АГИС М210 който ползвам) и просто споделих каквото съм чул по въпроса. Иначе на мойта стара барака вероятно клапаните са мажат достатъчно добре от маслото изнизващо се покрай гумичките на клапаните  .
_________________ Dirt Every Day
|
|
|
|
| Съб Фев 07, 2015 9:55 am |
|
|
|
lelemale13
|
Живо ме интересува откъде pradabg има тази информация или от какъв опит, за детонации при смесено каране на газ бензин ако не бъркам газта е 103-105 октана. Защото ако е прав това може да има доста неприятни последици. Моята мисля че допълва с бензин някъде след 5500 оборота (в фоол груб е) макар и много рядко да я вкарвам над тези обороти. А по темата ако въпроса е дали да сложи инжекцион ако не работи ламбда сондата отговора е не няма смисъл. Един газаджия в Ботевград продава и подменя ламбда сонди, доста находчиво 
|
|
|
|
| Съб Фев 07, 2015 11:34 am |
|
|
|
bolidklima
Регистриран на: Пет Яну 30, 2015 6:12 am Постове: 46 Местоположение: Бургас
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5/2000г.
Телефон: 0877257001
Рейтинг: 21
|
|
Колеги какви са признаците че ламбда сондата не сработва коректно и възможно ли е от нея всяка сутрин да ми се държи автомобила по различен начин точно както си реши тои. Като достигне работна температура край няма никакви проблеми. Не ми е отчелло по никъкав друг начин че имам проблем.
|
|
|
|
| Вто Фев 10, 2015 1:14 pm |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
|
до определени градуси л. сондата не прави никакви корекции - примерно до 50 може да не е изгоряла/повредена а да загрява по бавно- да е станала малко по ленива но звиси само на безин ли си, на газ ли си , ако си на газ каква е схемата на газовата - компютър настройки и т.н.
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Вто Фев 10, 2015 1:21 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
lelemale13 написа: Живо ме интересува откъде pradabg има тази информация или от какъв опит, за детонации при смесено каране на газ бензин ако не бъркам газта е 103-105 октана. Защото ако е прав това може да има доста неприятни последици. Моята мисля че допълва с бензин някъде след 5500 оборота (в фоол груб е) макар и много рядко да я вкарвам над тези обороти.
С това се занимавам и е въпрос на наблюдения  Особенно при турбо моторите е страшно погрешно да се смесват двете горива във високите,а най-погрешното е,на 4500 да минава изцяло на бензин ,детонациите са неизбежни,да не говорим,че са и начесто... А ти защо си във "фул груп" ?
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Вто Фев 10, 2015 8:13 pm |
|
|
|
lelemale13
|
Инжекторите са ми бавни(ловато) а бензиновите времена са около 2мс, работят 2х2. Може би защото при работа на газ пропуска наработещия инжектор разхода не се повишава от това, с 90км/ч 8.7.. ми е разхода. Мислех си че съм сгрешил с нея от неразбиране но в крайна сметка може би не съм. Успокоявам се че поне инжекторите имат дълъг живот като са толкова бавни, стува ми се че и 5мс на празен ход са им много. И какво е разумното решение когато не стига бързодействието на газовите инжектори. Аз съм с атмосферен двигател и не се усеща че допълва с бензин, в началото не беше в фул груп. То турбо двигателите и на бензин могат да счупят буталата от бедни смеси не само на газ  особено ако зад кормилното устройство знае само две положения на газта.
|
|
|
|
| Сря Фев 11, 2015 10:42 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|