Здравейте колеги,
имам следния скапан проблем ама все пак проблем - немога да си намеря задни амортисьори за Легаси. Преди години махнах въздуха и сложих нормално окачване, но дойде време за смяна. Предните ги уцелихме - излязоха си по номер на рама и си станаха отмах обаче задните - маке - нищо не става. По рама излизат но сложени на колата не седят - много по къси са и колата пада надолу - самата планка, на която стъпва пружината е с близо 5 сантиметра по-надолу на стъблото на новия амотисьор и гумите влизат в калника.
Пробвах и от Аутбек но там пък самия прът е по-дълъг - пак не е добре. С много мъка успях да възтановя номера на единия от задните - Кавява са а номера е на два реда като на първия е HG09 а от долу 20365AE060. По този номер излиза някаква Каява ама е същата като първите дето взех........честно казано не съм пробвал да я сменя да видя ще застане ли защото на вид са едни и същи с първите - по малки и къси от сегашните.
Колата е 99 год. комби 2.5 и оригинално е с въздушно окачване.
Възможно е когато са ми сменяли окачването да са сложили и нови пружини от друг модел или кола. Ако пружините са по-дълги може и да станат с амортисьорите по рама. Проблема е че там дето ми ги сменяха сервиз вече няма.
Ако някой се е сблъсквал с нещо подобно да помага. Предварително благодаря.