Отговори на тема
 Легаси2001гСъвет! 
Автор Съобщение

Постове: 3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, от скоро се надявам да стана горд собственик на Субару.Насочил съм се към Легаси200-2002г, а и честно казано времето малко ме притиска та определено малко информация от форум няма да ми дойде зле , за да знам какво точно да гледам.
Това което ми привлече вниманието е внос от Швейцария,Комби 2001г.На 170хкм.2.5лмотор 156к.с.Автоматик,кожа с подгряване и без някакви видими дефекти по боя интериор и т.н.Пазарих го и свалиха до 4бона.
Първо как е от към пари това.Второ и не по-малко важно-нищо не разбирам от автомацити...Как стоят там нещата,как е при тези модели и т.н.
Вече ако на някой му се пише колко струва обслужването на тези коли като ролки,ремъци,кое на колко км горе долу се пипа ,какво е добре да сменя в началото ще съм наистина много благодарен!
П.С Убеден съм че има много подобни теми във форума но идеята да пусна нова такава беше именно в това че исках да получа конкретен съвет към колата която съм видял.

Пон Мар 23, 2015 4:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 359
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2.5 2007
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Първо остави го много добре да загрее , дръж го загрято известно време за да видиш дали ще има течове и омасляване от гарнитурите на главите понеже този двигател има проблем с тях. Автомата от покой газ до дупка и да изреди всички скорости до 4та без да задържа някъде съмнително ... и най вече без да тупурка много . На прав и равен участак от покой на D отпускаш спирачката и без газ трябва сама да тръгне без затръднения . Задължително огледай за течове на гарнитурите :)

Пон Мар 23, 2015 4:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 117
Автомобил: Toyota Verso 1.8 CVT
Телефон: +359897873851
Рейтинг: -12
Кофти...
Отговори с цитат
YordanNed написа:
Здравейте, от скоро се надявам да стана горд собственик на Субару.Насочил съм се към Легаси200-2002г, а и честно казано времето малко ме притиска та определено малко информация от форум няма да ми дойде зле , за да знам какво точно да гледам.
Това което ми привлече вниманието е внос от Швейцария,Комби 2001г.На 170хкм.2.5лмотор 156к.с.Автоматик,кожа с подгряване и без някакви видими дефекти по боя интериор и т.н.Пазарих го и свалиха до 4бона.
Първо как е от към пари това.Второ и не по-малко важно-нищо не разбирам от автомацити...Как стоят там нещата,как е при тези модели и т.н.
Вече ако на някой му се пише колко струва обслужването на тези коли като ролки,ремъци,кое на колко км горе долу се пипа ,какво е добре да сменя в началото ще съм наистина много благодарен!
П.С Убеден съм че има много подобни теми във форума но идеята да пусна нова такава беше именно в това че исках да получа конкретен съвет към колата която съм видял.

Ако имаш сериозен интерес, заведи го на сервиз /виж в секцията за сервизите къде/, да видят за течове на масло от гарнитури на капаци, духнали гарнитури /този двигател 2,5 на Субару е склонен към подобни "мизерии"/ и др.
Специално за автоматика на Субару прочети тук: viewtopic.php?f=25&t=14060

Добре е да си приготвиш едни 600 - 700 лв за Комплект ангренажен ремък, смяна на масло и антифриз. Отделно поне още толкова ако решиш да слагаш и газ.

Успех при покупката!

Пон Мар 23, 2015 4:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 359
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2.5 2007
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
на мен на 2.0 всичко ремъци , ролки , масло , свещи , накладки - 500 лв. Смяна на масло на скоростна кутия - 200 лв, Газов инжекцион - 1000 . Желателно е да се смени и водна помпа по-принцип .. аз се изциганих и не е смених тя е към 140 лв мисля . Ако имаш възможност смени е !

Пон Мар 23, 2015 4:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 433
Автомобил: Outback H6 B13, Forester SG 2.5XT
Телефон: 0894414176
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
YordanNed написа:

Незнам как са 4 хилки за тази кола, но ако само по телефона си се пазарил и са ти смъкнали незнам колко пари, по-добре бягай. Няма човек който от хубавия ти глас да смъкне пари, без да иска да те пре...е според мен!
Ако решиш все пак, задължително проверка в белите сервизи и при огледа безпристрастен човек, който да те възпира от необмислени покупки, че еуфорията е голяма в такъв момент.

Поздрави и дано скоро се здобиеш с желаната кола :beer:

Пон Мар 23, 2015 9:02 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Много благодаря пичове, а относно газта-има ли значение каква ще е..БРЦ,Ланди и тем подобните,некакви специфики около тази част на нещата.И Някакъв ориентир какъв разход ще дава при този мотор и коне?По инфо основно от нета разбирам че харчи между 7.5 и 8 извънградско на бензин..

Между другото като проверявах как са цените на авточасти в един онлайн каталог за Въпросното Легаси, видях че има демферен маховик, който както се знае струва майка си и баща си(близо 2000лв,средно целият комплект.)Та тези маховици не бяха ли само на дизелите, или нещо аз съм се объркал.

Пон Мар 23, 2015 9:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
По принцип не съм се пазарил много, защото не съм твърдо решен дали това е колата, това се опитвам да разбера, иначе всичко беше правено на място докато бях вътре в колата на оглед и я форсирах няколко пъти, но пак повтарям нищо не разбирам от тези коли...Иначе външно и вътрешно беше тип топ, отдолу доста поръждясала-най-вече гърнетата и спирачните апарати, но не беше чак такава трагедия, все пак е на 14 година пък и швейцарците знам че ръсят с много химикали...

Пон Мар 23, 2015 9:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега легасито незнайно защо седи по ниско ценово. За тези пари толковя струва колата, но според мен регистрирана и с газ. А всеки трябва да е ня ясно, че не е на 170к км. А поне на 270, все пак говорим за кола на 15 г. Просто си има синдром на българско подмладяване, не може навън този автомобил на 200к. Км да струва две евра, а в бг на по малко км. Пак толкова. Все пак ние ги внасяме от европа, не те от нас :-)
За това, ако мислиш, че за 4к ще е на тия километри и перфектна, поне я потърси с газ от бг. После като си я обслужиш нормално 1000-1500лв. Зависи от перфектното състояние да ти остане бонуса една газ (900лв) и една регистрация и екотакса (450лв.), вдички други приказки са несериозни. За бг не продават по евтино германците щот сме хубавци, а търгашите ни ги продават щото сме бунаци и се вързваме. И аз мойта я взех на примоция нов внос и като направих всичко ми мина цените в бг. С много. Тъй, че не се заблуждавай по ниски цени.
П.п. Ако беше почел в темите въпроси като твоите много и отговорите все едни и същи. Успех в търсенето и вместо да губиш време и енергия да пишеш "бъди различен - чети" :-)

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Пон Мар 23, 2015 9:20 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега.Напиши от кой град си, защо точно държиш на Легаси,а не друг модел от гамата на СУБАРУ,колко бюджет си предвидил.Прочети раздела за новодошли за да добиеш повече представа за марката.Във форума колегите са отзивчиви и ще ти помогнат,но не очаквай всичко на готово и ти също трябва да си наясно какво търсиш и за какви цели.Да не стане да купиш Субару защото си чувал само хубави неща ,а като купиш някой джамбазки екземпляр да намразиш марката.Успех в търсенето.

Пон Мар 23, 2015 9:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това с Легаситата , го дъвчем през 2 дена :) разровете се малко в този форум бе момци!!! ROFL
Като си харесал кола, има си тема да пуснеш и да питаш viewtopic.php?f=4&t=8761
Като искаш да знеаш повече за проблеми и т.н. viewtopic.php?f=4&t=276
Разход на гориво от 7-8 литра/100км на 2.5 легаси , може ако го бутат 2-ма циганина ! viewtopic.php?f=1&t=178orum/viewtopic.php?f=1&t=4934

Четене му е работата, и на мен ми е най лесно да питам и да ми сервират всичко на готово, ама то се напълни с такива теми тоз форум! viewtopic.php?f=1&t=15245 :)
Айде със здраве, и дано случиш на кола.

Пон Мар 23, 2015 10:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 46
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5/2000г.
Телефон: 0877257001
Рейтинг: 21
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Виж приятелю, всеки от нас ти е казал по нещо вярно, аз мислех кто теб като копувах, Легасито е перфектния автомобил за тези пари, но поддръжката е тежка, с малко търпение, оригинални части и не на последно място пари и свестни маистори, това е най-добрата кола на старо.Няма да намериш по здрав и дуракоустоичив автомобил.
 15

Сря Мар 25, 2015 9:19 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема