Отговори на тема
 Питане за правилните свещи ! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 359
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2.5 2007
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здрасти , сложих свещи NGK BKR6E-11 но газаджиите ми казват че трябвало да сложа свещи с по малко разстояние .... никаде по каталог не излиза друг модел. Моля ако някой знае с кои свещи трябва да карам да сподели плс.

С газов инжекцион съм.
Легаси 2.0 200г 125 коня комби

Сря Апр 08, 2015 10:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако работи добре, не ги пипай. Принципно може да се намалят на 0.9, ако не са ти много добре кабели/бобини...

Сря Апр 08, 2015 10:23 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
3 коли карам на газ и все едно и също искат газаджиите... кабели, свещи. Ако запалителната система работи на бензин, значи и на газ ще работи.
Винаги съм ползвал стандартни свещи, без значение газ бензин. И винаги съм ги сменял на вид като чисто нови, когато си минат километрите -30%.
Всъщност трябват добри настройки .. т.е да не е икономична... повтарям да не е икономична а да харчи газ с 15-20% над бензина. Идеално около 17%.
Не е добре и да харчи над 25% от бензина.И ако може да има корекция на запалването да я направят. Адванс процесори и.т.н ако ЕЦУто не може да се справи с такива неща.
Като чуя , че колата гори на газ и бензин еднакво... значи ще има ремонт. Почва се с катализатори после клапани после глави и накрая бутала.
Има и мотори с прекалено голям резерв за температурните разлики.. но за Субару .. това не им е силната страна.
Температурата на горене на газта била по-висока.. да да ама не. по-висока е само с 1,5% и това не е ненормален температурен диапазон.
Проблема е че гори по-бавно... като за 104-108 октана. И ако изпреварването на запалването не е наред.. през клапаните гори в ауспуха.
И другия основен проблем са бедните смеси. ... които наистина горят с по-висока температура.. понякога драстично по-висока.

Сря Апр 15, 2015 1:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 147
Автомобил: Subaru Outback 2.5 99г
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Като искат с по-малко разстояние или си пречукай твоите да станат на 0.9 или следващия път си вземи БЕЗ 11-ката накрая. Продавам доста свещи на ден и опита ми подсказва, че няма да имаш проблеми и с тези.

Пон Апр 20, 2015 12:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема