Отговори на тема
 Задни говорители 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 194
Автомобил: Legacy 2.5 manual
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Такаамм... темичка с опит за следващите интересуващи се... :beer:

Купувам си Legacy 2.0 ръчна със съзнанието че е най-опоскания откъм екстри вариант. Взех го с някакво :lipseal: стерео от тия дето ги слагат по Горубляне колкото да се каже че има стерео. След известно време установявам че отзад не се чува нищо. Предишната кола след покупката се оказа че има проблем със звука (нямаше такъв, само от време на време се чува нещо като раздиране на плат), оказа се късо в едната задна колона и всичко беше ОК после. Реших че просто на Горубляне са пропуснали да свържат някой кабел на стереото.
Онзи ден отивам да ми слагат аларма... "А аудио слагате ли?", "Да", "Супер". Тъй като при гаф с утечки и т.н. ще има да се обвиняват алармаджиите и "музикантите", предпочетох да се слагат на едно и също място. Закарах си колата в Про Арм сутринта със се стерео с USB (много държа), усилвател и суб. Забравих да кажа за проблема отзад, а и очаквах да се самореши със смяната на стереото. На обяд и вземам колата - всичко изглежда ОК - и аларма добре монтирана, и аудиото културно завинтено, няма кабели, няма надигнати кори, всичко екстра. Толкова се зарадвах че пак забавих да проверя. Вечерта се сетих... отново няма никой отзад.

Хм... отивам си вчера при човека с аудио-историите. Отваряме едната задна врата... говорител няма - просто пластмаса, дето да запълва дупката. ](*,) Обаче пък жици за говорител има =D> (чух от познат как установил същото за електрическите огледала и възнамерявам да и сложа такива преди зимата, както и халогени) . Вземам пластмаската и хуквам да си търся говорителчета с нея.
- Технополис... Харесвам си някакви Herz и почти ги взех ама осъзнахме че не ставата. "Амииииии.... прилича на 17-ка с преходник..." "А преходник откъде?" "Зад магазина има сервиз за монтажи, идете там направо с колата и ще ви обяснят какво в трябва". Отивам - нема никой и телефона е "ограничени повиквания". Осъзнавам и че не виждам говорител с такава конфигурация от три винта, а и принципно не съм много навит на кърпене, допълване и т.н. Предпочитам нещо, дето си е за там.
- Техномаркет - отивам в най-големия за който се сетих с надеждата за повече избор. Тц... още по-зле 3 модела на кръст със сходни размери, два от които Blaupunkt.

Ядосвам се на веригите с големите халета и многото реклама дето едни говорителчета не можеш да намериш като ти потрябват и се връщам при пича поне да ми затвори корите на вратата докато не си е тръгнал. Обяснявам ситуацията и казвам че ще взема най-накрая да скатая от морга едни, макар и стокови, дето поне да знам че със сигурност ще паснат. "Хм... бе да ти кажа правихме по едно време едно такова Legacy и стоковите хич не звучаха зле. Сериозно, заводските сигурно ще са и по-добри от това дето го предлагат по технополиси и техномаркети :hello: "

То стана събота следобед, а през седмицата съм си на работа, така че явно някоя друга събота ще е. Ще пиша какво е станало.

Нед Юни 08, 2014 11:55 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 162
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз съм с Аутбек и мога да кажа че колоните са доста добри. Мислех и аз да ги сменям щото едната на моменти припуква но като разбрах какъв ефилма се отказвам.

Вто Юли 15, 2014 5:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Големите вериги не са са обвиняване , там продават ширпотреба.
Преходници и говорители търсиш Авител, Кацарски 99, Тояга. Говорителите може да са и по-евтини но работата не е.
Т.е ако ти излезе под 200 лв монтажа... е ОК.
За Субару няма да има.. за предните врати много близо са тези за Опел Астра. И въпреки това не е просто.
Говорителя трябва да е с определена дължина иначе ще го удари стъклото. (В предните врати имах такъв проблем)
На предишната ми кола стъклата минаваха близо до външната страна на вратата... на тази са близо до вътрешната.
Освен това диаметъра е 17.. но конуса назад не влиза поради различния ъгъл и диаметър.
Т.е това се свежда до рязане на метал и разширяване на диаметъра на отвора във вратата.
И то не с шлайф защото стъклата ще ги прецакаш от прах от шлайф.
Смених си говорителите във вратите отпред.. не е истина какво главоболие е.
Мисля даже че бяха с по 3 болта... и дупките на нито един преходник не стават.
(Т.е трябва да направиш нови адаптори , да направиш нови дупки (най-добре с нит-гайки), и после може да се наложи да сложиш нови накрайници на кабелите .. в зависимост от говорителите)

Ако не можеш да се занимаваш .. избери някоя от гореизброените фирми и ги питай дали могат да го направят.

Пет Юли 25, 2014 2:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Само да добавя още нещо.. Това че имаш окабеляване .. не значи че има и сигнал от главното устройство.
Конкретно за 2004 година има 3-4 главни устройства (мултимедия с климатик и.т.н). Ако няма говорител, сигурно няма и сигнал за него.

Пет Юли 25, 2014 3:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 194
Автомобил: Legacy 2.5 manual
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
ОК. Одисеята приключи щастливо в крайна сметка.

1. Решавам за най сигурно да намеря оригинални от някоя морга, проеверявам наред и се оказа по-голям дефицит от щората. Разглобихме (или ми разглобиха) маса задни врати и все се оказа че или няма или са сцепени. В София и Варна поне нямаше. Нейсе след месеци търсене все пак намирам едни в Плевен (от частта за продажби на форума) заедно с отопляеми огледала и халогени.

2. Искам някой да пробва (ако не става, не става), да ми ги монтира тия работи за да не прецакам аз нещо от неопитност докато се уча кое какво е и къде е хванато на собствената си кола. Да ама никой не ще да ми вземе парите, щото като чуят "фабрично нямам и искам да пробвате да сложите... " и чувам "ами...звъннете след седмица-две че сега сме заети". Има - няма половин година така. Или аз нямам време да се занимавам или те...

3. Тия дни се нервирам, хващам отвертките и говорителите и пробвам да си разглобя вратата. Установих че 1. нещо пропускам или ме е страх да натисна и не ще и 2. успял съм а спраскам единия, явно при съхранението #-o Поне вече знам защо а дефицит - много са кекави и явно гумата там доста бързо дава фира и почва да се рони като вафла. Съответно ги подарявам сега (единия поне е ОК).
ОК... вече съм набрал скорост и на другия ден със се говорители се замъквам при тия дето ми монтираха алармата и останалото аудио в Младост (всичко е ОК и бях приятно впечатлен как накрая нямаше мотаещи се кабели, а усилвателя беше завинтен за задната седалка). Обяснявам ситуацията, и че ако намерят говорители дето да влязат, направо да ги монтират. Като им и казах че чак вечерта ще си я потърся се навиха.

Брей, то голяма разлика имало =D> Някакви Pioneer, според тях "Ми... 17-ки бе" (естествено се пак е обадиха, преди да ги сложат). Много съм доволен от звука, нищо от никъде не виси, потраква проскърцва, резонира и т.н. Точно каквото исках като краен ефект. Всичко с работата 80 лева.
Казаха че никакви проблеми нямало. Свалили корите, сложили говорителите, и всичко било на 6 (+ усмивки колко обичали Субару, щото всичко си имало и си било на мястото)

Съб Май 23, 2015 10:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема