|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
Transfer Duty Solenoid Legacy 2001 2.5 AT
| Автор |
Съобщение |
|
ivo totev
Автомобил: Legacy EJ25 02 & Outback H6 05
Рейтинг: 51 
|
|
Здравейте колеги. Мисля, че тази сутрин дефектира въпросния клапан. Както обикновенно преди работа спрях на една бензиностанция за сутрешното кафе и при потеглянето на заден ход с пълен десен колата се държеше все едно задно колело премина през малка неравност. Същото нещо се получи и при потеглянето напред с пълен ляв. След работа тествах колата на полигон и се държеше по същия начин. Преди повече от 2 години купих кутия 2ра ръка която така и не се наложи да подменя ( до днес си стой добре консервирана в гаража ). Въпроса ми е следния. Как се подменя въпросния соленоид или дали не е по-лесно да се подмени цялата кутия ?
Поздрави
|
|
|
|
| Вто Юни 09, 2015 3:56 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Соленоидът струва около 200лв, сменя се като се свали опашката на кутията. Ти си прецени кое е по-лесно - соленоид или кутия да се смени Използвай търсачката - не само че има няколко теми, ами и миналата седмица имаше подобна дискусия.
Докато не го смениш - не си карай колата.
|
|
|
|
| Вто Юни 09, 2015 4:26 pm |
|
|
|
ivo totev
|
Vmax написа: Соленоидът струва около 200лв, сменя се като се свали опашката на кутията. Ти си прецени кое е по-лесно - соленоид или кутия да се смени Използвай търсачката - не само че има няколко теми, ами и миналата седмица имаше подобна дискусия.
Докато не го смениш - не си карай колата. За съжаление не намерих информация за това как се сменя този клапан ( може грешката да е в мен ). За това пуснах нова тема. Разбира се, че колата няма да се кара докато не се смени въпросната гад. А въпросът ми за смяната на кутията беше породен от това, че просто не знаех какво се прави при смяната на въпросния клапан. Цената му няма значение. Не са жалени средства за подръжката на колата. Благодаря за инфото колега 
|
|
|
|
| Вто Юни 09, 2015 5:53 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Смяната трябва да се прави в специализиран сервиз с опит, в домашни условия е рисковано, най малкото е играчка голяма.
|
|
|
|
| Вто Юни 09, 2015 6:55 pm |
|
|
|
topzizitop
Регистриран на: Пон Ное 24, 2008 10:51 pm Постове: 295 Местоположение: София Рейтинг: 209    
|
ivo totev написа: Здравейте колеги. Мисля, че тази сутрин дефектира въпросния клапан. Както обикновенно преди работа спрях на една бензиностанция за сутрешното кафе и при потеглянето на заден ход с пълен десен колата се държеше все едно задно колело премина през малка неравност. Същото нещо се получи и при потеглянето напред с пълен ляв. След работа тествах колата на полигон и се държеше по същия начин. Преди повече от 2 години купих кутия 2ра ръка която така и не се наложи да подменя ( до днес си стой добре консервирана в гаража ). Въпроса ми е следния. Как се подменя въпросния соленоид или дали не е по-лесно да се подмени цялата кутия ?
Поздрави Колега, как разбра, кой точно клапан е дефектирал? Ако е с диагностика, каква и дай номера на грешката. Не питам просто така, имам нещо на ум.
_________________ FORESTER 2.0R AT 158HP 2007 ГИ Romano Antonio LPG
|
|
|
|
| Сря Юни 10, 2015 9:44 am |
|
|
|
Vmax
|
|
Не е задължително да има грешка - поякога клапана засяда механично, блокира частично авд-то и колата почва да хапе и тътри по завои
|
|
|
|
| Сря Юни 10, 2015 9:58 am |
|
|
|
ivo totev
|
|
Точно както каза колегата Vmax грешка няма. Колата се държи като джип с вкючен блокаж на задния мост. Поставих бушона в гнездото за изкючване на AWD, но промяна нямаше това ме наведе на мисълта, че е блокирал механично.
|
|
|
|
| Сря Юни 10, 2015 9:16 pm |
|
|
|
CaesarVarna
Регистриран на: Нед Фев 03, 2013 11:54 am Постове: 147 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Outback 2.5 99г
Рейтинг: 7
|
|
На един колега се случи същото и се оказа виското на предния диф. Аз доколкото съм чел ако задържи клапана има проблем с неутралната и включването на скорост... но може и аз да бъркам
|
|
|
|
| Вто Юни 16, 2015 2:55 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|