|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
Предстоящо закупуване на SUBARU Legacy или Forester????
| Автор |
Съобщение |
|
yyanko
|

Здравейте, решил съм да си взема бензиново комби подходящо за повечко багаж (тип семейна кола). Разглеждам коли между 2003 - 2006 година. Отделил съм между 8000 -9000 лева. Задължително ще слагам газов инжекцион. Насочил съм се към Легаси, моля за мнение относно:
Предимствата и недостатъците на различните бензинови двигатели - разход, надеждност, обичайни проблеми, специфично скъпи части, особености по колата (не карам спортно, и слаб двигател мога да изцедя когато се налага). Какво да се гледа на първо четене по колата преди да стигне до сервиз за оглед? Къде в София ми препоръчвате да я закарам да я огледат хубаво преди покупка? Какви газови инжекционни са подходящи и къде са монтирани?
И едно допълнение загледах и Форестър същите години. Дайте мнения и за него. Интересува ме дали се усеща поведението му като джип на магистралата или е малко по-високо и проходимо комби.
Моля ви не влизайте в спорове коя е по-голяма бегачка и лични такива. Изключително практичен човек съм. Колата за мен е превозно средство.
Предварително ОГРОМНО Благодаря за всяко мнение по темата.
|
|
|
|
| Чет Юни 18, 2015 8:45 am |
|
|
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|
Колега за всичките въпроси има доста теми да беше поразгледал поне малко иначе успех.
|
|
|
|
| Чет Юни 18, 2015 9:51 am |
|
|
|
Vami
|
yyanko написа: Отделил съм между 8000 -9000 лева. Задължително ще слагам газов инжекцион. Насочил съм се към Легаси... Тази сума е крайно недостатъчна. Газовия инжекцион ти е минимум 1400лв, а едно обслужване на колата е към 1000лв. Остават ти 5600-6600лв, за които няма как да вземеш читав автомобил от последните години за периода, който си дал. Това е лично мое мнение. Моя е 2005 и ми излезе малко повече от 16000 лв всичко като разходи.
|
|
|
|
| Чет Юни 18, 2015 9:58 am |
|
|
|
Geo_Plam
Регистриран на: Вто Яну 24, 2012 9:47 am Постове: 259 Местоположение: София
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80 
|
|
Легаси-то е по-комфортно, а форестъра е по-проходимо комби (по-голям просвет, но на магистрала не се усеща). Комплектацията и ДВГ-та на двата модела са много различни, така че и това е определящо при избора. Експлоатационните дертове и разходи не се различават от другите марки. Разликите идват от компетентността и професионализма на хората в сервизите, които както ще видиш не са много. За оглед преди покупка погледни раздела с белите сервизи, за LPG пак там. Основният проблем е в намирането на читав екземпляр, независимо от модела. В този случай разходите по обслужването драстично намалят за сметка на първоначалното изваждане и обратно.
_________________ Subaru Forester SF first love Subaru Forester SH Subaru Outback Wilderness
|
|
|
|
| Чет Юни 18, 2015 10:19 am |
|
|
|
yyanko
|
|
Колеги 8000 - 9000 лева съм отделил само за покупка. ГИ и обслужването колкото дойде после. Разгледах темата за сервизите предварително просто исках някой да ми препоръчате, защото може някои от майсторите да не им се занимава с огледи.
Малко ме учудва това с читавият модел, защото от разговори с хора карали или карат СУБАРУ, че е много здрава кола.
Отворих нова тема "adddt" защото това е форум. Иначе я има цялата налична информация във форума и интернет, остава само една хубава търсачка и спираме да комуникираме и да пишем.
Благодаря на Geo_Plam!
|
|
|
|
| Чет Юни 18, 2015 11:26 am |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253     
|
|
_________________ If in doubt, FLAT OUT!
|
|
|
|
| Чет Юни 18, 2015 12:05 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|