Отговори на тема
 Нов колега с Legacy и няколко въпроса 
Автор Съобщение

Постове: 2
Автомобил: Legacy 2.0R
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте!
От седмица съм собственик на Legacy 07г. (2.0,165 к.с.,АТ,Bi fuel,комби) и като човек,който за първи път се докосва до SUBARU,ще имам доста питанки.Предварително БЛАГОДАРЯ на всички,които ще ми помогнат.
Като всяка "перфектна и изключително запазена" кола нов внос,след като я купих и изминах няма и 500 км,започнаха да светват лампи по таблото.Първо CRUISE започна да мига постоянно,след това светна лампата на ESP-то,и за капак светна и CHECK-а,а двигателя работи отлично и на газ и на бензин.
Въпросът за гумите също ми е наложащ.В момента е с 215/45/17,а аз искам да мина на 205 или 215/55/17,но никаде не намерих инфо дали този размер ще стане.Също и стават ли джанти 15' на моята модификация,защото чета,че не влизат,а видях същото с 195/65/15.

Сря Сеп 09, 2015 10:23 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 20
Автомобил: Legacy 2004 3.0 H6 AWD Sedan
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Kolev777 написа:
Здравейте!
От седмица съм собственик на Legacy 07г. (2.0,165 к.с.,АТ,Bi fuel,комби)

Честито и безаварийно!

Цитат:
Първо CRUISE започна да мига постоянно,след това светна лампата на ESP-то,и за капак светна и CHECK-а,

Ако на диагностика ти изпише low efficiency catalytic нещо си, или Catalyst System Efficiency Below не е голям зор, въпреки че може да е проблемна ламбда сонда или катализатор, но тогава колата няма да върви добре, както си описал. Това се получава като караш леко (90-100 км/ч) и с постоянна скорост. Провери за всеки случай при майстор, като ти светнат пак лампите.

Цитат:
В момента е с 215/45/17,а аз искам да мина на 205 или 215/55/17,но никаде не намерих инфо дали този размер ще стане.Също и стават ли джанти 15' на моята модификация,защото чета,че не влизат,а видях същото с 195/65/15.

За гумите на твоята не съм запознат, но при 215/45/17 и 215/55/17 има 43мм разлика, което ми се струва безпредметно много.

Сря Сеп 09, 2015 4:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 30
Автомобил: Legacy B13 H6
Рейтинг: 37
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Kolev777 написа:
Здравейте!Първо CRUISE започна да мига постоянно,след това светна лампата на ESP-то,и за капак светна и CHECK-а,а двигателя работи отлично и на газ и на бензин.

Нека ме поправят колегите ако греша (говоря от свои наблюдения), но CRUISE и ESP светват веднага след като по каквато и да е причина светне CHECK ENGINE.
Ако си в София (особено младост/люлин) ми пиши ЛС - ще я закачим да прочетем грешката.

Сря Сеп 09, 2015 8:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Значи сватват и при грешка на АВС-а или друга система не само при check

Сря Сеп 09, 2015 10:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 69
Автомобил: Legacy 3.0R spec B wagon
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Добре дошъл в клуба :) За грешката не мога да съм полезен понеже не съм се сблъсквал още с подобно нещо - но относно гумите мога да споделя моя опит с тях :repair:

С 15-ки няма никакъв проблем да се кара - спирачните апарати на този тип Легасита не са огромни и по-малката джанта влиза без проблем.
Карам зимата с 195/65/15 - комфорта с тях е супер - за разлика от летните 17ки на които смело сложих 215/50/17 ХЛ гуми на нокиан - нищо не опира никаде и до сега не съм имал проблем с дупки, изрязан асфалт и т.н. Никакви кривини и баланси вече цял сезон с тях - предполагам факта, че са ХЛ помага - имат повишен товарен индекс и са подсилени като цяло - минуса с тях е чуствително по-твърда возия, повишен разход на гориво и по-тромаво поведение при погегляне особено - но това е цената на по-доброто сцепление и здравината - ако това те притеснява има колеги които слизат на 16ки с по-голям балон и нямат проблем с динамиката и комфорта:)
:race:
Препоръмвам ти да си провериш задните амортисьори и тампоните на предни и задни стабилизиращи щанги - жълти стотинки са тампоните - комбитата убиват по-бързо задницата :(
Ако на мокро, прашно като правиш 90 градусови завои и задницата иска да те изпревари - с малко газ имам предвид - заминали са задните амортисьорчета... аз карах така една година че и децата си возих преди да разбера, че нещо не е наред с окачвато :-~ не бях карал авд кола преди това и си помислих че склонноста да пауърслайдва в такива завои е нормална... ама не е ако не е турбо и с 2х конете на 2.0р:)

Чет Сеп 10, 2015 8:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема