|
Страница 1 от 1
|
|
Legacy 2.0 Седан - Лека вибрация като съм спрял
| Автор |
Съобщение |
|
Kum4oVul4o
Регистриран на: Вто Сеп 16, 2014 12:30 pm Постове: 183 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 3.6 B15 2015
Телефон: Нула879пет96две4пет
Рейтинг: 100  
|
|
Здравейте,
От скоро- седмица съм горд собственик на Субару Легаси 2001 2.0i Автомат - 4ск. Количката е супер...
Вчера ми направи впечатление лека вибрация, когато съм спрял и на Drive на скоростната кутия с натисната спирачка. В момента в който потегля, вибрацията изчезва. Като включа на Neutral-на вибрацията изчезва. При връщане на D - има леко почукване(усещане) и вибрацията се връща. Днес ще засека дали вибрацията я има само като е студена колата или и при загряла и е дам повече инфо. Обичам да си поддържам нещата и искам да го оправя. От форумите ми излизат две неща - Скоростна кутия или тампони на двигател. Ако е второто няма ли вибрацията да е постоянна. Върнах се от 500км разходка в неделя, може да не е свързано, но да си кажа.
Благодаря предварително за помоща!
|
|
|
|
| Сря Сеп 24, 2014 3:21 pm |
|
|
|
ibex
Автомобил: Outback B12, 2.5, AT, 1999
Рейтинг: 118  
|
|
Здравей, моята е аутбек Б12 1999 2.5 АТ и имам същата вибрация. Сменен ми е тампона на кутията, а Любо от Люлин каза, че тампоните на двигателя са ок. Освен вибрация при прминаване на Д от Н, при студен мотор удря леко. Моята скоростна си има проблем, също така рита силно при кикдаун и се бави докато захапе на Д. Не искам да те плаша, но звучи като начални симптоми на същото. Но пък може да е ниво на маслото, старо масло и т.н. Аз два пъти сменях масло, разглобих клапанното тяло, слагах добавки на РЕСУРС - нищо. Другата седмица мисля да я заведа в Джемини 4 за дисгностика, токи-виж намерили проблема.
|
|
|
|
| Чет Окт 16, 2014 7:47 am |
|
|
|
petrasio
Автомобил: Subaru Legacy sedan 2001, 2.5, auto
Рейтинг: 31
|
|
Със същото се сблъсках и аз. След щателно преглеждане на тампони, датчици и обороти се оказа че вибрацията (поне при мен) се лекува като се развие и завие на друга позиция и с друга сила Горния тампон, който никой не проверява. Той се намира под въздушния филтър и се оказва една скоба с винт в нея, който се завива по дължината и. Тествайте с преместването му напред-назад и палете докато изчезне вибрацията. Аз моята я усещах в педалите на спрян автомобил. Като едно звънтене в краката имах. Ако някой от Варна има проблема, пращам го при сигурен човек, който я откри и отстрани.
|
|
|
|
| Пон Окт 20, 2014 8:08 am |
|
|
|
Kum4oVul4o
|
Здравейте, не съм ъпдайтвал, че бях зает, Значи, вибрацията при мен е само на студена кола, щом загрее и изчезва. Иначе ми направи впечатление и че дрънчи на тенекия нещо отдолу, отново само на студена кола. Чудя се дали не може да е студеното масло в скоростната кутия, ама тогава логично е да трепти и на "N" та по скоро не  Ще я карам за изчистване на заден мост и смяна на масло на ск.кутия тези дни, ще питам Дани какво мисли и ще споделям пак... При мен не рита на кик-даун, но пък има леко почукване при преминаване на скорост. Иначе забавяне - по малко от секунда...
|
|
|
|
| Пон Окт 20, 2014 10:15 am |
|
|
|
Kum4oVul4o
|
|
Малко да ъпдейтна, че хвана прах. Като се затопли времето, вибрацията изчезна. Дани имаше най-различни предположения за източника, но решихме засега да не се ровиме. Цяло лято проблем нямаше, а сега като захлади, пак се появи. Сега Дани ми прави реглаж на клапани и смяна на свещи, както и маслото. Ще видя дали после пак ще е така. На мен идеята, че е от маслото на скоростите, си ми виси заклещена в главата. Все пак го прави само докато загрее колата, но... Вибрацийте изчезват извесно време след загряването на двигателя(т.е. не е от него)... та си мислех, примерно след като загрее маслото на скоростите(за което нямам датчик и до колкото четох става по-бавно)?
Ако говоря глупости, поправете ме, все пак не разбирам много.
_________________________________________________ Простия човек си носи името, а Умния човек, името го носи! Subaru Outback 3.6 2015  Subaru Outback 2.5 2000 Subaru Legacy Sedan 2.0 2001 
|
|
|
|
| Пон Окт 05, 2015 4:40 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пон Окт 05, 2015 5:19 pm |
|
|
|
Popimoni
Регистриран на: Нед Май 13, 2012 9:08 am Постове: 162 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
Рейтинг: 59 
|
|
Ако тресенето е само на Д не е някакъв проблем. При предишното Субару с АТ имаше подобен проблем, леко притрисаше на студено. Доста често се среща при по-стари кутии, получава се поради втвърдяване материала на клапаните с годините. Може да пробваш с добавка или смяна на масло, макар че според мен си я карай така, ако не те дразни много. А относно дрънченето провери термощитовете по ауспуха, представляват едни тенекии които обвити около ауспуха, които с времето се разпояват и почват да дрънчат дразнещо. Моите ги заваряваха поне три пъти.
|
|
|
|
| Сря Окт 14, 2015 10:13 am |
|
|
|
Vami
|
Popimoni написа: които с времето се разпояват и почват да дрънчат дразнещо. Моите ги заваряваха поне три пъти. Това със заваряването не е добра идея. Материала на термощитовете е от пружинна стомана термообработена и не държи много заварка. Който не вярва може да пробва да ги пробие със свредло. Ръждясват и изгниват свързващите болтовете, и им се късат главите. В такъв случай само разпробиваш главата останало от болта и слагаш нови болтове и гайки. Препоръчително от неръждавейка и забравяш за проблема след това...
|
|
|
|
| Сря Окт 14, 2015 10:20 am |
|
|
|
Kum4oVul4o
|
|
Да, за вибрацията си карам така, щом загрее и изчезва. Леко дразни, но се свиква, а засега вече година нямам проблем. Маслото(ск.кут.) гледах, чисто си е и пази ниво, а и го сменях мин есен. Гледам на студено да не напъвам колата и сутрин да позагрее малко преди да подкарам. Времето ще си покаже...
За тенекийте, именно от тях беше... но късно вече... заварих ги преди 2 седмици. Ще видя колко ще издържат и ще мисля за варианта с нови болтове.
Мерси много за съветите.
_________________________________________________ Простия човек си носи името, а Умния човек, името го носи! Subaru Outback 3.6 2015  Subaru Outback 2.5 2000 Subaru Legacy Sedan 2.0 2001 
|
|
|
|
| Сря Окт 14, 2015 10:53 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|