|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
Legacy 2.0r проблем с оборотите
| Автор |
Съобщение |
|
pankera
|

Здравейте колеги, Имам следният проблем с колата legacy 2.0r 2006, 165hp. Оборотите на празен ход при загрял двигател са почти по средата между 0 и 1000. Това би трябвало да отговаря по книга на 650 плюс минус 50. Когато форсирам колата на място всичко е наред - оборотите падат бързо до около 1000 след което бавно слизат до номиналните за празния ход 650. Проблема се проявява само при движение със скорост над 30кмч. Тогава при ускорение и последващо натискане на съединителя или изключване от скорост(без значение при какви обороти 2 или 3 или 7 хиляди), оборотите трагват и падат до номиналните 650 след което отново се вдигат до 1000-1200 в зависимос от скоростта и плавно падат до номиналните. Получава се тъй наречения камшик. Често камшика е двоен или троен т.е. оборотите падат след това се вдигат, след това пак падат и пак се вдигат. Рядко но се случва оборотите да падат под номиналните, т.е. колата почти да изгасне. Проблема забелязах след монтаж на ГИ brc plug&drive, защото на газ се случва по-често и е по изразено. Не помня точно преди монтажа на газовата дали проблема го имаше. По скоро го е имало но не съм се заглеждал и съм мислил че е нормално. Колата е на 108 хил. реални, купувана е нова в BG, аз съм втори собственик. Моля колегите със същия двигател да споделят при тях как се движат оборотите при изключване от скорост в движение.
|
|
|
|
| Чет Дек 03, 2015 9:50 pm |
|
|
|
Mitaka FU
Регистриран на: Вто Авг 12, 2014 11:52 am Постове: 346 Местоположение: Germany
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171   
|
Здравей колега! Аз имам същата кола и същата газова BRC P&D, и всичко е както го описваш - оборотите на изключена скорост падат до 600 и после се дигат до към 700-800 и стрелката заспива там... И така си остава до превключване на скороста! Явно имаш някакъв проблем 
_________________ Моля не стреляйте по пианиста! Той толкова си може.
|
|
|
|
| Пет Дек 04, 2015 11:17 am |
|
|
|
stefataaaa
Автомобил: Subaru Impreza GT
Рейтинг: 15
|
|
Някакви грешки показва ли колата? Предполагам, че проблема идва от моторчето за празния ход.
|
|
|
|
| Пет Дек 04, 2015 12:39 pm |
|
|
|
pankera
|
|
Грешки не показва никакви. Никога не е светил чека. Опцията за триене на грешки от газовата е изключена. Свещите сменени два пъти с нови NJK. Смених и две бобини напразно. Доколкото знам този двигател няма стъпково моторче, а електронна дроселова клапа, която беше проверена и е чиста.
|
|
|
|
| Пет Дек 04, 2015 3:06 pm |
|
|
|
pepi123
|
|
При мен го прави същото, но само когато съм с включен климатик. Понякога обаче пък всичко си му е наред и няма проблеми с оборотите. Не знам и аз на какво се дължи това.
|
|
|
|
| Съб Дек 05, 2015 11:20 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|