Отговори на тема
 Смяна на лагер, лагер/главина на Legacy 98 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 12
Автомобил: Subary Legacy 98 2.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,бих имал нужда от малко помощ за заден лагер главина,или само лагер
След установяване че вие от лагер,въпроса е какъв е лагера,отделен или лагер главина ?
Някой ако има препоръки от къде мога да го поръчам ,още по хубаво
Благодаря,поздрави :)

Сря Дек 30, 2015 4:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 310
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравей колега. Лагера не е лагер-главина а нормален двуредов лагер но не е капсулован и за това с него в коплекта има 3 семеринга. Хубав лагер е минимум 60лв. Търси си качествен лагер за да не се наложи скоро пак да го сменяш. Съвет от мен-отиди в проверен сервиз защото нещата са сложни и са нужни умения и инстроменти. Ако решиш да сваляш целия шенкел знай че дългия болт,който държи двете щанги към главината,е ръждясал и няма развиване и се къса. Ако сваляш заедно със щангите единия болт,този към задницата мисля че беше,е на ексцентрик и ти регулира сходимостта така че го бележи сериозно преди развиване. Внимавай най вече с датчика за абс и гривната. Имаш букса под задната седалка и е по-добре да я разкачиш и датчика да не го вадиш че е крехък и се къса. Гривната е на болтове. Развии я да не я счупиш че е крехка и е някаква сплав-няма заваряване. За смяна на место е нужна скоба.
Защо не потърсиш цял шенел? Аз направих така преди 2години-шенкела със щангите с гривната и датчика на абс-50лв от колега от форума. Имаш си резервни части и си сменяш сам всичко.
Успех и весело посрещане на 2016г

Сря Дек 30, 2015 8:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема