|
Страница 1 от 1
|
|
Тракане след ремонт на двигател
| Автор |
Съобщение |
|
nikopanov
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5 Limited
Рейтинг: 0
|
Здравейте, Колата ми е Легаси 2,5 2000г. Благодарение на един майсторррр "издуха" гарнитурите, и шлайфахме много леко главата, съответно подменихме гарнитурите, гумичките на клапаните...... и т.н. Запалихме мотора и о чудо изхвърли масло през гарнитурите. Айде нови по дебели , такива като след ремонт - палим отново и ШУМ. Тракане. Като загрее и поработи утихва почти изчезва но като форсираш пак се появява. Майстора провери всичко - според него не е от клапани, обтегач, биели и т.н. Свалихме картера и неговото мнение е , че е от маслената помпа. Там има една шайба на коляновия вал която има около 2мм луфт и според него е от там ВЪЗМОЖНО ли е. download/file.php?id=30463&mode=viewАко съм успял с линка там се вижда и шайбата. ПОМОЩ, и то бързо , че "МАЙСТОРЧЕТО" ме умори.
|
|
|
|
| Сря Яну 06, 2016 7:21 pm |
|
|
|
nikopanov
|
|
Моля , помогнете още днес , че утре трябва да поръчвам помпа а вече не останаха ПАРИ. Номера с проба - грешка ми излезна много скъпо Благодаря Ви предварително.
|
|
|
|
| Сря Яну 06, 2016 7:22 pm |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
|
След като тракането утихва при затопляне на мотора според мен не е от помпата. Няма причина тя да утихва при затопляне на мотора. Мисля , че проблемът е или в буталата или биелни лагери.
Без да съм лош пророк , но ако смениш помпата проблемът няма да се реши. По-добре закарай колата при някой механик с повече опит с марката.
_________________ Странно защо на всички новини не пише "платен репортаж".
|
|
|
|
| Сря Яну 06, 2016 7:50 pm |
|
|
|
nikopanov
|
|
Това с механика не става - аз съм от Петрич. Тук има 5 субита и то от 1-2 години така че за опит ...
|
|
|
|
| Сря Яну 06, 2016 8:49 pm |
|
|
|
1040
|
|
На мнение съм, че пътните ще ти излезнат в пъти по - малко от това да се строши мотора отново. Запиши клипче с шума от мотора и го пусни да го чуят и видят повече хора. Някой пое ли отговорност за мотора?
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Сря Яну 06, 2016 9:03 pm |
|
|
|
nikopanov
|
|
Абе каква ти отговорност, майсторчето и то е притеснено. В момента са свалени картера и маслената помпа и ангренажа за кои ли път. Идеята му е да пробваме с друга помпа. Като свалихме картера - няма стружка, биелите са без луфт, вала и той не мърда, само тази шайба на помпата е видим проблем. А отгоре според него всичко си е тип-топ, и затвори капаците на клапаните, преди 3-4 дни им направи реглаж, развъртва двг ръчно и всичко си е било ок. ПОМОЩЩЩЩЩ... Дайте съвет
|
|
|
|
| Сря Яну 06, 2016 9:12 pm |
|
|
|
nikopanov
|
|
Колата до преди 2-3 седмици работеше като часовник. Имам я от 2,5 години, а от почти година е на газ. Вкарах я за ремонт - смяна на гарнитури - тракането се появи там в гаража.
|
|
|
|
| Сря Яну 06, 2016 9:14 pm |
|
|
|
nikopanov
|
Не говорим за отговорност а само да се оправи , че съм като болен а и вече и безпаричен 
|
|
|
|
| Сря Яну 06, 2016 9:16 pm |
|
|
|
petko 69
|
1040 написа: На мнение съм, че пътните ще ти излезнат в пъти по - малко от това да се строши мотора отново. Запиши клипче с шума от мотора и го пусни да го чуят и видят повече хора. Някой пое ли отговорност за мотора? Послушай Тенчо .той може да ти помогне
|
|
|
|
| Сря Яну 06, 2016 10:59 pm |
|
|
|
nikopanov
|
|
Никой ли няма да помогне. Някои да е имал проблем с маслената помпа - някакви луфтове.
|
|
|
|
| Чет Яну 07, 2016 7:27 pm |
|
|
|
proscrip
|

Колега, извинявай, но така си обяснил, че лично аз не разбрах за какво иде реч... има една проблемна шайба и това е демпферната, която може да бие - друг е въпроса, че зъбчатката на ангренажа, която се слага под нея и е най-близо към маслената помпа и таз шайба си делят една шпонка и при разбит канал става проблем, тоз твоя майстор погледна ли шпонъчния канал на коляновия вал - плътно и стегнато ли влиза шпонката.
От самата маслена помпа е много малко вероятно да има звук - имаш една пружина на клапана, която отваря над определено налягане, две зъбчатки - самата помпа и капак отзад.
Ако бие демферната шайба - ще видиш износване по пластмасовия ангренажен капак, ако е много, ако е от периферията на зъбчатката на колявоия вал - ще имаш надиране по корпуса на помпата - и двете не са болка за умиране, освен ако не е късно и е разбит вече шпонъчния канал.
Обикновено се получава от пишман майстори, които поради спецификата на шпонката, начина на затягане на болта с уплътнител за резби на не много голям момент и износване на гумения пръстен в шайбата - пренебрегват някой от изброените и при сглобяването, действат без мисъл.
Не разбрах как е свалил картера и е разбрал, че е от маслената помпа, а успял да провери за луфт в биелните лагери, сигурно и компресия е измерил от там и е почистил от нагар сегментите.
Най-вероятно проблемът е някъде около шпонка, канал, храповик, шайба - маслената помпа, ако не е отваряна - много съмнително да има проблем, тя просто с времето губи дебит от износване - но трябва дооста време....
|
|
|
|
| Пет Яну 08, 2016 7:53 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|