Отговори на тема стр 1, 2  >
 На стари години вече горд собственик на Субарy ;-) 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 127
Автомобил: Subaru OUTBACK H6. 2002г.,Facelift
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Добре заварили колеги .... :beer:

Вече влязох в клуба /поръчах си и стикер/ "моето 1-во Субару"
Legacy Sedan, 2,5 ,автоматик, 2000 г.

НЕ че се хваля, просто имам 2-3 въпроса и да уточня модела-

А именно:
Задните светлини не се включват , бушоните и крушките са наред /проверени са/, при включване на задна обаче нищо не се случва, май не пуска никакъв ток назад. ИЗчетох мнения за някакъв превключвател на скорстната кутия, и за някакви прекъснати кабели намиращи се вдясно на някакъв капак, които така и не разбрах къде са ;-) Ако някой има идея от какво може да е и от къде се отстранява, ще съм много благодарен.

Второто нещо малко смешно може би - Трябва ли да имам лампичка под бутонът за Аварийните? Щото в тъмното грам не го виждам къде се намира - при мен не свети. :-)

И 3 тото , което ми хрумва е - тази тъпата аларма не трябвали ако не да изписуква, то поне да премигват мигачите за да знаеш че си заключил :-)

Иначе я обслужих каквото се сетих, от ремъци, през филтри , водни помпи, и накладки с дискове, ако някой знае още нещо за което да се погрижа и за, което да имам едно на ум, също може да сподели, за да си я подготвя за зимата, че жената бременна и не трябва да се закъсвам :)

п.п. Има ли от къде да се купуват аксесоари брандирани за Субару?

Благодаря. И лека и безаварийна от мен.

Нед Окт 06, 2013 12:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 59
Автомобил: Subaru Legacy
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Честито! С пожелания за много безаварийни километри.

:good: =D> :beer:

Пон Окт 07, 2013 9:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито :) Добре дошъл в клуба на звездите !

На какво гориво си - бензин или газ ? Най -важанта тема за субариста е за моторното масло (и всички други консумативи) viewtopic.php?f=1&t=5411&start=400 след 21 страница вече е доста синтезирано
Особебо за зимата е много важно с какво масло си заради студените стартове

:subaru: :bulgaria: :subaru_rulz:

Пон Окт 07, 2013 9:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 879
Автомобил: Legacy 2.5 AT '01
Рейтинг: 136
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито за придобивката, колега.
Само безаварийни километри да изминаваш и все хубави спомени ...
По отношение на конкретните ти въпроси:
1. не мога да взема отношение ...
2. за голямо съжаление японците не са предвидили подобна "екстра" :giggle: ... и на мен ми липсва такава подсветка.
3. има вероятност въобще да нямаш аларма. И аз си покарах колата близо една година само с заключването и отключването от оригиналния ключ, което симулира аларма, но реално нямаше такава. Осведоми се, дали въобще имаш монтирана и ти.

Пон Окт 07, 2013 10:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 129
Автомобил: Легаси '99, 2.5, седан
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Честито, колега! Седаните ставаме все повече :) За "аварийните" и аз се чудих дали има подсветка и стигнах до извода, че няма фабрично. Колкото до алармата - нямаш такава, това е само отключ/заключ и защитата на автомобила ти се свежда до имобилайзера!
Успех и безаварийни километри!

Пон Окт 07, 2013 10:53 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честита придобивка колега. Безаварийн експлоатация. :beer:

Относно задните фарове да попитам като натиснеш спирачка светват ли стоповете? На мен ми звучи като липса на маса отзад. Най-лесният вариант за проверка е да си пуснеш един проводник от минуса на акумулатора, да включиш фаровете и да провериш с проводника ако подадеш минус дали ще светнат фаровете. Обаче ако е имало проблем с някой заден фар, трети стоп или подсветка на номера си провери в багажника сноповете с проводници да нямаш нещо срязано. На Импрезата като я купих бяха отрязали снопа с проводниците отзад, защото редуктора на задната чистачка беше за смяна и като я продават да не се разбере. Малоумници много има.

Пон Окт 07, 2013 12:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито и безаварийно, колега!
В изброените неща за профилактика не забелязах масла на ск. кутия и заден диф, а са важно нещо! Предполагам просто си ги пропуснал да ги споменеш, но съм длъжен да кажа.
:beer:

Пон Окт 07, 2013 1:38 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Благодаря Ви!
Скоро ще сложа и една снимка.

Относно паркинг светлините- бушонът е здрав, крушките също.
и 3 те стопа също светят.
Само , че забелязах , че и задният реотан на подгрева стъклото не бачка и той, а отпред копчето като го натисна си цъка и дава индикация уж.

Вчера забелязах в десният ъгъл на багажника един конектор с много кабелчета, на който 2 от жичките са прекъснати, конеткорът тръгва от подвижното рамо на багажника, и предполагам че единият кабел може би е за задните светлини. ПРекъснатите кабели са бял и жълт. Свързах белият щото имаше начин и достатъчно жичка - но нито задните светлини тръгнаха, нито подгрева на задното стъкло. Жълтата жичка ще трябва да се удължи преди да се свърже- това вече ще го оставя на моят майстор. Дано поне нещо от 2 те тръгне.
Карал съм хечбек до сега 10 години и съм свикнал и на реотан и на задна чистачка, а така без задни светлини без реотан и без чистачка и със 1 метър по дълга кола- ми е много терсене , особено вечер на заден
:D :D
Маслото на скоростната кутия го смених, това за заден диф- идея си нямам :-)

Да аларма нямам, но поне едни мигачи да присветват да знае човек че централното е заключено :-)
За сега съм на бензин, утре слагам газ, istag 300 , скъпичко е но с хубав компютър.

Благодаря Ви за отговорите. ДАно като вържа жичките поне светлините се включат. А реотанът на подгрева ще го мисля допълнително как да го подкарам, може и да е бушонче вече там.
Пише че уж имам е подгряващи чистачки ама още не се е налагало да ги пробвам.
ЛЕка за сега от мен.

Пон Окт 07, 2013 10:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Автомобил: Импреза
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Здравей, колега!
Честито за колата!
Моята е същата, но е ръчка! Имаш лампа под копчето за аварийките - изгоряла ти е крушката. И при мен беше така. За светлините при включване на задна най-вероятно са ти скъсани кабелите. И при мен беше така:) като отвориш багажника, търсиш вдясно. Кабелите са вързани за капака и при отваряне и затваряне се гънат и прекъсват. Търси къде точно се гънат и там ти е проблема.
Пожелавам много безаварийни!

Вто Окт 08, 2013 6:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 203
Автомобил: Outback B13
Рейтинг: -24
Кофти...
Отговори с цитат
Честито и от мен относно проблема със светлините за "задна" корени се в това,че най вероятно ти се скапал датчика,който се намира на самата скоростна кутия(поне при моделите с ръчна скоростна кутия) и прилича на болт навит в корпуса от който излиза кабел.Обикновено се вижда когато колата е вдигната на подемник или е на канал,заставайки с гръб към предницата,като погледнеш към скоростната кутия от дясно.
Надявам се да съм бил полезен :beer:

Вто Окт 08, 2013 7:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте. Ами аз бях написал
"Вчера забелязах в десният ъгъл на багажника един конектор с много кабелчета, на който 2 от жичките са прекъснати, конеткорът тръгва от подвижното рамо на багажника, и предполагам че единият кабел може би е за задните светлини. ПРекъснатите кабели са бял и жълт. Свързах белият щото имаше начин и достатъчно жичка - но нито задните светлини тръгнаха, нито подгрева на задното стъкло. Жълтата жичка ще трябва да се удължи преди да се свърже- това вече ще го оставя на моят майстор. Дано поне нещо от 2 те тръгне. "

Има прекъснати кабели, точно там на сгъвката, бял и жълт прекъснати, , самоче след свързването на белият - така и нищо не тръгна, нито задните, нито подгрева на стъклото.

Аз съм с автоматична скоростна кутия, там този датчик на същото място като при ръчната ли е?

Благодаря ви за отзивите. :-)

Вто Окт 08, 2013 8:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 203
Автомобил: Outback B13
Рейтинг: -24
Кофти...
Отговори с цитат
Ами за съжаление не съм компетентен относно автоматика дано се окаже,че е от кабелчетата,които си видял,че са прекъснати но ако не е и от тях(колегите с автоматични кутий да кажат за датчика) ще трябва да се провери въпросния датчик.Казвам го от опит защото имах същия проблем,поръчах го от колегата Марин от Варна и сега нямам проблеми повече от 2 години.
Успех!!!

Вто Окт 08, 2013 8:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
БЛагодаря.
Още не съм стигнал до майсотора да удължим кабелите ида ги свържем. Макарче както казах аз успях да вържа бялата жичка- ама нито задните светлини - нитоподгрева тръгна.

Имам още одно въпросче- чистачките имат някакъв подгрев, бутонът си цъка и свети.- да се надявам че работи. Въпросът ми е следният понежа са за смяна и стържат яко- с какви чистачки да ги сменя за да си работи подгревът им ? Този подгрев къде се намира.., мога ли да сложа от онези без рамо а само пера.. ? Идеи?

Пет Окт 11, 2013 10:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Автомобил: Subaru Legacy
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
ivantarlev написа:
БЛагодаря.
Още не съм стигнал до майсотора да удължим кабелите ида ги свържем. Макарче както казах аз успях да вържа бялата жичка- ама нито задните светлини - нитоподгрева тръгна.

Имам още одно въпросче- чистачките имат някакъв подгрев, бутонът си цъка и свети.- да се надявам че работи. Въпросът ми е следният понежа са за смяна и стържат яко- с какви чистачки да ги сменя за да си работи подгревът им ? Този подгрев къде се намира.., мога ли да сложа от онези без рамо а само пера.. ? Идеи?

Здравей,

Подгрева ти е на челното стъкло не на чистачките. Може да видиш реотаните където лягат самите чистачки в нормално положение.

Пет Окт 11, 2013 10:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
НЕ нямам реотани стъклото. За това предположих че подгревът е в самите чистачки. Мисля че четох някъде за такава опция. Мисля че в ръководството така пише - подгрев на чистачките... Може ид агреша.

Пон Окт 14, 2013 10:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Нагреватели в чистачките няма. Ако имаш подгряване на чистачките, то е на прозореца, там където чистачките се прибират.

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Пон Окт 14, 2013 11:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Е нямам реотани на стъклото. На един приятел с Аутбек реотаните се виждат най отдолу. На това пише че има подгрев на чистачките, има си и копче и си свети като се натисне.

тук вв форумът намерих подобна тема ... ето 2 поста от нея...

"Мнение Re: Подгрев чистачки
Вече писах в темата на Легаси без да искам, но ето и тук:

Моето Суби има подгрев на предните чистачки. В книжката пише, че когато се сменят те, трябва да се гледа новите да имат също метални пластинки в гуменото перо. Ако няма, да се свалят от старите и да се слагат на новите. Е, какво да правя сега? Да си купувам ли обикновени чистачки или да търся нещо по-по-по?

Мнение Re: Подгрев чистачки
Единствените чистачки, които бачкат като тези, с които си идва колата са оригиналните - мое лично мнение от личен опит.

Сега карам с едни едикаква си марка, но са зле, а уж марката е хубава - скърцат, а дясната маже яко. Преди това карах с оригинални пера, купих ги от mimo13. Идват скъпи, но пък с ламаринките и качеството на оригиналната чистачка, с която колата излиза от завода."

На моите чистачки верно има някаква метална пластинка отстрани на перото?!?!

Пон Окт 14, 2013 9:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Само да кажа, че свързахме прекъснатите кабели в багажното , и вече имам и заден реотан, и задни светлини :-) Благодаря на всички за съветите. :beer:

Поради риск за това майсторчето ми да ме намрази, отлагам за сега, търсенето защо не свири задният десен говорител, и проверката дали има или няма лампичка на бутонът за аварийните ;-)))

Пон Окт 14, 2013 9:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 194
Автомобил: Subaru Legacy 2005
Рейтинг: 48
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
Аз съм с Legacy 2.5 2005 г. И аз се чудя дали имам лампичка под бутона за аварийните? :-?

Сря Яну 20, 2016 8:53 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Хаха. Ами легасто беше 2000 г и нямаше. СЕга съм с Аутбек 2002 г след фейслифта- и пак няма. :-)

Сря Яну 20, 2016 11:52 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >