|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
SpeedyMan
|
|
Привет колеги,
Имам една оферта за Легаси 2003 г. на метан, ръчни скорости, 2.0 125 к.с. Нямам голям опит с този модел, като начало ме интересуват няколко общи положения:
1. Обслужване на колата - колко излизат ремъци, ролки, водна помпа, термостат и т.н. До колкото разбрах при скъсване на ангренаж тези мотори не мелят клапани, това така ли е? 2. Този мотор с какъв маховик е? 3. Проблеми с ръждата има ли модела? 4. Трансмисия, 4х4 - какво да гледам, какво се обслужва, какво се скапва?
Блаагодаря предварително! Поздрави!
|
|
|
|
| Нед Фев 07, 2016 10:55 am |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
|
Привет. На метан и с този мотор от 125 к.с. ще я буташ по баирите.
На останалите въпроси: 1. Обслужването излиза около 600 лв. с НЕ оригинални части 2. Маховика - има и от двата вида. Трябва да се провери по вин. 3. Има проблем с ръждата , особено ако е внос от Германия. 4. Обслужва се основно със смяна на масла. Всичко може да се скапе, зависи как е карана и дали е поддържана правилно. Ако са сменяни маслата навреме, и не е ползвана за "товарен кон" не би трябвало да има проблем.
_________________ Странно защо на всички новини не пише "платен репортаж".
|
|
|
|
| Нед Фев 07, 2016 12:26 pm |
|
|
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66 
|
На метан са най- запазените!  (малко на шега) 
|
|
|
|
| Нед Фев 07, 2016 9:45 pm |
|
|
|
tech_noir
Регистриран на: Чет Апр 24, 2014 3:39 pm Постове: 194 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.5 manual
Рейтинг: 26
|

Аз съм с такава, но и произведена 2000-та. На бензин и свестен газов инжекцион... ами аз карам спокойно, бих казал че като за мен върви нормално ама си е тежка кола и като натиснеш дори в градски трафик на моменти се чувстваш малко... изтормозено. Т.е. става, особено на дълъг път ама не като да се изстрелваш по кръстовищата. 2000 е минимума за да караш нормално. На метан... неее знам. 2000-то си е доволно икономичен всъщност (ОК не най-икономичната кола на света, но не и брутално повече от друга масова) 1. Първоначално обслужване аз лично не правих освен масла и филтри - като се скапе тогава (и разбира се каквото си беше зле - в случая спирачни дискове). Още карам с ангренажа с който я купих (50-ина хиляди вече). Купих я емоционално на Грубляне без оглед (както НЕ СЕ прави), котка в чувал. 2. Моя се оказа демперен. Съединителя се скапа бързичко (ама първо му сменихме едната помпа... два пъти с надеждата да е това). Нов такъв 1200, сложихме обикновен за 500 разлика за мен поне не съм сигурен че има. Ама първо Субару и може би си е бил зле от купуването. Перо си е. Т.е. има сериозна вероятност да ти се поксапе. 3. Да, японките си имат тоя проблем със слаба антоикорозионна защита а и Субару някак си са коли които не се карат много внимателно, легасито си е ниско в сравнение с другите. Т.е. много е вероятно да е била жулвана и опирана многократно отдолу и с химикалите по швейцарски, австрийски и немски пътища нещата да са зле. Първо пипни отдолу на криковете, преди да гледаш каквото и да е. Продават се коли натъкмени като излизащи от завода, които буквално се ронят като вафла там. 4. Осен разбира се дали работи, почти нищо специално (не съм механик или компетентен!). Ако имаш възможност покарай ама не 2 преки а поне 10-20 километра. После паркираш заден със завиване. Ако се усеща все едно туп-туп-туп все едно гума в калник - вискомуфа. Скапва се прогресивно, карам вече година така и не ми дреме, просто ще става все по-зле и по-зле докато не се ремонтира (не забелязвам да се влошава всъщност, не е толкова бързо).
Цени за поддръжка... Могат да варират в пъти според механика/сервиза. Буквално. Ефекта от ремонта също.
|
|
|
|
| Вто Фев 23, 2016 10:18 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|