Отговори на тема
 Вибрация отпред при погегляне и ниски обороти?! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 69
Автомобил: Legacy 3.0R spec B wagon
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте колеги от около месец имам странна вибрация отпред (струва ми се че е от към дясното колело) при погегляне и ниски обороти - при по-високи обороти изчезва, при спиране го няма - странен нискочестотен звук - буквално тр-тр-тр :-? все едно се трият 2 зъбни колела или имам кутия с метални гайки в жабката :D Много странна вибрация - не е постоянна и винаги но всеки ден се появява от време на време?
Някой имал ли е подобна случка? Първоначално помислих че е тръгнала полуоска, обаче колата не тегли странично при ускорение и волана си седи прав като го пусна без значение от скоростта - вибрация в волана също няма - дали не е тръгнало каре?

п.с. Като я водих при Любо в Люлин преди време я тествахме за това обаче не се чу точно тогава това нещо... и малко след като тръгнах от там пак - тръъът... :facepalm:

Нед Мар 13, 2016 5:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 90
Автомобил: Subaru Impreza GT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
На пълен ляв или десен трака ли? Ако да значи е тръгнало карето.

Нед Мар 13, 2016 9:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 69
Автомобил: Legacy 3.0R spec B wagon
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Без значение - при ускорение направо също се чува - при завой - по скоро не?! Имам и друг въпрос относно този шум - е ли е възможно да имам хлабав тампон на двигателя и от това да е - от известно време ми прави впечатление, че като паля и гася има вибрация от моторния кош - претрисва здраво при палене и по-рядко при гасене - в движение няма тресня обаче от двигателя. Гледах разни неща в тубата и като нищо ще се окаже разлуфтена полуоска - за да проверим това обаче ще трябва да се огледа хубаво на подемник и да се свалят и колелата и тн. за по-добър достъп. Живот и здраве другата седмица ще го водя явно на чичо доктор - питам просто ако някой е имал сходни проблеми да знаем какво да гледаме като я вдигнем пущината:)

Пон Мар 14, 2016 12:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 90
Автомобил: Subaru Impreza GT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Не при завой, пробвай при потегляне с малко повече газ на пълен ляв и после на пълен десен, ако е каре ще щрака.

Пон Мар 14, 2016 11:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема