Отговори на тема
 Странен проблем ... 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 361
Автомобил: Land Cruiser J95 5VZ-FE
Рейтинг: 138
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги.

Имам си една заигравка тука от известно време насам. Надявам се да обясня максимално коректно, та ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да даде идея.

Колата е '04 Легаси B13 2.0 MT. Има и газов инжекцион. Оборотите нещо играят, но ...
При изключен климатик и загрял двигател, държи около 600-650 об. в покой (сякаш малко ми се струват). Когато започна да подавам много, ама много леко газ, оборотите леко почват да падат (оня ден даже до около 300-350), все едно колата почва да се дави. Продължавам да натискам и изведнъж ги увеличава, но не скачат рязко, а един вид пропорционално на натиска.
На тихи и натискане по-разко на газта това не го прави.

Днес сутринта, преди да врътна ключа, спрях газовата, запали си на бенз и я оставих я да загрее малко (3-4 мин. както по принцип де). 3-3,5 км до офиса, беше си загряла до нормалната температура и не правеше гореописаното. От аспуха не миришеше на суров бензин. Не помня, обаче обърнах ли на газ, и дали пробвах (доста натоварен ден имах след това). Навън беше около 15-16 градуса, май ...

Като си тръгвах към 5:15 беше доста по-топло навън, и пак почна да ги прави тия магарии. И на газ, и на бензин (но по-леко отколкото на газ).

Имам някаква идея за събота да чистя досела, мап-сензора и №10 от тази схема. Тогава ще сменям маслото на двигателя и въздушния филтър.

Започнах да чета и тази тема. Не знам има ли нещо общо.

Та значи ... ако някой се е сблъсквал с нещо подобно ще се радвам да сподели. :)

current - '00 Toyota Land Cruiser Prado J95 V6 3.4

Сря Юни 01, 2016 10:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 255
Автомобил: Legacy III '99 SW 2.5L 156bhp AT
Телефон: 0885078788
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Не съм се сблъсквал с подобен проблем, но мога да дам няколко насоки.

Свещи и маркучите им.
IACV - Idle Air Control Valve
Въздушен филтър.
Много се надявам да не са дюзи.
Ламбда сонда
катализатор

Започни с най-евтините неща да преглеждаш. :beer:

Вто Юли 12, 2016 12:36 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 292
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И при мен прави така. Когато подам супер леко газ падат оборотите. Питах Радо, който ми сложи газовата, това проблем ли е? Каза че е нормално и ми обясни защо, за съжаление не запомних какво точно ми обясни, само си спомням че звучеше логично. Следващия път, когато го видя, пак ще го питам :facepalm: и ще гледам да запомня какво ми казва.

Вто Юли 12, 2016 7:02 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 219
Автомобил: пробита лейка
Рейтинг: 85
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Провери си акумулатора.
Имах подобен проблем, само че аз съм с автомат. Кофти акумулатор, няма ток, електрониката се опитва да компенсира, вдига оборотите, ама аз съм в задръстване на спирачка , колата почва да тресе , като пусна спирачката иначе опитам да тръгна , оборптите падат, ако не мина през неутрална , даже гасне колата. Нов акумулатор и нямам проблеми.

Вто Юли 12, 2016 8:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 292
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз съм с чисто нов акумулатор Варта

Вто Юли 12, 2016 8:44 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 219
Автомобил: пробита лейка
Рейтинг: 85
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Хмммм сега се сещам, че имале някаква тема тук , ама не мога да я намеря...точно за климатика ставаше въпрос ..... Продължавам да търся, ако я открия ще докладвам.

Вто Юли 12, 2016 10:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Извинявайте, че малко късно пиша в темата, ама да споделя.
След смяната на маслото и филтрите, въздушен и маслен, изчистих планираните по-горе компонети.
2-3 дни по-късно минах и обслужване на газовата (станаха и за това километрите), там смениха филтрите и да чукна на дърво сякаш не съм забелязал горните проблеми. Като цяло и колата започна да се държи по-добре.

Миналата седмица почна нещо да се замисля докато ускорява, докато в един момент не заби съвсем носа на 4000 оборота и се разнесе една мноогоооо неприятна миризма - нещо подобно на сероводород. Покарах я на бензин. На следващият ден сипах половината от добавката за чистене на катализатори, която преди 3-4 седмици бях купил и мислех по някое време да ползувам. Знам, че тия добавки имат спорен ефект, ако въобще имат някакъв де. Врътнах до Варна и обратно на бензин, така и така имах работа там, и ... засега добре. Ще видим как ще е нататък. :)

Сря Юли 13, 2016 11:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 13
Автомобил: Legacy III 2.5 AT sedan
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте Колеги, чета си из форума и попаднах на тази тема, реших и да ви споделя моят проблем а ако има вариант да ме насочите, би било прекрасно:

Карам Субару Легаси III AWD 2.5, колата е 99 г. С газово слагано преди 1.5 г. е и имам следния проблем. При подаване на газ в ниските обороти преди 2000 на 1,2 и 3 скорост се чува едно дрънчене като ламарина в ламарина, нямам никакви грешки от лампда сондите нито ми свети Check. Придрънкването звучи като резонанс и не се променя в зависимост от това дали карам на бензин или на газ. Имам бедно понятие от автомобили но има ли възможност да е катализатора, да се е разбил или някое от гарнетата и ако да как да разбера?

Благодаря за съветчетата,
Поздрави

Пет Авг 05, 2016 8:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 53
Автомобил: Outback98,919rr,Civic6,Senator3.0i
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Възможно е да е някой от термощитовете по генерацията...Ако имаш възможност да я качиш на подемник или канал, изчакай малко да поизстине и провери.

Пет Авг 05, 2016 9:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
kinni написа:
Възможно е да е някой от термощитовете по генерацията...

Точно от това е. Аз го имах същия проблем. И зимата като се "подпрях" отзад в една кола се наместиха ... почти.

Пет Авг 05, 2016 6:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 17
Автомобил: Legacy '01 2.5 AT limited
Телефон: 0897362749
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
shadow написа:
kinni написа:
Възможно е да е някой от термощитовете по генерацията...

Точно от това е. Аз го имах същия проблем. И зимата като се "подпрях" отзад в една кола се наместиха ... почти.

Колега, не се плаши...
И аз имах същия проблем, заваря се и забравяш. Ако се раздрънчи отново, могат да се отрежат.

Съб Авг 06, 2016 5:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема