Отговори на тема
 Клапани 
Автор Съобщение

Постове: 5
Автомобил: Subaru legacy
Телефон: 0884012328
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги имам проблем с клапаните на Субару легаци H6 2004 година.Прекъсват ми 2 и 6 цилиндър проверих свещи бобини и кабели всичко е наред останаха клапаните.Някой може ли да ми каже къде правят напасване на клапани и колко струва.Благодаря.

Пет Авг 05, 2016 12:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
То кабели тоя мотор няма. Компресия и вакуум мерил ли си? Ако е 245-коньовата версия с AVCS и AVLS системите, регулирането на клапаните го правят с мотора навън в БГ, което само за труд си е доволна цифра.

Пет Авг 05, 2016 1:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 5
Автомобил: Subaru legacy
Телефон: 0884012328
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колко струва че ми обявиха цифра от рода на 3200 което ми се струва нереално.Казвам го защото имам приятел който смени двигателя за по малко

Пет Авг 05, 2016 7:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Информативно бях питал един от белите сервизи за цена, още преди да си купя Аутбека, просто да знам, кое колко струва. Обявиха ми 1742 лв за смяна на гарнитурите на главите, което включва вадене на мотора, пълна профилактика на главите, челосване даже и на блока и съответно сглобяване обратно. Добре е обаче първо да се измери вакуум с аналогов манометър, за да се видят колебанията на стрелката. Освен това е добре да се измери компресия и човек, познаващ тези мотори, може да прецени, от какво има нужда.

Съб Авг 06, 2016 6:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
Челосване на блока, без да се разпилее той, не виждам как ще стане... в шлайф базите искат гол блок.
Т.е. разпилява се целият мотор. Ако на разпилян мотор не се замери всичко и да се прецени дали не иска нови сегменти, бутала и т.н. не знам кога е добре да се направи :beer:
Дано на колегата да му е дребен проблема. :good:

Съб Авг 06, 2016 1:59 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема