|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
Opilimian
Автомобил: Mercedes C220 CDI
Телефон: +359878315589
Рейтинг: 0
|
Здравейте, Нов съм в форума. Имам въпрос към колегите: Поради увеличаването на броя на единиците в семейството , ми се налага да сменя колата. Може би от 3 месеца гледам обявите в mobile.бг/cars.bg/autoscout и т.н. На края се спрях на Субаруто, обаче сега имам следния проблем - Легаси или Аутбек, не мога да избера? Моля за вашето мнение ? Трябва ми кола с голям багажник , автоматични скорости за дълъг път ( около 2000-2300км на месец ). Без Въздушно окачване . Не ми е от голямо значение да ли е с фабрична газова уредба или не, така или иначе аз ще сложа някаква ако няма  . Тъй, като кубици до колко кубика да ще ми върши работа ? Като Буджет имам 10000лв ( +/- 1000лв ). Както и стара ми кола ( CDI 220-2004g ) за бартер или нещо си там. Благодаря Ви , Лек ден
|
|
|
|
| Съб Окт 01, 2016 9:38 am |
|
|
|
takev
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83 
|
Екзестенциалният въпрос , отново е зададен !! Има сигурно 50 страници изписани, колега. Няма как да се сдъвка и да се изплюе , пък ти да ги разбереш в 3 реда Чети , като започни от тук viewtopic.php?f=1&t=15245 Успех с покупката!:)
|
|
|
|
| Съб Окт 01, 2016 10:44 am |
|
|
|
Opilimian
|
takev написа: Екзестенциалният въпрос , отново е зададен !! Има сигурно 50 страници изписани, колега. Няма как да се сдъвка и да се изплюе , пък ти да ги разбереш в 3 реда Чети , като започни от тук viewtopic.php?f=1&t=15245 Успех с покупката!:) Искрени благодарности колега. Мерси
|
|
|
|
| Съб Окт 01, 2016 11:51 am |
|
|
|
SanDRo
Регистриран на: Чет Юни 16, 2016 4:28 pm Постове: 179 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback 3.0 H6 2004 + Vialle LPi
Рейтинг: 68 
|

За този бюджет с малко търпение можеш да си намериш читав Outback / Legacy H6 и то след 2004-2005г.(с 5EAT - 5 скоростния автоматик). Аз бях изправен пред същата дилема преди време, само че аз исках ръчни скорости и съответно единствения избор беше Legacy, тъй като Outback H6 не се предлага с ръчни. В крайна сметка аз си взех Outback и не съжалявам за момента, бих ти препоръчал и на теб да сториш същото. Сега и да ти кажа защо по принцип не исках Outback и защо сега се радвам, че си взех Outback - мислех си, че като е толкова висока ще е доста лашкаща и нестабилна, не обичам меката возия и исках колата да вози по-стегнато. Еми да ти кажа Outback-а (поне този който си взех) си вози доста стегнато, изобщо не се мята като джип както си мислех, че ще е аз. Имаш и плюса на по-добрия просвет, който ти позволява да изкарваш колата от пътя понякога, което с Легаси ще е възможно само при доста добър и равен черен път. Другият плюс, поне за мен, на Outback е неговата визия - изглежда доста по-готино с веждите на калниците, а и си има разни протектори отстрани на праговете + отзад над задната броня, а също и предната броня ми харесва доста повече от на Legacy. За газта - не ти препоръчвам да си взимаш кола с газ, особено ако ще си взимаш H6 - по-добрия вариант е кола, която не е карана на газ и в последстви ти да й сложиш (силно се препоръчва да е течна фаза). Ще ти дам и 2 обяви, които според моето проучване преди време са читави: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=fta4lmhttp://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=fta4lmДа поясня, че и двете не съм ги гледал. Първата е на частно лице от София, обслужва се при реномиран майстор и доколкото ми бяха казали е доста читава - проблем имало обаче с интериора - кожения салон бил леко захабен и шофьорската седалка напукана. Втората кола е на автокъща в Пловдив, която ми я препоръчаха - не съм я гледал, тъй като не стигнах до нея, но си държи цената от доста време и също така ми казаха други хора, че екземплярът бил добър. Така или иначе ако взимаш кола от София или Пловдив - и на двете места има майстори с репутация в клуба, които могат да направят оглед. п.п. все още нямам много опит с колата и конкретно със Субару тъй като съм нов собственик, но просто доскоро и аз бях пред твоята дилема и четох + търсих доста, та затова ти споделям аз докъде бях стигнал преди да взема моята 
|
|
|
|
| Съб Окт 01, 2016 1:27 pm |
|
|
|
shadow
Регистриран на: Нед Май 24, 2015 2:47 pm Постове: 361 Местоположение: Шумен
Автомобил: Land Cruiser J95 5VZ-FE
Рейтинг: 138   
|
Opilimian написа: ... Както и стара ми кола ( CDI 220-2004g ) за бартер или нещо си там. ... ... или с две думи от един ръждофил на друг ... Здравей. Първо намери някой да покараш неговото Субару, за да видиш дали ще свикнеш, защото те очаква сериозно разочарование по отношение комфорта като цяло - седалки и возия. Твоето е една идея по-тясно отпред. За задните седалки не знам колко място има, возил съм се само отпред, ама е по-малко от на Субару-то. Задните седалки на Субару-то са отврат и не са за 3-ма нормални човека, високи около 1,80. Возията е по-твърда със сигурност. Разликата е зимата, щото няма да имаш ядове. Пак те съветвам намери някой със Субару и покарай неговото, но не 2-3 км. за да получиш впечатления за себе си, за да видиш дали ще можеш да живееш с тая кола. Все пак ти ще я караш, а не някой, който да ти обяснява (както и сега аз правя) какво мисли той и колко и се кефи или не. Аз лично не можах и я разкарах.
_________________ ex - '04 Subaru Legacy B13 H4 2.0 Symmetrical AWD ex - '02 Audi A4 B6 Avant V6 3.0i Quattro ex - '06 Audi A6 4F Allroad V6 3.0 TDI Quattro current - '00 Toyota Land Cruiser Prado J95 V6 3.4
|
|
|
|
| Съб Окт 01, 2016 3:20 pm |
|
|
|
Opilimian
|

SanDRo написа: За този бюджет с малко търпение можеш да си намериш читав Outback / Legacy H6 и то след 2004-2005г.(с 5EAT - 5 скоростния автоматик). Аз бях изправен пред същата дилема преди време, само че аз исках ръчни скорости и съответно единствения избор беше Legacy, тъй като Outback H6 не се предлага с ръчни. В крайна сметка аз си взех Outback и не съжалявам за момента, бих ти препоръчал и на теб да сториш същото. Сега и да ти кажа защо по принцип не исках Outback и защо сега се радвам, че си взех Outback - мислех си, че като е толкова висока ще е доста лашкаща и нестабилна, не обичам меката возия и исках колата да вози по-стегнато. Еми да ти кажа Outback-а (поне този който си взех) си вози доста стегнато, изобщо не се мята като джип както си мислех, че ще е аз. Имаш и плюса на по-добрия просвет, който ти позволява да изкарваш колата от пътя понякога, което с Легаси ще е възможно само при доста добър и равен черен път. Другият плюс, поне за мен, на Outback е неговата визия - изглежда доста по-готино с веждите на калниците, а и си има разни протектори отстрани на праговете + отзад над задната броня, а също и предната броня ми харесва доста повече от на Legacy. За газта - не ти препоръчвам да си взимаш кола с газ, особено ако ще си взимаш H6 - по-добрия вариант е кола, която не е карана на газ и в последстви ти да й сложиш (силно се препоръчва да е течна фаза). Ще ти дам и 2 обяви, които според моето проучване преди време са читави: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=fta4lmhttp://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=fta4lmДа поясня, че и двете не съм ги гледал. Първата е на частно лице от София, обслужва се при реномиран майстор и доколкото ми бяха казали е доста читава - проблем имало обаче с интериора - кожения салон бил леко захабен и шофьорската седалка напукана. Втората кола е на автокъща в Пловдив, която ми я препоръчаха - не съм я гледал, тъй като не стигнах до нея, но си държи цената от доста време и също така ми казаха други хора, че екземплярът бил добър. Така или иначе ако взимаш кола от София или Пловдив - и на двете места има майстори с репутация в клуба, които могат да направят оглед. п.п. все още нямам много опит с колата и конкретно със Субару тъй като съм нов собственик, но просто доскоро и аз бях пред твоята дилема и четох + търсих доста, та затова ти споделям аз докъде бях стигнал преди да взема моята  Много ти Благодаря за обяснението. Днес доста четох и търсих в нета. Спрях се на Аутбека. Остават сега да проверя в автокъщите и както казваш, да покарам малко Субару. Много ти благодаря още веднъж
|
|
|
|
| Съб Окт 01, 2016 9:55 pm |
|
|
|
Opilimian
|
Само да питам, SI Drive няма в тези модели нали така ? Колко гори мотора 3 на градско и извънградско - с нормално каране по магистралата ( 140-150к/ч ) и с градско ( като има много движения  ). И да ли може телефон на майстор на Субару Аутбек, идната седмица ще се обикаля много сериозно  в района на София.
|
|
|
|
| Съб Окт 01, 2016 10:08 pm |
|
|
|
Dimichos
Автомобил: SUBARU LEGACY SPEC B
Телефон: 0889213119
Рейтинг: 28
|
|
Около 15 на газ +/- 1-2литра, на бензин с двайсетина процента надолу.
Sent from my D5803 using Tapatalk
|
|
|
|
| Съб Окт 01, 2016 10:18 pm |
|
|
|
SanDRo
Регистриран на: Чет Юни 16, 2016 4:28 pm Постове: 179 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback 3.0 H6 2004 + Vialle LPi
Рейтинг: 68 
|
Много зависи как я караш. Ако говорим за H6 - извън града можеш да свалиш и на 8-9л/100км. ама трябва да не прескачаш 120-130км./ч. В града е същото - аз моята си я настъпвам щото така съм свикнал да крама и за момента под 17-18 не пада  . Разхода не й е силната страна, а и на Субару като цяло май май, трябва си бюджет за гориво или да заделиш за газ. п.п. а SI Drive влиза след фейслифта, мисля след 2007 са моделите, но доколкото съм чел няма кой знае какви съществени преимущества.
|
|
|
|
| Нед Окт 02, 2016 3:05 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|