|
Страница 1 от 1
|
|
Ново Legacy но дали си струва
| Автор |
Съобщение |
|
vachkata
Регистриран на: Сря Юни 08, 2016 9:05 pm Постове: 38 Местоположение: София
Автомобил: subaru legacy 2.0I 09.2003г.
Рейтинг: 16
|

Здравейте колеги, от скоро съм във форума и съм собственик на Subaru Legacy 2.0I 09.2003г. Влюбен съм в колата а още не е дошла зимата  . До момента срещнах ядове и разходи. Разбира се първоначално ремъци ролки филтри и водна помпа 550лв което е препоръчително за всяка ново закупена кола. Пистов ремък ролка на климатика (който иначе е пушка на 30 градуса цял ден охлажда за 5 сек.) 100лв. кабели свещи 120лв. масло скорости 60лв. Виско муфа 350лв. ландо сонда 200лв. Газовата 1200лв. но тя си е по желание  Всички части съм ги купувал със стабилна отстъпка и съм си ги носил в сервиза. Имаме: 100+120+60+350+200=830лв. 1750лв. газ и нужното обслужване Колата я закупих за 5000лв. уж от познат който вкарва коли. Има външни забележки но и направих стабилно каско ще я мина там  Имам желание да я стегна но сега и някакво пищене скърцане не знам и яз което ми подсказва, че и съединитела замина. Тя си прискърцваше и преди но откъсачно а сега е монотонно. Та не знам дали не се набих въпреки че гледам на пазара има същите само 2 в Мобиле за по 9-9500лв.
|
|
|
|
| Нед Окт 16, 2016 8:44 pm |
|
|
|
srg
|

Колега, от описанието в темата не стана ясно какво ти тежи - че си обслужил автомобила си и ти се струва скъпо или просто не са ти се оправдали очакванията, че твоя приятел ще ти достави автомобил на 13 години със сменен ангренаж, масло, съединител и т.н.? Реално от всичките цифри/плащания, които си изброил само виско муфата е нещо, до което се стига рядко и не е консуматив, т.е., всичките изборени неща, които си описал, заедно със съединителя са консуматив и то не само при Субару. Като се замисля, и аз преживях същото, преди 5-6 години, когато бях купил едно Рено Лагуна 2 за по-тънки пари (разбирай 3к под средната пазарна цена), а след това направих "обслужване" на почти цялата ходова част (тампони, амортесьори, лагер-главини и т.н.) + стандартните покрай ангренажа неща за сума, близка до 2,5к. Е, аз го направих с ясното съзнание, че колата ще ми стъпва на цена, за която ще купиш нещо, на което не е ясно от къде какво може да изкочи, а всъщност след моето обслужване не пипнах 3 години след това нищо по рендето освен масла, филтри и гуми, до края на съзнателния му живот, щото го тоталирах...
_________________ For every action there is an equal opposite malfunction!
|
|
|
|
| Нед Окт 16, 2016 10:09 pm |
|
|
|
vachkata
|
Прав си колега. Просто тъкмо опрравя едно то излезе друго. Както казваш после ще знам че всичко е сменено. 
|
|
|
|
| Нед Окт 16, 2016 10:59 pm |
|
|
|
Greg4o
|
vachkata написа: Прав си колега. Просто тъкмо опрравя едно то излезе друго. Както казваш после ще знам че всичко е сменено.  Няма да се плашиш и сменяй смело,че зима идва. А там само по корем да не лягаш,няма спиранье.. Не видях въже,лопати,вериги,и номерата ,на поне трима луди,които ще ти се притекат на помощ посред нощ,където и да си закъсал. А съединител с демпфер колко да струва??? Успех ! Кеф цена няма.
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Пон Окт 17, 2016 8:30 am |
|
|
|
vachkata
|
Greg4o написа: vachkata написа: Прав си колега. Просто тъкмо опрравя едно то излезе друго. Както казваш после ще знам че всичко е сменено.  Няма да се плашиш и сменяй смело,че зима идва. А там само по корем да не лягаш,няма спиранье.. Не видях въже,лопати,вериги,и номерата ,на поне трима луди,които ще ти се притекат на помощ посред нощ,където и да си закъсал. А съединител с демпфер колко да струва??? Успех ! Кеф цена няма. Не мисля да го сменям с денферен. Всички ми препоръчват да сложа твърд. Първо че съединителите може би само на ЛЕгаси дефектират и почват да свирят скърцат след 10-20000км. второ че ще излезе по на сметка  а щом ми го предлагат по сервизите мисля да се възползвам. И не знам дали да не я надигна малко въпреки че гледам масово аутбека и форитата ги надигат да не вземе да стане грозно 
|
|
|
|
| Пон Окт 17, 2016 9:26 am |
|
|
|
kener
Регистриран на: Чет Фев 06, 2014 5:43 pm Постове: 310 Местоположение: с. Антон обл. Софийска
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
|
Не се обиждай колега ама за 5000лв този модел легаси трябва да се радваш че въопще върви. Най-вероятно италиянски внос,ако греша още по-зле,ако не стягай я смело поне на ламарини е бетон. Хората казват-не съм толкова богат че да купувам ефтино. Спорет мен си прав-по-добре да купиш ефтино и да си я стягаш както и с каквото ти е кеф вместо да вземеш скъпа и да те лъжат че хиляда неща са сменени ама друг път 
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2016 2:02 am |
|
|
|
vachkata
|
kener написа: Не се обиждай колега ама за 5000лв този модел легаси трябва да се радваш че въопще върви. Най-вероятно италиянски внос,ако греша още по-зле,ако не стягай я смело поне на ламарини е бетон. Хората казват-не съм толкова богат че да купувам ефтино. Спорет мен си прав-по-добре да купиш ефтино и да си я стягаш както и с каквото ти е кеф вместо да вземеш скъпа и да те лъжат че хиляда неща са сменени ама друг път  Не се обиждам разбира се, че съм наясно че пазарната цена на модела е доста по висока. Колата е Швейцарка но по ламарините няма никаква щета никъде. Минимална ражда има отдолу но праговете са бетон. Колегата е прав, че ландо сондата дори и съединителя са си консуматив и то при всяка кола а той съединителя не е изпуснал просто имат някакъв дефект денферните при този модел и започват да присвирват (скърцат). Поне двигателя е бетон да чукна на дърво, слаб но здрав. Докато стигна вложения до пазарната и цена ще си я направя бонбон 
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2016 9:57 am |
|
|
|
shadow
Регистриран на: Нед Май 24, 2015 2:47 pm Постове: 361 Местоположение: Шумен
Автомобил: Land Cruiser J95 5VZ-FE
Рейтинг: 138   
|
vachkata написа: ... ландо сонда 200лв. ... vachkata написа: ... , че ландо сондата дори ... Ламбда сонда ...
_________________ ex - '04 Subaru Legacy B13 H4 2.0 Symmetrical AWD ex - '02 Audi A4 B6 Avant V6 3.0i Quattro ex - '06 Audi A6 4F Allroad V6 3.0 TDI Quattro current - '00 Toyota Land Cruiser Prado J95 V6 3.4
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2016 5:59 pm |
|
|
|
vachkata
|
shadow написа: vachkata написа: ... ландо сонда 200лв. ... vachkata написа: ... , че ландо сондата дори ... Ламбда сонда ... Извинявам се. Радвам се че все пак колегите ме разбраха
|
|
|
|
| Сря Окт 19, 2016 6:05 pm |
|
|
|
Mirmidonec
Регистриран на: Съб Авг 13, 2016 8:44 pm Постове: 3 Местоположение: Димитровград
Автомобил: Legacy 2004
Рейтинг: 2
|
Колега с теб имаме една съдба и може би като на повечето хора който си купуват кола втора ръка.От два месеца съм собственик на Легаси 2004 2.0 и аз като теб съм сменил което трябва + газ но за разликата е че съм дал 2к отгоре начална цена но съм на мнение че като купуваш кола на 10-12 години независимо от кой,си е като руска ролетка само дето се молиш да не ти отнесе главата а леко дате одраска оловото  .Най-вяжното е да си я караш с кеф и да знаеш че това е твоята кола-по лесно се приживяват кинтите  Пак и както казват колегите идва зима и съм сигурен че ще си заслужава избора. 
|
|
2
|
|
| Чет Ное 03, 2016 9:56 pm |
|
|
|
antonarset
Регистриран на: Пон Мар 31, 2014 9:16 pm Постове: 353 Местоположение: София/Варна
Автомобил: Субару Легаси 2,2 1996; Аутбек 2,5
|
Цитат: ремъци ролки филтри и водна помпа 550лв А за труд колко?
|
|
|
|
| Нед Ное 06, 2016 8:56 pm |
|
|
|
vachkata
|
antonarset написа: Цитат: ремъци ролки филтри и водна помпа 550лв А за труд колко? Това е общо 550. Чевека който вкарва сибарутата във Видин си бачка с сервиз там познат е уж не ме е избачкал с кофти части но ще го разберем това дано да е на следващо обслужване не по рано
|
|
|
|
| Вто Ное 08, 2016 7:31 pm |
|
|
|
shadow
Регистриран на: Нед Май 24, 2015 2:47 pm Постове: 361 Местоположение: Шумен
Автомобил: Land Cruiser J95 5VZ-FE
Рейтинг: 138   
|
vachkata написа: Това е общо 550. Чевека който вкарва сибарутата във Видин си бачка с сервиз там познат е уж не ме е избачкал с кофти части но ще го разберем това дано да е на следващо обслужване не по рано Оригинални - ангренаж + обтегач + успокоител, пистов, термостат, водна помпа, въздушен филтър и 2 предни биалетки - с отстъпка от mimo13 - около 750-800 лева (месец май 2015). Това без труд. Казвам просто за сравнение. А ако не си сменил термостат и водна помпа ... не е добре ... PS. - за водната помпа сега видях че си я подменил ...
_________________ ex - '04 Subaru Legacy B13 H4 2.0 Symmetrical AWD ex - '02 Audi A4 B6 Avant V6 3.0i Quattro ex - '06 Audi A6 4F Allroad V6 3.0 TDI Quattro current - '00 Toyota Land Cruiser Prado J95 V6 3.4
|
|
|
|
| Вто Ное 08, 2016 8:38 pm |
|
|
|
vachkata
|

shadow написа: vachkata написа: Това е общо 550. Чевека който вкарва сибарутата във Видин си бачка с сервиз там познат е уж не ме е избачкал с кофти части но ще го разберем това дано да е на следващо обслужване
Оригинални - ангренаж + обтегач + успокоител, пистов, термостат, водна помпа, въздушен филтър и 2 предни биалетки - с отстъпка от mimo13 - около 750-800 лева (месец май 2015). Това без труд. Казвам просто за сравнение.
А ако не си сменил термостат и водна помпа ... не е добре ...
PS. - за водната помпа сега видях че си я подменил ... Не ме е яд за налятите пари. Колата ми харесва дори съм влюбен следващата със сигарност ще е аутбек. Искам да си я стегна и гледам като жена  за сега съм я сменил доста неща но технически само борда премигва. Но това е масов дефект и ще го сменя с таблет. Сега външно ще я понадера и ще я оправя и отвън че боята не е ок. И ще я пребоядисам тъмно сиво оригиналното на субару ище си я гледам поне още 2 години после се надявам някои като мен да я вземе. И да си доизживее живота щастливо 
|
|
|
|
| Вто Ное 08, 2016 9:22 pm |
|
|
|
petko 69
|
Първо заглавието на темата не е точно,тук се говори за автомобил 2ра употреба.Второ ,не знам какво повече очакваш от кола на незнайни километри и нов внос.Всичко което си описал са консумативи и не разбрах от темата дали си харесваш колата ,или се вайкаш ,че си взел нагласен таралясник.3.то ,защо преди да закупиш Субару , не прочете форум за новодошлите и каквооо да гледаме при покупка на автомобил на старо.Вече си в отбора и няма да те упрекваме ,гледай темите Бели сервизи, и дано си изкарал късмет ,да не си купил както казах по-рано Таралясник. 
|
|
|
|
| Вто Ное 08, 2016 9:47 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|