Отговори на тема стр 1, 2  >
 подаване рязко газ и затъва_помощ 
Автор Съобщение

Постове: 89
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги появи се следния проблем (то май винаги си го е имало> ама вече дразни).Като подам повече газ и то при напълно спряла кола( това на кръстовище например) и подам повече газ да мина набързо колата затъва и ако не отнема от газта гасне.Ламбда сонда сменена,map sensor също сменен с нови.
това го прави само докато загрее колата после никви ядове.колата е субару легаси 2.5 2000г.автомат

Нед Авг 21, 2016 2:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 226
Автомобил: Субару Импреса 2,0
Рейтинг: 116
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ivchobow написа:
Колеги появи се следния проблем (то май винаги си го е имало> ама вече дразни).Като подам повече газ и то при напълно спряла кола( това на кръстовище например) и подам повече газ да мина набързо колата затъва и ако не отнема от газта гасне.Ламбда сонда сменена,map sensor също сменен с нови.
това го прави само докато загрее колата после никви ядове.колата е субару легаси 2.5 2000г.автомат

Демек искаш да кажеш,че като подадеш рязко газ от колелата хвърчат павета,пръст и колата затъва.И като отнемеш газта тогава гасне.Ами правилно гасне,то като е затънала колата с отнета газ е нормално да гасне.

Нед Авг 21, 2016 7:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
ivchobow написа:
Колеги появи се следния проблем (то май винаги си го е имало> ама вече дразни).Като подам повече газ и то при напълно спряла кола( това на кръстовище например) и подам повече газ да мина набързо колата губи мощност и ако не отнема от газта гасне.Ламбда сонда сменена,map sensor също сменен с нови.

Приемам забелешката,поправих се :)

Нед Авг 21, 2016 8:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
на диагностика няма записани грешки
това ме съмнява дали е читаво IAT(intake air temp.)_показваше 63градуса навън беше към 26градуса.другото е Inlet manifold pressure_ 33kPa
незнам тези сензори дали са читави

Нед Авг 21, 2016 9:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
ivchobow написа:
на диагностика няма записани грешки
това ме съмнява дали е читаво IAT(intake air temp.)_показваше 63градуса навън беше към 26градуса.другото е Inlet manifold pressure_ 33kPa
незнам тези сензори дали са читави

Читави са ти сензорите.IAT-сензора ти се намира в двигателния отсек и в всмукателния тракт.Там не може да имаш температурата на околната среда, а винаги е доста по висока.Не казваш колата на бензин ли е или на газ.Ако е на газ,почти със сигурност е от газовата проблема ти.

Нед Авг 21, 2016 9:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
имам газова уредба но няма читави газаджий(от Видин съм).Газовата ми работи доста добре,така мисля _ няма тресене ,пълни оборотомера до червено и не прехвъря на бензин.какво може да е по газовата ,да бърка бензинивия комп.ли?При мен проблема е на бензин преди да прехвърли на газ ,на газ прехвъря на 50 градуса.Несъм много вещ(а и майсторите май) така че хора помагайте :bow:

Пон Авг 22, 2016 8:12 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 49
Автомобил: Legacy 2.0 '00 AT
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Като човек бедствал така с газова. Първо занули всичко, разкачи акумолатора изчакай 30-тина мин и покарай няколко дни само на бензин.
ПОВТАРЯМ САМО НА БЕНЗИН
НЕ позволявай газовата дори и за секунда да се включва.
При мен всичко вървеше горе долу но газовата е работила на много богата смес и така компютъра постоянно се пробваше да коригира и обедни сместа до нормални стойности, но след като се само нагласеше, на безин работеше при опасно бедни смеси, а на газ на много богата. След като я покарах 4-5 дни на безин само, веднага разликата беше налице и последва смяна на инжектори и настройка наново на газта. Това че преди това на газ работи не означава че е окей.

Пон Авг 22, 2016 9:45 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
ivchobow написа:
имам газова уредба но няма читави газаджий(от Видин съм).Газовата ми работи доста добре,така мисля _ няма тресене ,пълни оборотомера до червено и не прехвъря на бензин.какво може да е по газовата ,да бърка бензинивия комп.ли?При мен проблема е на бензин преди да прехвърли на газ ,на газ прехвъря на 50 градуса.Несъм много вещ(а и майсторите май) така че хора помагайте :bow:

Колега ,работата на газ винаги бърка и създава проблеми на бензиновия ЕКУ.Това е така защото бензиновия е направен така че да получава данни от работа с бензин.Когато работи на газ,данните се различават от тези на бензиновите и когато разликите станат голями започват проблемите.Това са вечните проблеми на колите с газова и няма излизане от тях.
Покарай колата известно време само на бензин и ще видиш как постепенно работата на двигателя ще се нормализира.Той е създаден да работи само с гориво-бензин.

Пон Авг 22, 2016 9:56 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Да,той колегата над мене ти е описъл какво трябва да правиш редовно от време на време за да ти се оправя работата на бензин.Може и да не изключваш акумулатора,само покарай известно време на бензин и бензиновото ЕКУ ще се самообучи.
Жалко че разваляте хубавите коли като им слагате газова инзталация.То проблемите не са само в разваляне работата на двигателя-прекъсвания.Ами свщи,кабели,потъване на клапани,пренастройки редовно на клапани,катализатори,гарнитури,,ламбда сонди,да изброявам ли още.Икономиите от газта отиват при майсторите и за части.

Пон Авг 22, 2016 10:09 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
благодаря колеги и то много,ще опитам това което ме съветвате мисля да сипя и добавка за инжекторите.после ще споделя :bow:

Пон Авг 22, 2016 10:42 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
колеги проблема след каране само на бензин над седмица останаха.да поясня само колата( субару легаси 2.5 2000г.автомат)има проблем само сутрин като е студен двигателя ,като подам рязко газ започва да тъне и при отнемане на газта се оправя иначе гасне ,това е само при стоп _ старт(на кръстовище примерно)нов мап сензор ,нова ламбда сонда(даже и оригинална работеща от колега за тест)на диагностика с delphi,romrider,wow wurth,freessm не намираме никакви сензори или параметри извън норма,единствено tps е 0,42v при 0гр.throttle ама нещо ме съмнява да е от него .Колата вдигне ли 30гр.върви на пушка и на газ и на бензин.Майсторчето мисли че клапаните може да са за реглаж,сутрин някой да заяжда ,незнам възможно ли е ?В американските форуми изчетох почти всичко и се оказа мн.често срещан проблем,но решение уви не намерих.ако може знаещите или патилите да споделят някви идей.Благодаря

Съб Сеп 10, 2016 5:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Какви са тия 30 градуса и как ги мерите/гледате?

Съб Сеп 10, 2016 10:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
След 30-40гр.на водата става въпрос.по стрелката на таблото ,демек стопли ли се малко двигателя всичко е супер.Наблюдавах и темп.датчик но той показва нормални стойности ,сутрин първо палене навън 20гр.датчика показваше 24гр.(freessm и др.)после стига до 93гр. Изобщо работи си.нещо мътно има в цялата работа,а за реглажа на клапаните може ли само на първо палене да има проблем?понеже след първото палене после и след престой от 6-7 часа проблема го няма.

Нед Сеп 11, 2016 8:27 am
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако наистина са 30-40 градуса (което по стрелката не знам как го хващаш при положение, че малко над 40 тя почва да отлепя), то ECU-то ти в тоя момент е свалило драстично предварението и обогатява сместта. Причини за това бол - пази ДВГ докато е студен и съответно хлабините между буталата и ризите са по-големи, подгрява ударно катализатора и т.н.
Според мен това е идеалния случай да си дадеш шанс на ДВГ и да започнеш му даваш възможност да загрее малко. Ако просто изчакваш 2-3 мин. да паднат оборотите след палене под 1000 (поне), което обикновено трябва да започне да се случва точно след тия 40 градуса си мисля, че няма да имаш драми и да, така е правилно да се прави.

Нед Сеп 11, 2016 9:14 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Демек не е от клапани?

Нед Сеп 11, 2016 5:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Без да премериш компресия няма кой да ти потвърди, че клапаните са ти ОК.

Нед Сеп 11, 2016 5:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси колега тази седмица ще свършим тази работа,поне клапаните да отпаднат като евентуална причина

Нед Сеп 11, 2016 6:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
ТПС датчика трябва да показва 0.50 - нагласете го и пробвай.
Също вижте какви показания подава температурния датчик на студена кола...

Нед Сеп 11, 2016 10:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ок.мерси колега,след настройката ще пиша пак :bow:

Пон Сеп 12, 2016 4:18 pm
Върнете се в началото
Профил