Отговори на тема
 шаблон за повдигане на легаси 2 
Автор Съобщение

Постове: 14
Автомобил: subaru legasy 2.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги искам да си повдигна Легасито 1994-1998 комби модела с примерно 4-5 сантиметра и търся чертеж или шаблон за фланците за повдигане които имам къде да ги изрежа на лазер и кой да ми ги завари после професионално , идеята ми е сам да си ги направя , но единия вариант е колега от форума да ми даде размерите , а другия е да свалям макферсоните после пак да ги слагам и като са готови фланците отново да ги свалям за монтажа
Другият въпрос е дали са еднакви предните и задните

Чет Ное 10, 2016 10:40 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 310
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравей колега. Не са еднакви предните и задните. Някаде във форума имаше тема за повдигане даже на няколко места. За информация предните са ти същите като тези за 99_03г но задните не са.
За 100лв имаше обява за изработване на фланци. Не права реклама на човека просто си сметни разходите и разправиите и си пресметни сам. А и неговия модел е хубав защото няма да избиваш твойте болтове,в някои случаи се налага свиване на пружината,а ги слагаш върху твойте и отгоре слагаш друго болтове с други гайки.
Един съвет_задните с 2см по_дебели иначе задницата ще ти остане по_ниска.

Пет Ное 11, 2016 6:55 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, провери дали съвпадат с тези на Импреза. Мога да ти пратя чертеж за лазера. Ако са различни то просто е необходимо да се коригират леко размерите в CAD програмка или на самия сфтуеър на лазера.
Само за инфо - 5 см е доста голямо вдигане и ще имаш проблеми с камбера.

Пет Ное 11, 2016 7:42 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
5 мисля да е отзад с 3,5 отпреде
ако е удобно прати ми размерите за импреза р а аз ще ги коригирам ако трябва
а относно изработката и материалите и лазера и заварките и боядисването ще са ми безпари

Пет Ное 11, 2016 9:10 am
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Само някои забележки:
- размерите на дупките са Ф10, но болтовете реално са М8. Ако искаш намали отворите
- всеми си болтчета М8х20, поцинковани, 8.8, ако искаш да правиш подложките заварени на тръба, ако е с втулки си вземаш дълги болтове и трябва да избиваш тези, които в момента са на тампоните.
- горната планка може да е без отвор. Аз исках да се вижда тампона просто.
- дебелината на планките може да 5 мм
- съобрази разстоянието между планките - възможно е да се наложи да ги разминеш за да си монтираш болтчетата.
- Ако ти се занимава, можеш да измериш разстоянието от пружината до купето и да изместиш болтовата на горната планка. По този начин ще намалиш малко ефекта от камбера.
- внимавай при демонтажа/монтажа на амортисьора отпред да не излезе карето от загера.
- внимавай при отпускане на главината след демонтаж на амортисьора да не се защитипят и скъсат маншоните на долния шарнир и на накрайника.
- тъй-като ще се наложи да разкачиш спирачните маркучи си вземи дихтунги (мед)- мисля, че беше Ф10хФ14.
- за отзад ще ти трябват и планки за надлъжната щанга. Обикновено са с размерите на подложката. Най-лесно се прави от профил 50х50 х4 заварен на Т.

Успех!

Пет Ное 11, 2016 9:59 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
ето файла
http://dox.bg/files/dw?a=edd3549390

Пет Ное 11, 2016 10:05 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
големия размер пасва перфектно за предните макферсони , а малкея се разминава със задните

Пет Ное 11, 2016 5:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Имах такива опасения. Ами вземи размерите на твоя като свалиш капачката в багажното и ги постни тук. Аз ще променя чертежа и ще го пратя пак. Трябва диаметъра на гумата на тампона и диаметъра на шпилките.

Съб Ное 12, 2016 8:38 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
ДРУГАТА дилема е колко да са високи подложките 4-предни и 5-задни или 4,5-5 предни и 6-задни
за моя модел на доста места видях , че до 7 сантиметра е "безопасният" максимум за повдигане ама ще съм благодарен на мнение особено ОТ ЛИЧЕН ОПИТ
сега съм с гуми 195-65-15 , които са с около 2 сантиметра по-големи в диаметър от оригиналните за колата , а за лятото обмислям да сложа 195-65-16 които са с около 4 сантиметра по-голям диаметър от оригиналния размер - дали ще е проблем (целта е да я вдигна 1-2 сантиметра от гумите)

Чет Ное 17, 2016 12:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 310
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Над 5_6см отзад и 4_5см отпред ще трябва да подлагаш и на магаретата. Аз отпред съм с оутбакови амове_4см+ и реглажа е на крайно положение а отзад съм пак с оутбакови амове +2см подложка_общо 6см Над тези размери няма да може да се направи реглаж.
Защо не пробваш с гуми на 70 или на 80. Вярно рядки са и са скъпи но запазваш геометрията на колата. Да не говорим че след прекалено повдигане най_вероятно ще заминат и каретата.

Нед Ное 20, 2016 1:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема