Отговори на тема
 Волана тресе при завой с ниска скорост 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 304
Автомобил: Legacy 2,5 - 2004 АТ
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Такааам изчетох темите във форума свързани с този проблем които не са много и това е добре.
Предимно са се обсъждали коли със ръчни скорости и ремонта там до колкото разбирам е над 1000лв.
Моята е автомат 2,5 -2004г и някой беше споменал че се сменя само някакъв клапан за доста по малко пари, но не се споменава колко.

При мен това тресене на волана го има и когато колата не е в движение.
Имам теч от хидравличната рейка от доста време и когато течността падне под минимума започва да се чува едно виене при ускорение все едно ускорява тролейбус, когато долея течност се оправя.

В момента течността в казанчето е мааалко над максимума но явно заради минусовите температури продължава да си вие докато не се стопли цялата течност по маркучите.

Та аз се надявам това тресене /което се появи изведнъж с рязкото застудяване/ да е именно от хидравличната рейка на която отлагах ремонта но явно момента е дошъл.

Вие какво мислите възможно ли е да е от нея?

Сря Яну 11, 2017 9:17 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 273
Автомобил: Subaru Impreza 2.0
Телефон: 0898831186
Рейтинг: 195
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен също сълзеше рейната и виеше, но не е имало притискане, а и аз я следях да не спада течността. След рециклирането виенето изчезна. В сервиза на Любо я закарах, но те дават на човек , който рециклира.

Сря Яну 11, 2017 9:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
От хидравликата е. Има едни маркучи и О пръстен, които с времето се одървят и в студовете пропускат въздух.
Нищо драматично не е - но не го отлагай.

Сря Яну 11, 2017 10:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Vmax написа:
От хидравликата е. Има едни маркучи и О пръстен, които с времето се одървят и в студовете пропускат въздух.
Нищо драматично не е - но не го отлагай.

Това е доста успокояващо. Аз започнах да си мисля разни неща за карета и скоростни кутии и какви ли не още неща :)

За кои точно маркучи и О пръстени става дума? От хидравличната помпа до рейката най вероятно. Предполагам и в двата края на маркуча има О пръстен. Да знам какво да кажа в сервиза да ми сменят , че да не ми излизат с номера че трябва да се сменят още 5-6 неща :)

А 300лв за рециклиране на рейката не е много но трябва да си намеря читав сервиз или да си планувам една зимна отпуска в София

Сря Яну 11, 2017 10:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
О-пръстенчето на коляното на входа на ниското налягане на помпата е няколко лв, писал съм го в друга тема. Маркучът от разширителния съд до входа на помпата е 50-тина лв. Байпас клапанът и той е там някъде. А за рециклиране на рейка, най-добри отзиви съм чувал за тези на Симеоновко.

Сря Яну 11, 2017 10:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Един колега тук при нас в офиса кара Лада Нива също 4х4
Та той ходил в сервиз миналата седмица точно за това тресене на волана при завой и в сервиза му се смеели и му казали че зимата всички автомобили 4х4 правят така.
Друг колега , той пък с Гранд Чероке и при него така и той на същото мнение като тея в сервиза .

ПО скоро в сервиза не им се е занимавало да сменят тея О-пръстени.

То сигурно и мен ще ме отсвирят. Ще изчакам да се стопи снегъ че сега отдолу всичко е лед по колата.

Чет Яну 12, 2017 8:57 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема