Отговори на тема
 Ще си взимам ново LEGACY. Въпроси относно това. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 '99
Телефон: 0898521767
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,
Искам да попитам за мнения.
Решил съм да си взимам ново LEGACY.
Дилемата ми е следната: чудя се дали да бъде по ново LEGACY (2000-2002) комби или някое по старо LEGACY OUTBACK ('97 - 98').
И сега малко по технически въпроси.
Дали да бъде автоматик или ръчка? Кое от двете е по надеждно или и двете са еднакво.
Също така за какви проблеми трябва да се гледа при избора на колата?
Мерси предварително

Нед Ное 16, 2008 11:24 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Форко-Отворко
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester 2.0 Auto
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Прекалено много въпроси при 0-точки изходни данни, затова отговарям принципно:
Ако ти трябва машина за асфалт: по-добре по-ново Легаси, ако ще бягаш извън пътя, по-добре по-стар Outback. Легасито е ниско (освен ако не е lift-нато) и ще задира по коловози.
Зависи от стила на каране: при много извънградско ръчката се доближава до автоматика, при много градско - автоматика е незаменим :-) Като надеждност - и двете са достатъчно надеждни, зависи все пак на каква кола ще попаднеш. Автоматика като че ли има малко по-високи експлоатационни разходи, но и за това може да се спори. Понеже ще вземаш кола на старо, ако решиш да сменяш маслото на автоматика (което е силно препоръчително), ще имаш сериозно перо!
За конкретните слаби места - нека колегите с такива коли да кажат.
Успех в избора! :D

Пон Ное 17, 2008 11:50 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Точно затова и аз не писах по темата, защото нищо не е ясно. Когато няма изисквания, няма и автомобил за тях :wink:

Сериозното перо за масло при автомата, при ръчните се покрива от масло и съединител :-D

Пон Ное 17, 2008 12:52 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 46
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
колеги за какво перо става въпрос че съм нов в форума,че и аз си взех автоматик къде се намира филтъра на автомата и от къде се долива масло и кое е наи благоприятното масло което да сложа.мерси предварително за отговорите и помоща

Пон Ное 17, 2008 1:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 176
Рейтинг: 102
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
ulian26 написа:
колеги за какво перо става въпрос че съм нов в форума,че и аз си взех автоматик къде се намира филтъра на автомата и от къде се долива масло и кое е наи благоприятното масло което да сложа.мерси предварително за отговорите и помоща

Около 30-40 лв. е литъра на хубаво масло за автоматична скоростна кутия. На Outback 2000г. събира около 7 литра. Филтъра нямам спомен колко струваше, но не беше скъп. Общо взето не мисля, че това са големи разходи. На стара кола с ръчни скорости все някога ще се наложи да се смени съединител и там разходите ще са доста повече от едни 200-250 лв за масло на автомата. Това масло се сменя на 100,000 км. Според мен единствения недостатък на автомата е малко по-високия разход на гориво.

Вто Ное 18, 2008 9:17 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 344
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Маслото на автоматика не се сменя на 100 000 км а на 50-60 000 км, а ако се пара по-екстремно е препоръчително да се прави на 40 000 км.

Вто Ное 18, 2008 9:26 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 108
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
автоматика го дават с по-нисък разход от ръчката :roll:

Вто Ное 18, 2008 9:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1016
Автомобил: Impreza1.6, Legacy2.2, Forester2.0
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
ikara написа:
автоматика го дават с по-нисък разход от ръчката :roll:

:-D :-D :-D Да, като неработи двигателя.....

Вто Ное 18, 2008 9:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 108
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
galino явно от субару лъжат според теб http://www.subaru.bg/lineup/forester/da ... index.html :lol: поздрави!

Вто Ное 18, 2008 9:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1016
Автомобил: Impreza1.6, Legacy2.2, Forester2.0
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
ikara написа:
galino явно от субару лъжат според теб http://www.subaru.bg/lineup/forester/da ... index.html :lol: поздрави!

http://subaru.se/forester_specifikationer.aspx

Вто Ное 18, 2008 10:43 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 344
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
А бе не лъжат за разхода може би е малко по-малък, НО
при автомата тракцията минава през флуид така, че там имаш загуби на енергия в следствие, на което ще имаш по-лоши динамични характеристики т.е. колата по-малко ще върви като цяло така че не си прави илюзии че като е малко по-малък разхода всичко ще е на 6,
едното е за сметка на другото.
Автомата е удобство, но при един и същ мотор би трябвало колата да бяга по-зле отколкото с ръчната кутия.

Ако си забелязал автоматична кутия с Торк Конвертор се слага на средномощни и мощни мотори за да може запаза от мощност да покриват загубите от преобразуването на тракцията в налягане на флуид и обратно.
Така, че всичко е един компромис едното за сметка на другото - удобство и комфорт срещу влошена динамика и по-ниска максимална скорост.

Вто Ное 18, 2008 10:45 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 253
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
ulian26 написа:

Филтърът на автомата се намира на самата скоростна кутия и външно прилича на този за маслото но в книжката изрично е казано, че не може да се заменя с маслен филтър а с такъв за автоматици. Масло се долива от щеката за проверка на маслото в автоматика - мисля, че на всички вече слагат DEXTRON III. Моето го смених за 18 лв./литъра и събра 7 л. плюс труд и филтри, че и някакъв друг сменяха вътре в скоростната кутия - 250 лв. и ми казаха след 30 000 км. пак смяна.

Вто Ное 18, 2008 11:41 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
МЕРСИ КОЛЕГИ ИМА ЛИ НЯКАКВИ шАНСОВЕ ДА ГО СМЕНЯ САМ.ИМАМ ВСИчКИ НЕОБХОДИМИ ИНСТРУМЕНТИ.ПРЕДПОЛАГАМ чЕ НЕ Е МНГО СЛОЖНО.А имам и един друг въпрос някои сменял ли е гарнитура на капака на клапаните

Вто Ное 18, 2008 4:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 '99
Телефон: 0898521767
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Да се върнем на моята тема :)
Спрях се на по конкретни критерии за Легаси. Но сега дойде трудната част, да си намеря колата от някъде :D
Ще бъде Легаси '99 и нагоре, ръчни скорости (мненията ви и Митака ме отказаха от автомата), комби.
На горубляне като питам за Субару и ми се смеят. Казват, че с търсене нямало да стане, защото както дойде такава кола и на другия ден изчезва.
Сега търся в германия, но имам и вариант да взема от холандия, но незнам с колко ще ми се оскъпи от там.
Някой ако знае как стоят нещата с внос от там нека сподели.
До колкото разбрах ще трябва да изкарам технотест и също някакви данъци или нещо от сорта ако вкарвам от там.
Ако може приблизителни цифри да споделите.
мерси

Нед Дек 21, 2008 9:10 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Технотеста за моето 2,2,автомат,95 г беше 570 лв,отделно си е в КАТ за преглед и номера.

Сря Дек 24, 2008 8:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема