|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
Обезвъздушване на спирачна система
| Автор |
Съобщение |
|
volks
Регистриран на: Сря Сеп 16, 2015 9:59 am Постове: 58 Местоположение: Монтана
Автомобил: Subaru Legacy 2004, 2.0 ,138, wagon
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте, наложи ми се да сваля за ревизия предни спирачни апарати за известно време на subaru legacy 2004 2.0 138 к.с. комби. След което дойде време за обезвъздушаване, опитах както е писано в ръководството на кръст ПД, ЗЛ, ПЛ, ЗД обаче не се получава педала си стои мек и потъва до долу, от предните постоянно излиза въздух. След което опитах по начина от най-далечното към най- близкото и пак не става. Сега познат ми каза че на някой коли се налага обезвъздушавне на ABS модула на компютър. Вярно ли е, и ако някой знае нещо ще съм му благодарен.
|
|
|
|
| Нед Юли 02, 2017 2:05 pm |
|
|
|
rmiroslavov
Регистриран на: Вто Ное 24, 2015 8:27 am Постове: 255 Местоположение: София
Автомобил: Legacy III '99 SW 2.5L 156bhp AT
Телефон: 0885078788
Рейтинг: 45 
|
На безопасна отсечка, засили колата и закови спирачките, така че да се активира ABS-а. Това го направи наколко пъти, после опитай да повториш обезвъздушаваното. Не гарантирам, че ще проработи, но понякога помага. Наздраве 
|
|
|
|
| Сря Юли 05, 2017 7:50 pm |
|
|
|
volks
|
|
Благодаря колега, но забравих да кажа че след 6 или 7 неуспешни опита и опит да обезвъздуша abs, я закарах на майстор (Румен Киров) който ми каза че проблема не бил само в обезвъздушаването а били разменени и супортите. Незнам каква е връзката обезвъздушаването с разменените супорти и как е станало след като не съм ги свалял, но факта е че след ревизията, смяната на накладки и последващата негова намеса имам невероятни спирачки. Няма вече греене, скърцане, червени дискове и разхода ми падна с 2-3 литра.
|
|
|
|
| Чет Юли 06, 2017 6:11 pm |
|
|
|
rmiroslavov
Регистриран на: Вто Ное 24, 2015 8:27 am Постове: 255 Местоположение: София
Автомобил: Legacy III '99 SW 2.5L 156bhp AT
Телефон: 0885078788
Рейтинг: 45 
|
Като правиш ревизия, не правиш ли ревизия и на съпортите. При съпортите ли имаше пластмаси, които се чупят и после спирачките почват да тропат като биалета? А може да са били разменени преди теб и сега след ревизията да се е приявил проблема. П.П. Аз не съм майстор или специалист, просто гадая. 
|
|
|
|
| Пет Юли 07, 2017 2:59 pm |
|
|
|
volks
|
Еми и аз не съм майстор, но според мен са парче желязо с две дупки в които влизат водачите. Иначе свалих само предните спирачни апарати понеже 3 от 4-те цилиндърчета не искаха да излезнат, и след като успях да ги изакарам в апарата иамше пясък а цилиндърчетата бяха като нови но не се движеха. Накиснах ги в коресалин изчистих ги псоле смених всички уплътнения и цилиндърчетата се прибраха на ръка. Монтирах апаратите върху супортите сложих нови маншончета, сложих и грес върху водачите и ги монтирах. Иначе ако имаш в предвид тропането което се оплаках в другата тема не мисля че е от тях понеже се наблюдаваше и преди това, само че го регулирах с увеличаване на музиката в колата. 
|
|
|
|
| Пет Юли 07, 2017 6:40 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|