Отговори на тема
 Обезвъздушване на спирачна система 
Автор Съобщение

Постове: 58
Автомобил: Subaru Legacy 2004, 2.0 ,138, wagon
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, наложи ми се да сваля за ревизия предни спирачни апарати за известно време на subaru legacy 2004 2.0 138 к.с. комби. След което дойде време за обезвъздушаване, опитах както е писано в ръководството на кръст ПД, ЗЛ, ПЛ, ЗД обаче не се получава педала си стои мек и потъва до долу, от предните постоянно излиза въздух. След което опитах по начина от най-далечното към най- близкото и пак не става. Сега познат ми каза че на някой коли се налага обезвъздушавне на ABS модула на компютър. Вярно ли е, и ако някой знае нещо ще съм му благодарен.

Нед Юли 02, 2017 2:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 255
Автомобил: Legacy III '99 SW 2.5L 156bhp AT
Телефон: 0885078788
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
На безопасна отсечка, засили колата и закови спирачките, така че да се активира ABS-а.
Това го направи наколко пъти, после опитай да повториш обезвъздушаваното.

Не гарантирам, че ще проработи, но понякога помага.

Наздраве :beer:

Сря Юли 05, 2017 7:50 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря колега, но забравих да кажа че след 6 или 7 неуспешни опита и опит да обезвъздуша abs, я закарах на майстор (Румен Киров) който ми каза че проблема не бил само в обезвъздушаването а били разменени и супортите. Незнам каква е връзката обезвъздушаването с разменените супорти и как е станало след като не съм ги свалял, но факта е че след ревизията, смяната на накладки и последващата негова намеса имам невероятни спирачки.
Няма вече греене, скърцане, червени дискове и разхода ми падна с 2-3 литра.

Чет Юли 06, 2017 6:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 255
Автомобил: Legacy III '99 SW 2.5L 156bhp AT
Телефон: 0885078788
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Като правиш ревизия, не правиш ли ревизия и на съпортите.
При съпортите ли имаше пластмаси, които се чупят и после спирачките почват да тропат като биалета?

А може да са били разменени преди теб и сега след ревизията да се е приявил проблема.

П.П. Аз не съм майстор или специалист, просто гадая. :beer:

Пет Юли 07, 2017 2:59 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Еми и аз не съм майстор, но според мен са парче желязо с две дупки в които влизат водачите. Иначе свалих само предните спирачни апарати понеже 3 от 4-те цилиндърчета не искаха да излезнат, и след като успях да ги изакарам в апарата иамше пясък а цилиндърчетата бяха като нови но не се движеха. Накиснах ги в коресалин изчистих ги псоле смених всички уплътнения и цилиндърчетата се прибраха на ръка. Монтирах апаратите върху супортите сложих нови маншончета, сложих и грес върху водачите и ги монтирах. Иначе ако имаш в предвид тропането което се оплаках в другата тема не мисля че е от тях понеже се наблюдаваше и преди това, само че го регулирах с увеличаване на музиката в колата. :D

Пет Юли 07, 2017 6:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема