|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
| Автор |
Съобщение |
|
patrik
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 7:18 pm Постове: 32 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
Имаше няколко такива теми ама никой така и не каза какво е всъщност. Тропа си както каре си тропа. После всички сменят карета и все се оказва, че не е каре. Накой беше писал, че МАЙ било от рейката и т.н.
Всъщност знае ли се кое тропа щом при доста легасита се среща. Сега и при моето
Аз лично мисля, че случая ми е същия защото теста за каре издържа и не тропа ама като подавам газ и при скорост над 40 да кажем си почва да си трополи.
|
|
|
|
| Пон Окт 13, 2008 8:40 am |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
|
това през дупки ли като минаваш тропа? и каква е колата?
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Пон Окт 13, 2008 9:56 am |
|
|
|
patrik
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 7:18 pm Постове: 32 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
|
не бе тропа си постоянно. по точно трака - абе се едно е каре.
не е през дупки
Първоначално го правеше само в завой а сега се засили и когато подавам газ. ама само при подаване на газ и то при над 30 км. да кажем.
легаси 91 година.
|
|
|
|
| Пон Окт 13, 2008 12:59 pm |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
|
според мен е каре
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Пон Окт 13, 2008 1:18 pm |
|
|
|
legarski
Регистриран на: Пет Фев 23, 2007 12:22 pm Постове: 49 Местоположение: Русе Рейтинг: 3
|
|
И аз мисля, че е каре, при мен беше предно лява външно, тракаше само при пълен ляв, но го смених, че ме дразнеше, въпреки, че можеше още да се кара, може да е и вътрешно каре.
|
|
|
|
| Пон Окт 13, 2008 3:08 pm |
|
|
|
pesho_si
Регистриран на: Вто Окт 30, 2007 8:16 pm Постове: 140 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.0 GL '97
Телефон: 0896839007
Рейтинг: 44
|
|
И на мен ми тропа, отпред дясно обаче. Смених каре ама продължва да си тропа, като подам газ само. Напоследък почна и като пипна спирачката да се обажда. Дайте диагноза.
|
|
|
|
| Пон Окт 13, 2008 7:42 pm |
|
|
|
legarski
Регистриран на: Пет Фев 23, 2007 12:22 pm Постове: 49 Местоположение: Русе Рейтинг: 3
|
|
Зависи и какво имате предвид под тропане. Например изпуснал амортисьор също тропа, както при потегляне, така и при движение, така и при спиране, зависи колко е изпушил. На мен ми се обаждаше преден десен и потропваше на неравности в движение, в десен завой предницата леко се накланяше наляво. Смених двата предни с нови и всичко си дойде на мястото, няма тропане, няма лопане, няма дрънчене, няма наклоняване в завоите и т.н.. Вижте си шарнири, кормилни накрайници, биелетки, те също тропат като се разбият, особено в движение. Не съм кой знае какъв специалист, казвам това, от което съм патил.
|
|
|
|
| Вто Окт 14, 2008 7:58 am |
|
|
|
patrik
|
тропането е като от каре ама същото. така я взех колата и си тропаше много леко. предния собственик му имам доверие каза го е сменил. не се е оправило и са му казали от рейката. по други теми четох че един пич ги е сменил и двете и карета и пак е прдължило да тропа. и още теми видях за подобен симптом. явно е масово при легасита и масово хората и техните майстори се лъжат и сменят карета а те не са. теста за карето при пълен навит волан е ясен. При този тест не ми тропа. Същите са ми симптомите като на пешо_си.
по скоро може да се дефинира като трополене или румолене не като при амортисьор дето ти хлопа като с чук
биалетките съм ги сменил и двете та и от тях не е . Ако наистина е от рейката както е предположил някой си .... и някой го е правил какво точно на рейката - накрайник ли нещо друго ли .... и дали да се оправя или да го карам така ?
|
|
|
|
| Вто Окт 14, 2008 11:10 am |
|
|
|
legarski
|
|
Рейката също има карета, накрайници - вътрешни и външни, може и от тях да тропа, ако са тръгнали. Дай някакъв мейл да ти пратя един pdf файл, да видиш точното устройство.
|
|
|
|
| Вто Окт 14, 2008 11:23 am |
|
|
|
Doc
Регистриран на: Вто Ное 20, 2007 1:02 am Постове: 42 Местоположение: Разград Рейтинг: 0
|
|
И на мен ми трака в дясно. Казаха, че е от вътрешния накрайник на рейката. Смених го, смених и предните биелетки, но пак си трака. Вече не знам какво да сменя за да спре.
_________________ Subaru Legacy 99 2,5 AT
|
|
|
|
| Вто Окт 14, 2008 12:35 pm |
|
|
|
legarski
|

Момчета, кормилния вал, които управлява рейката има карета като на кардан, като ви чета постовете, тропането, или чукането или както го чувате идва все от дясно. точно от дясно е кормилната кутия - част от рейката и връзка с кормилния вал. Освен това на кормилната кутия отпред има една голяма контрагайка с болт, който минава през нея. Там се намира устройство с пружина, което обира луфта на кормилната кутия. Ако луфтовете на каретата и на кормилната кутия са по-големи от нормалните е възможно да чувате това потропване, почукване и т.н. точно заради това. При мен има такъв необичаен звук при преминаване през по-сериозни неравности, усещам го чак горе на волана и предрънчава целия кормилен вал. Такъв проблем имах и на старото ми Субару - 1992 г., но там беше доста по-зле. Не мога да ви дам съвет може ли да се обере луфта на кормилната кутия, до сега не съм се опитвал да го отстраня, имам един файл с подробна схема на кормилната уредба, там е показано кое как се разглобява и сглобява, но не мога да го кача, компа ми има рестриктивни забрани от администратора. Мога да го пратя на който иска по мейл.
|
|
|
|
| Вто Окт 14, 2008 3:13 pm |
|
|
|
patrik
|
legarski написа: Рейката също има карета, накрайници - вътрешни и външни, може и от тях да тропа, ако са тръгнали. Дай някакъв мейл да ти пратя един pdf файл, да видиш точното устройство.
[email protected]
е добре де защо потропва като си караш направо и то само при подаване на газ. ако си на свободна не потропва. при ниска скорост също не ми тропа толкова силно, може би от време на време лекичко
|
|
|
|
| Вто Окт 14, 2008 3:25 pm |
|
|
|
mimo13
Регистриран на: Съб Май 03, 2008 8:56 pm Постове: 741 Местоположение: Варна
Телефон: 0894484248,052600585
Рейтинг: 134  
|
|
Иди на някой полигон засили колата и я пусни по инерция и така направи обратен ляв или десен завой без газ. Ако трака е рейката. Повтори същото с газ в завоите, ако трака са каретата!. При моя Аутбек се оказа че трака вътрешен накрайник на рейката, но това беше само през дупките. Успех!
|
|
|
|
| Вто Окт 14, 2008 4:48 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
И аз си патя от подобни болежки - на десен завой при газ се чува потракване като от каре, но след като размених полуоските и така движението на каретата, се надявах да изчезне въпросния проблем, но уви не - пак има потропване, почукване което звучи хем отдясно хем от средата на колата...странна работа - да не казвам колко пати съм влизал в сервиза за инспекция на ходовата част и всичко е ок.?
|
|
|
|
| Вто Окт 14, 2008 9:40 pm |
|
|
|
legarski
|

Момчета, когато подавате газ се натоварва предната ос на автомобила и е нормално тогава да настъпят изменения в окачването и трансмисията, ъгли на сходимост и т.н., и когато има по-големи луфтове от нормалните в окачване, кормилно управление или в каретата, може и в скоростна кутия и диференциал, това натоварване да предизвиква тропане, тракане, и други подобни звуци, които се предават по цялата геомертия на колата. Така, че според мен ви трябва механик, който разбира от Субару, а не всеки срещнат такъв в сервиз за автомобили, който да даде точната диагноза, след като провери всичко, от което може да ви е възникнал проблема. Обратното се отнася когато автомобила се движи по инерция, тогава се движи по природните закони и затова тези необичайни звуци не се чуват, или не се чуват постоянно, а при определени ситуации, преминаване през дупки, натискане на спирачки и т.н.. Обяснението ми не е професионално, но се надявам да помогне за да откриете къде точно ви е проблема. Ако сте от София, във форума има достатъчно колеги, които са специалисти по ремонти на Субару и могат да ви помогнат.
|
|
|
|
| Сря Окт 15, 2008 8:05 am |
|
|
|
patrik
|
абе мен точно това ме притеснява. Стария собственик е сменял карето при човек дето уж разбира и всички със субару ходят при него. И се оказало, че не е карето ами било рейката може би ... За това пуснах темата ако някой е успял да отстрани този шум (до колкото виждам от всички опити никой не е успял) да каже какво е точно това. Ако не, ще си я карам така  докато я сменя
|
|
|
|
| Сря Окт 15, 2008 3:05 pm |
|
|
|
legarski
|
Вижте в този сайт - ръководство за експлоатация и ремонт на Субару -на руски, раздел "Подвеска и рулевое управление", има схеми и указания, може да ви помогне за рейката и кормилния вал: http://subaru.interquadro.net/.
За по-нови модели е, но устройството на кормилното управление е почти идентично като на по-старите модели.
|
|
|
|
| Сря Окт 15, 2008 3:17 pm |
|
|
|
BLUE 1
Регистриран на: Нед Яну 13, 2013 10:49 am Постове: 269 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59 
|
mimo13 написа: Иди на някой полигон засили колата и я пусни по инерция и така направи обратен ляв или десен завой без газ. Ако трака е рейката. Повтори същото с газ в завоите, ако трака са каретата!. При моя Аутбек се оказа че трака вътрешен накрайник на рейката, но това беше само през дупките. Успех! Вдигам тази стара тема защото прочетох точното описание на отскоро появилият се при мен проблем. Ще добавя само, че като загрее колата тропането почти изчезва, отчетливо се чува от шофьорската страна и даже при леко подаване на газ, шума изчезва. Рейката няма течове и омаслявания, но тропането е дразнещо. Въпросът ми е, има ли възможност за ремонт или се сменя рейката?
|
|
|
|
| Пон Ное 21, 2016 1:54 pm |
|
|
|
BLUE 1
|
Да си отговоря сам, няма ремонт тази рейка, тя така си е проектирана, а смяната с нова е безсмислена работа, скъпо и след време пак тропала- тъй че волуме на макс и всичко е наред. 
|
|
|
|
| Сря Ное 23, 2016 10:56 pm |
|
|
|
BLUE 1
|
|
Е, днес бях в сервиза, момчетата чуха на живо тропането......не е рейката. Пробно замениха лявата полуоска с каретата, втора ръка но здрава, тропането изчезна.....
|
|
7
|
|
| Пет Ное 25, 2016 11:39 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|