Отговори на тема стр 1, 2, 3, 4  >
 въпрос относно разход на газ 
Автор Съобщение

Постове: 141
Автомобил: Legacy 2.5 2000Г
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Привет отново колеги:) Знам,че има тема за разхода на гориво и табличка но искам да попитам дали според вас е нормално 80км да мина пак зареждам на същата газ станция до горе сутрин рано и двете пълнения и пое газ 16.6литра..... колата е 2.5 бензин автомат легаси 2000г:) Струва ми се малко висок разхода..с климатроника включен но я карзах умишлено до 2000 оборота само градско.Има газов инжекцион БРЦ.Колата я купих преди 4 дена и бях подготвен за разход 15-16 градско но тва е чудо:(:(:( извън града я засякох с скорост над 160 до 220 ми изгори 15л. После с скорост до 130 даде разход 11л. Това е с включен климатроник. И последен въпрос дали когата е в режим автопилот гори повечко? Благодаря Ви предварително.Малко съм банален вече пуснах 3 теми мисля,но като нов фен мисля е нормално:):):) :)

Съб Авг 09, 2014 10:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
hurtshunter написа:
Привет отново колеги:) Знам,че има тема за разхода на гориво и табличка но искам да попитам дали според вас е нормално 80км да мина пак зареждам на същата газ станция до горе сутрин рано и двете пълнения и пое газ 16.6литра..... колата е 2.5 бензин автомат легаси 2000г:) Струва ми се малко висок разхода..с климатроника включен но я карзах умишлено до 2000 оборота само градско.Има газов инжекцион БРЦ.Колата я купих преди 4 дена и бях подготвен за разход 15-16 градско но тва е чудо:(:(:( извън града я засякох с скорост над 160 до 220 ми изгори 15л. После с скорост до 130 даде разход 11л. Това е с включен климатроник. И последен въпрос дали когата е в режим автопилот гори повечко? Благодаря Ви предварително.Малко съм банален вече пуснах 3 теми мисля,но като нов фен мисля е нормално:):):) :)

Здравей колега,
Да нормално е , не се притеснявай изобщо , моята в града харчи между 17.5-19л/100км. Като се има в предвид все пак че съм с най новото газово на Фобос, което май не е най оптималният вариант.
Извън града под 11, не е падала никога. Постоянно я карам на включен климатроник.
Джиткай си смело и не се притеснявай, газта е 1.20лв. :cool: :cool:

Съб Авг 09, 2014 1:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 359
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2.5 2007
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Легаси 2.0 автомат ... градско 17-18 , извън градско 12-13 ....

Съб Авг 09, 2014 2:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря за отговорите колеги:) Незнам дали е нормално но тва излиза разход над 20л на 100км:( Чух се с двама мои познати които карат Субару и имат сервиз за автомобили и тяхното мнение е че тва не е нормално:( А старият собственик теърди че гори при нормално каране 15 газ градско.каза също че скоро е сменял ламбда донда. Незнам толкова ми хареса колицата дано не е нещо сериозен проблема...

Съб Авг 09, 2014 5:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 104
Автомобил: Subaru Outback 2.5 XT '06
Рейтинг: 37
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Не ми се вижда нормално. Мойта като и смених кабелите на свещите и въздушния филтър падна под 10/100 извън града и не качва на 12/100 в София. Вярно не се бутам в задръстванията, но все пак... С Agis M210 съм. Според мен е много важно първо да са ок следните неща : въздушен филтър, свещи (ако не са иридиеви, поне да са с една единица по-студени), регулирани клапани. После вече е много важно да се сметнат добре дюзите на газта и да се настрои добре карайки,а не само на едно място както практикуват някои :) .

Нед Авг 10, 2014 3:54 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 59
Автомобил: Импреза
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Аз съм с 2.5 ръчка 2000г. с газов инжикцион Томона. Под 15 градско и 10 извън няма падане, като това е абсолютния минимум - заводския :)
Нормалният разход като цяло се движи между 15-18в града и 10-13 извън. Ами как да е по-малко като си й дават 14 градко и 8 извън минимум за бензин (закръглявам нагоре). С обикновена газова съм достигал и по-ниски резултати, но това е за сметка на вървежа, а това е недопустимо :-)

Нед Авг 10, 2014 7:21 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
В понеделник ще я закарам на един майстор от който съм много доволен в Варна,да прегледа газовия инжекцион,свещи,филтри..дано се окаже нещо профилактика до 16-17 газ ок,но с 16.60л 80км си е ад(ламя) с каране до 2000 оборот

Нед Авг 10, 2014 7:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Извънграда 11 е добре, в града обаче над 20 и то както казваш на спокоино каране си е повечко.
Макар че и намен в началото ми харчеше повече докато се нарадвам.

Каквото и да правиш на ГИ гледаи чека да не свети за бедна смес, че след това ще правиш клапани.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Нед Авг 10, 2014 8:26 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря за съвета колега:) Да за 11 извънгадско ок но в града лятото и то да карам адски нежно меко казано над 20 е проблем явно.Ще се разбере тия дни и ще пиша:)

Нед Авг 10, 2014 10:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, висок е разхода. Проверяш въздушен филтър, свещи, кабели, дебитомер/мап, ламбда, газови дюзи, дължина на маркучите от дюзите до колектора, мембрана на изпарителя, настройки газова и смеси, бобина, катализатори. Не е задължително в тоя ред. Дебитормера или мапа проверяваш просто като ги изключиш/включиш и караш; кабели, свещи, бобина и ламбда с ел. майстор; дюзи, изпарител и смеси при газаджия; катализатор при аусписи. Това е, твърде високия градски разход вероятно се дължи на лошо горене . Аз съм форестър турбо 170+ кончета с ръчна, градско в сф с доста ръчкане 15/100, извънградско 120-150 на климатик - 12-13/100.
Според мен с 2,5 двг над 15 градско при умерено каране е доста и нещо не е наред. Извънградско също трябва да пада, ат кутията е по-дълга от мт.
Автопилотът е механичен, с жило, на автоматик е интересно, защото ако рязко намалиш зададената скорост и шибнеш ресюм и върне 2 предавки, се ошашкваш. Поздрави!

Нед Авг 10, 2014 3:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тези теми за пореден път потвърждават правилото че, не трябва да се пести от газовата уредба.

ПС: аз с 3.0 ръчка имам разход към 15 градско и горе долу толкова извън но с много ръчкане

Нед Авг 10, 2014 3:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Отново благодарности за пълния и изчерпателен отговор(съвет) на колегата с 1 пост по горе.А относно пестенето за газов инжекцион незнам какво имаш в напредвид колега но газовия инжекцион е най-високия клас на BRC. Не съм го постеил аз,така закупих автомобилът,и просто това е 1 седмица която я карам и се виждам в чудо...:(

Нед Авг 10, 2014 7:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 162
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
Рейтинг: 59
Отговори с цитат
Не знам. Същата работа под 12 газ извънградско невъзможно. Градско много не карам но примерно 17. Същия двигател автоматик. На бензин извънградско ок. 8.5. Ходих да я гледат и на бензин и газ перфектна. Почти се замислям да карам извънградско само на бензин, поне върви.

Нед Авг 10, 2014 11:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Незнам това за нен не е нормално.Хората джипове по 3.0 карати няма такъв разход... Наскоро един мой познат обиколи всички сервизи( колата му гореше 14 /100 градско). Колата е пасат помпа дюза 131 коня. Какво ли не правиха сменяха почистваха,чудо и няма оправия.Накрая един майстор му откри проблема..счупен катализатор и запушил гърнетата:) И това ще проверя,незнам колкото и да ми харесва Суби тва чудо ми еб... мамата:( Дано си реша скоро проблема, и всички колеги като мен с същият проблем.Иначе ок хубави здрави коли но разхода е неоправдан за мощност коне кубатура...

Пон Авг 11, 2014 12:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
hurtshunter написа:
Незнам това за нен не е нормално.Хората джипове по 3.0 карати няма такъв разход... Наскоро един мой познат обиколи всички сервизи( колата му гореше 14 /100 градско). Колата е пасат помпа дюза 131 коня. Какво ли не правиха сменяха почистваха,чудо и няма оправия.Накрая един майстор му откри проблема..счупен катализатор и запушил гърнетата:) И това ще проверя,незнам колкото и да ми харесва Суби тва чудо ми еб... мамата:( Дано си реша скоро проблема, и всички колеги като мен с същият проблем.Иначе ок хубави здрави коли но разхода е неоправдан за мощност коне кубатура...

разхода си е резонен за почти два тона кола със стара консервативна скорстна кутия с 4 скорости и поясоянно зацепено 4*4 и пуснат климатроник , само от него имаш над кило на сто.
Иначе моята която е същата като твоята дава 15 градско през околовръстносто ако карам над 80 и 13 ако е я галя извънгряадско дава 12-13 зависи дали пускам климата и пилота , само пилата ти кача още едно кила да дава газ и да натиска спирачка вместо теб.
Граското ти е малко високо, но диди до газаджия да ти види настройките и я засечи колко ти дава и на бензин градско ако там е висик разхода имаш проблем вече с нещо, но би трябвало да ти свети и чека.

Пон Авг 11, 2014 7:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Кои знае дали ще му светне чека.....
Моя кнок е направо строшен и чека не свети. Разбрах проблема когато измих мотора и светна чека с хрешка кнок.
След като изсъхна никакви ядове. След това чат пат забелязвам че невърви като дам газ....
Смених го преди няколко дни, и когато го извадих видях колко злее положението.
Не съм забелязал от тогава да не върви, понее нее правила чалъми. А този датчик си играе директно с предварението и може да тистъжни живота, ако не го познаваш. Както и да ти вдигне разхода с.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пон Авг 11, 2014 7:41 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
оставил съм в момента колата при газаджия Иво от Варна който е много чак с настройките ,но ми каза че за BRC няма софтуер и ще ме насочи към друг негов колега.Към момента само ще я прегледа по стойности на бензин. Ще сменя свещите профелактично,но нека 1 да мина през газаджия,после вече към сервизен техник да видим той кво ще каже:) Незнам преди да я купя все четях мнения разход 15-18 максимум сега като я имам всеки казва нормално е 20/100..:D:D:D ROFL Но както и да е ще си я карам с кеф,иначе ме кефи но зимата сигурно ще стигне 25/100..ужас:(

Пон Авг 11, 2014 12:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 269
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Отговори с цитат
Моето скромно мнение е, намери свестен майстор да направи пълна ревизия на ГИ. Аз съм с БРЦ и градско повече от 16 на 100 никога не ми е давала :good:

Пон Авг 11, 2014 12:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
BLUE 1 написа:
Моето скромно мнение е, намери свестен майстор да направи пълна ревизия на ГИ. Аз съм с БРЦ и градско повече от 16 на 100 никога не ми е давала :good:

Колега направо ми олекна като каза това..между другото колата я закупих от Пловдив и газовия инжекцион е слаган там в представителството на BRC преди 2.5 г мисля.каза старият собственик. Ами да длъжен съм една профилактика да направя със сигурност,и дано се окаже от това филтри,нещо знам ли..задължително ще пиша да кажа какво е станало и се моля да падне тоя разход...не искам да се разделям с колицата но ако гори така...:(

Пон Авг 11, 2014 12:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 269
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Отговори с цитат
Преди две- три години в представителството на БРЦ работеше един пич, който за мен е абсолютен професионалист, после го преместиха в София, от там го пращаха по Гърция да обучава персонала в новите им сервизи, та въпросният пич слага моят ГИ, но не в сервиза в Пловдив, а в София макар, че самият той е пловдивчанин. За съжаление в представителството в Пловдив ходих два пъти вече за смяна на филтрите тъй като уредбата е в гаранция. Пичовете са много усмихнати и общителни, но още първият пък като отвориха капака на колата и първият въпрос им беше, кой е поставял газовата, и не защото имаше нещо нередно, а защото най-чистосърдечно си признаха, че те никога не биха си играли да я поставят по каталога на БРЦ. Естествено им казах кой е колегата им който си игра два дни да я постави и след като я закачиха за преглед -просто казаха, че нищо няма да барат за да не объркат нещо?!?!?! Толкова за представителството в Пловдив- хубава база и слаби специалисти. От същият човек който ми постави моята ГИ разбрах, че преди години са имали сериозни проблеми с газовите инжектори -повечето са давали дефекти и рядко са изкарвали гаранцията си от 2 години- част от проблемите е бил именно висок разход. Без да съм специалист в областта, но от приключенията които съм имал с газови уредби от първостепенно значение е човека който монтира и НАСТРОЙВА системата. Така, че намери правилният майстор в твоя град и си закарай колата да я оправи. За съжаление трябва да знаеш, че цената на качествен инжектор е около 80-100 лева за брой.

Пон Авг 11, 2014 1:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3, 4  >