|
Страница 1 от 1
|
|
Хубава дума за Legacy 5 от немците.
| Автор |
Съобщение |
|
SUBARU_LEGACY sti
Автомобил: subaru legacy 2.0 1996
Рейтинг: 0
|

Въпреки големият ми скептицизъм към списанията AUTO BILD и AUTO BILD 4x4 поради лошия им навик да изкарват фаувето за еталон и първенец последната статия за Легаси ме зарадва. Според тях последното Легаси с дизелов двигател в комби версия е автомобил с чудесно качество на изработката, прилично поведение на пътя, много просторен интериор и влошен комфорт. Това малко ме учуди защото само твърдението за просторен интериор не е в противовес с досегашните изкази за този автомобил, който е смятан за пригоден към американския пазар, поради добрия комфорт и вече пожертваното поведение на пътя. А и не малко бяха изказите, че имитиращите махагон и алуминий пластмаси безмилостно тракат по пътищата.
Явно японците са започнали да мислят една идея по-премиум
Надявам се някога да видя 3-литров дизел на Легаси и по-мощна спортна версия на модела, зада може да се представи убедително до най-долния сегмент на премиум класа, именно моделите Ауди а4 Бмв 3 и Мерцедес Ц класа.
Бих искал да чуя и вашето мнение по въпроса.
|
|
|
|
| Пет Май 14, 2010 8:19 am |
|
|
|
zodias
Subaru Extremist
Регистриран на: Нед Яну 06, 2008 1:48 am Постове: 1099 Местоположение: Sofia Рейтинг: 0
|

SUBARU_LEGACY sti написа: Въпреки големият ми скептицизъм към списанията AUTO BILD и AUTO BILD 4x4 поради лошия им навик да изкарват фаувето за еталон и първенец последната статия за Легаси ме зарадва. Според тях последното Легаси с дизелов двигател в комби версия е автомобил с чудесно качество на изработката, прилично поведение на пътя, много просторен интериор и влошен комфорт. Това малко ме учуди защото само твърдението за просторен интериор не е в противовес с досегашните изкази за този автомобил, който е смятан за пригоден към американския пазар, поради добрия комфорт и вече пожертваното поведение на пътя. А и не малко бяха изказите, че имитиращите махагон и алуминий пластмаси безмилостно тракат по пътищата.
Явно японците са започнали да мислят една идея по-премиум
Надявам се някога да видя 3-литров дизел на Легаси и по-мощна спортна версия на модела, зада може да се представи убедително до най-долния сегмент на премиум класа, именно моделите Ауди а4 Бмв 3 и Мерцедес Ц класа.
Бих искал да чуя и вашето мнение по въпроса. Legacy се сравнява с А6, Е класа и БМВ 5-ца. Дай линк към тия списвания на Аутобилд, моля.
_________________ --------------------------------------------------------------------------
Subaru Outback 2.5 AT 2000 US
|
|
|
|
| Нед Май 30, 2010 10:59 pm |
|
|
|
IzrodGaden
|
|
Мислех че Legacy го сравняваха с BMW 3 та серия.
|
|
|
|
| Пон Май 31, 2010 8:06 am |
|
|
|
KOKO
Регистриран на: Пет Яну 15, 2010 9:51 am Постове: 46 Местоположение: Русе
Автомобил: legasy 2000
|
|
Нямаш право да сравняваш Легаси с BMW 3 тук Импрезата /стандарт с-у компакт/сякаш по пасва Легаси е един от високите модели седан сред японското автомобилостроене,често се срещат сравнения с Акорд които също не са особенно правилни но все пак са по-близо. А петицата на баварците е най близо до Легаси
|
|
|
|
| Пон Май 31, 2010 4:00 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
|
БМВ 5-та серия и Е-клас можете да си ги мерите с Legacy само на пътя, за купона ей тъй - нищо общо, като изключим вратите. Легаси е част от "D" сегмента - Large family car, където още са Мондео, Акорд, Пасат, Вектра (Инсигниа)........ BMW 5er, Audi A6, Benz E-class, Lexus GS, Jaguar XF - "E" сегмент.....има разлика май. И в цените, и в оборудването, и в размера ако щете.... Ако направят Трибека седан, може и да се вместим, но не и за момента.
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Пон Май 31, 2010 10:08 pm |
|
|
|
IzrodGaden
|
|
Макар и не по темата, като бивш собственик на BMW 5ца 92година, искам да кажа, че Легасито 2001 отстъпва по комфорт, затова лично аз бих го сравнил по скоро с 3ка. Не споря за поведение на пътя или проходимост и през зимата, говоря за комфорта просто. Казвам го в случай, че някой реши да ме убеждава с какво субару превъзхожда другите автомобили.
|
|
|
|
| Пон Май 31, 2010 10:32 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
|
|
Легасито е между 3 и 5 er...по отношение на комфорта.
|
|
|
|
| Пон Май 31, 2010 11:00 pm |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|
Impreza94 написа: Легасито е между 3 и 5 er...по отношение на комфорта. Това от личен опит или така си чувал  ?
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Вто Юни 01, 2010 3:25 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
|
Става дума за e30/e34-e36/e39 ......сравнени със съответните модели Легаси. Нещо пак ти е криво ?
|
|
|
|
| Вто Юни 01, 2010 11:16 pm |
|
|
|
SUBARU_LEGACY sti
Автомобил: subaru legacy 2.0 1996
|
|
Въпреки, че трябва да ви разочаровам трябва да кажа, че Субару не се сравнява с който и да е автомобил от премиум сегмента. Просто не са един клас. Сравнява се с пасат, но не и с А4. Въпреки същия размер липсва нужен лукс за да се скочи в премиум класа. Жалко е, че Субару няма луксозна алтернативна марка така както Тойота, Нисан и Хонда. Според мен това вече е изгубена кауза. Времето е било преди 20 години, а не в момент на глобална икономическа криза. Независимо от това, че последното поколение на Легаси порасна то не е алтернатива на немски премиум авотомобил по редица причини. Въпреки това аз ценя тази кола поради екстремната здравина и приличното обурудване за кола от този клас, която от доста време използва въздушно окачване, а немците смятат, че са открили топлата вода.
|
|
|
|
| Чет Юни 03, 2010 9:53 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2007 11:59 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109  
|

SUBARU_LEGACY sti написа: Въпреки, че трябва да ви разочаровам трябва да кажа, че Субару не се сравнява с който и да е автомобил от премиум сегмента. Просто не са един клас. Сравнява се с пасат, но не и с А4. Въпреки същия размер липсва нужен лукс за да се скочи в премиум класа. Жалко е, че Субару няма луксозна алтернативна марка така както Тойота, Нисан и Хонда. Според мен това вече е изгубена кауза. Времето е било преди 20 години, а не в момент на глобална икономическа криза. Независимо от това, че последното поколение на Легаси порасна то не е алтернатива на немски премиум автомобил по редица причини. Въпреки това аз ценя тази кола поради екстремната здравина и приличното обурудване за кола от този клас, която от доста време използва въздушно окачване, а немците смятат, че са открили топлата вода. Легаси е точно алтернатива за тези, които искат качество, надежност и добро пътно поведение, но не им трябват лукс и големи двигатели, които водят след себе си големи разходи. Въобще Субару като марка се позиционира между масовите и луксозните автомобили, което е по своему уникално положение на пазара. На Ауди им трябваха над 25 години за да убедят пазара, че са луксозна марка и това стана повече с реклама и маркетинг отколкото с качества на автомобилите. Но все пак за тях е важно като част от VW груп да се дистанцират от VW като марка. На Субару не им трябва клиентелата на луксозните автомобили. FHI е най-малкият независим производител на масови автомобили. В момента правят фурор в щатите с новите модели на Легаси и OUTBACK и подобряват рекорди в продажбите. Това им е нужно в момента, не да се правят на нещо, което не са. Който иска лукс - има си ги немските, има и японски марки. А и отношенията Субару-Тойота едва ли на този етап ще допуснат конкуренция на ниво Lexus.
_________________ https://www.catalogmachine.com/treasure-bulgaria/catalogs
|
|
|
|
| Пет Юни 04, 2010 12:39 am |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
|
Изобщо не е жалко, никой от тези представители на премиума не са Автомобили колкото едно Легаси на 10 години примерно....
|
|
|
|
| Пет Юни 04, 2010 6:22 pm |
|
|
|
suba
звездоброец
Регистриран на: Пет Юли 14, 2006 12:11 am Постове: 239 Местоположение: Pleven Рейтинг: 0
|

Не знам за немците или германците. Но като собственик на Легаси мога да кажа.
Като интериор предишното Легаси беше по изпипано. Говоря за качество на материалите.
Като динамика,поведение на пътя е едно стъпало напред.
Вариатора работи прилично с двигател 2,00 бензин. Много по бързо изпреварвам / с предишната бях тромав /. Ползувах и ръчните предавки, но да споделя че като си влезнал в обороти и на скорост не ти и трябват. Няколко пъти ги използувах да изпреваря и значително помогнаха.Осебенно ако си се лепнал зад някой камион и трябва да набереш на изпреварване. Според мен за това са и направени. Жалко не съм катерил още Шипка/примерно/ да видя как стоят нещатата.
Относно комфорта на пътниците е супер. Т.е. широкото и просторно купе е приятна алтернатива. Возията в сравнение с А4/но не куатро / е 1 степен от горе. И мнението на моя приятел който не е пристрастен е в полза на Легасито.
С климатика и управлението му малко не са помислили. В сравнение със старото легаси управлението на климатика е малко неудобно, може би не съм свикнал. Струва ми се че на Легаси 4 климатика бързо се справяше с обръщането на температурата в купето.
И най вече ме дразни капака на багажника - тука са си оставили ръцете. Можеше да измислят и нещо по оригинално при затварянето. Струва ми се че не знам кога съм го затворил.
В завоите си е Субару.
Да не говоря на проливен дъжд как минава чак се кефя че вали дъжд и има локви. Всички намаляват скоростта а аз си пердаша.
Разход на гориво - Плевен - Добрич - 7,2 л/100 км. нормално каране бабешката. Разход на гориво - Добрич Плевен - 3 часа и 10 мин. през Лозница - 9,00 л/100 км.
|
|
|
|
| Пет Юни 04, 2010 10:17 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|