Отговори на тема
 Хубава дума за Legacy 5 от немците. 
Автор Съобщение

Постове: 19
Автомобил: subaru legacy 2.0 1996
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Въпреки големият ми скептицизъм към списанията AUTO BILD и AUTO BILD 4x4 поради лошия им навик да изкарват фаувето за еталон и първенец последната статия за Легаси ме зарадва. Според тях последното Легаси с дизелов двигател в комби версия е автомобил с чудесно качество на изработката, прилично поведение на пътя, много просторен интериор и влошен комфорт. Това малко ме учуди защото само твърдението за просторен интериор не е в противовес с досегашните изкази за този автомобил, който е смятан за пригоден към американския пазар, поради добрия комфорт и вече пожертваното поведение на пътя. А и не малко бяха изказите, че имитиращите махагон и алуминий пластмаси безмилостно тракат по пътищата.

Явно японците са започнали да мислят една идея по-премиум

Надявам се някога да видя 3-литров дизел на Легаси и по-мощна спортна версия на модела, зада може да се представи убедително до най-долния сегмент на премиум класа, именно моделите Ауди а4 Бмв 3 и Мерцедес Ц класа.

Бих искал да чуя и вашето мнение по въпроса.

Пет Май 14, 2010 8:19 am
Върнете се в началото
Профил
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
Отговори с цитат
SUBARU_LEGACY sti написа:
Въпреки големият ми скептицизъм към списанията AUTO BILD и AUTO BILD 4x4 поради лошия им навик да изкарват фаувето за еталон и първенец последната статия за Легаси ме зарадва. Според тях последното Легаси с дизелов двигател в комби версия е автомобил с чудесно качество на изработката, прилично поведение на пътя, много просторен интериор и влошен комфорт. Това малко ме учуди защото само твърдението за просторен интериор не е в противовес с досегашните изкази за този автомобил, който е смятан за пригоден към американския пазар, поради добрия комфорт и вече пожертваното поведение на пътя. А и не малко бяха изказите, че имитиращите махагон и алуминий пластмаси безмилостно тракат по пътищата.

Явно японците са започнали да мислят една идея по-премиум

Надявам се някога да видя 3-литров дизел на Легаси и по-мощна спортна версия на модела, зада може да се представи убедително до най-долния сегмент на премиум класа, именно моделите Ауди а4 Бмв 3 и Мерцедес Ц класа.

Бих искал да чуя и вашето мнение по въпроса.

Legacy се сравнява с А6, Е класа и БМВ 5-ца.

Дай линк към тия списвания на Аутобилд, моля.

Нед Май 30, 2010 10:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 69
Нов фен
Отговори с цитат
Мислех че Legacy го сравняваха с BMW 3 та серия.

Пон Май 31, 2010 8:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 46
Автомобил: legasy 2000
Нов фен
Отговори с цитат
Нямаш право да сравняваш Легаси с BMW 3 тук Импрезата /стандарт с-у компакт/сякаш по пасва
Легаси е един от високите модели седан сред японското автомобилостроене,често се срещат сравнения с Акорд които също не са особенно правилни но все пак са по-близо.
А петицата на баварците е най близо до Легаси

Пон Май 31, 2010 4:00 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
БМВ 5-та серия и Е-клас можете да си ги мерите с Legacy само на пътя, за купона ей тъй - нищо общо, като изключим вратите.
Легаси е част от "D" сегмента - Large family car, където още са Мондео, Акорд, Пасат, Вектра (Инсигниа)........
BMW 5er, Audi A6, Benz E-class, Lexus GS, Jaguar XF - "E" сегмент.....има разлика май. И в цените, и в оборудването, и в размера ако щете....
Ако направят Трибека седан, може и да се вместим, но не и за момента.

Пон Май 31, 2010 10:08 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 69
Нов фен
Отговори с цитат
Макар и не по темата, като бивш собственик на BMW 5ца 92година, искам да кажа, че Легасито 2001 отстъпва по комфорт, затова лично аз бих го сравнил по скоро с 3ка. Не споря за поведение на пътя или проходимост и през зимата, говоря за комфорта просто. Казвам го в случай, че някой реши да ме убеждава с какво субару превъзхожда другите автомобили.

Пон Май 31, 2010 10:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Легасито е между 3 и 5 er...по отношение на комфорта.

Пон Май 31, 2010 11:00 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
Легасито е между 3 и 5 er...по отношение на комфорта.

Това от личен опит или така си чувал :wink: ?

Вто Юни 01, 2010 3:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Става дума за e30/e34-e36/e39 ......сравнени със съответните модели Легаси.
Нещо пак ти е криво ?

Вто Юни 01, 2010 11:16 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 19
Автомобил: subaru legacy 2.0 1996
Нов фен
Отговори с цитат
Въпреки, че трябва да ви разочаровам трябва да кажа, че Субару не се сравнява с който и да е автомобил от премиум сегмента. Просто не са един клас. Сравнява се с пасат, но не и с А4. Въпреки същия размер липсва нужен лукс за да се скочи в премиум класа.
Жалко е, че Субару няма луксозна алтернативна марка така както Тойота, Нисан и Хонда. Според мен това вече е изгубена кауза. Времето е било преди 20 години, а не в момент на глобална икономическа криза.
Независимо от това, че последното поколение на Легаси порасна то не е алтернатива на немски премиум авотомобил по редица причини. Въпреки това аз ценя тази кола поради екстремната здравина и приличното обурудване за кола от този клас, която от доста време използва въздушно окачване, а немците смятат, че са открили топлата вода.

Чет Юни 03, 2010 9:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
SUBARU_LEGACY sti написа:
Въпреки, че трябва да ви разочаровам трябва да кажа, че Субару не се сравнява с който и да е автомобил от премиум сегмента. Просто не са един клас. Сравнява се с пасат, но не и с А4. Въпреки същия размер липсва нужен лукс за да се скочи в премиум класа.
Жалко е, че Субару няма луксозна алтернативна марка така както Тойота, Нисан и Хонда. Според мен това вече е изгубена кауза. Времето е било преди 20 години, а не в момент на глобална икономическа криза.
Независимо от това, че последното поколение на Легаси порасна то не е алтернатива на немски премиум автомобил по редица причини. Въпреки това аз ценя тази кола поради екстремната здравина и приличното обурудване за кола от този клас, която от доста време използва въздушно окачване, а немците смятат, че са открили топлата вода.

Легаси е точно алтернатива за тези, които искат качество, надежност и добро пътно поведение, но не им трябват лукс и големи двигатели, които водят след себе си големи разходи. Въобще Субару като марка се позиционира между масовите и луксозните автомобили, което е по своему уникално положение на пазара. На Ауди им трябваха над 25 години за да убедят пазара, че са луксозна марка и това стана повече с реклама и маркетинг отколкото с качества на автомобилите. Но все пак за тях е важно като част от VW груп да се дистанцират от VW като марка.

На Субару не им трябва клиентелата на луксозните автомобили. FHI е най-малкият независим производител на масови автомобили. В момента правят фурор в щатите с новите модели на Легаси и OUTBACK и подобряват рекорди в продажбите. Това им е нужно в момента, не да се правят на нещо, което не са. Който иска лукс - има си ги немските, има и японски марки. А и отношенията Субару-Тойота едва ли на този етап ще допуснат конкуренция на ниво Lexus.

Пет Юни 04, 2010 12:39 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Изобщо не е жалко, никой от тези представители на премиума не са Автомобили колкото едно Легаси на 10 години примерно....

Пет Юни 04, 2010 6:22 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
звездоброец

Постове: 239
Нов фен
Отговори с цитат
Не знам за немците или германците. Но като собственик на Легаси мога да кажа.

Като интериор предишното Легаси беше по изпипано. Говоря за качество на материалите.

Като динамика,поведение на пътя е едно стъпало напред.

Вариатора работи прилично с двигател 2,00 бензин.
Много по бързо изпреварвам / с предишната бях тромав /.
Ползувах и ръчните предавки, но да споделя че като си влезнал в обороти и на скорост не ти и трябват. Няколко пъти ги използувах да изпреваря и значително помогнаха.Осебенно ако си се лепнал зад някой камион и трябва да набереш на изпреварване.
Според мен за това са и направени. Жалко не съм катерил още Шипка/примерно/ да видя как стоят нещатата.

Относно комфорта на пътниците е супер. Т.е. широкото и просторно купе е приятна алтернатива.
Возията в сравнение с А4/но не куатро / е 1 степен от горе. И мнението на моя приятел който не е пристрастен е в полза на Легасито.

С климатика и управлението му малко не са помислили.
В сравнение със старото легаси управлението на климатика е малко неудобно, може би не съм свикнал.
Струва ми се че на Легаси 4 климатика бързо се справяше с обръщането на температурата в купето.

И най вече ме дразни капака на багажника - тука са си оставили ръцете. Можеше да измислят и нещо по оригинално при затварянето.
Струва ми се че не знам кога съм го затворил.

В завоите си е Субару.

Да не говоря на проливен дъжд как минава чак се кефя че вали дъжд и има локви.
Всички намаляват скоростта а аз си пердаша.

Разход на гориво - Плевен - Добрич - 7,2 л/100 км. нормално каране бабешката.
Разход на гориво - Добрич Плевен - 3 часа и 10 мин. през Лозница - 9,00 л/100 км.

Пет Юни 04, 2010 10:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема