Отговори на тема
 Моля за съвет 
Автор Съобщение

Постове: 5
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте. След дълго премисляне реших следващият ми автомобил да бъде Субару. За голямо съжаление финансовия ми ресурс е ограничен до 5000 лв. Колебая се между комбитата Легаси 93-96 или Импреза. Притеснявам се, че гледайки цените в България и чужбина, като че ли тук са по-евтини. Означава ли това, че се вкарват автомобили с дефекти и тук криво ляво ги позакърпват за продажба?
Знам, че по японските двигатели ако не пипне наистина добър майстор и не сложи ли качествени части нещата могат да са фатални.
Посъветвайте ме възможно ли е за толкова пари да се кача на добър автомобил.

Сря Яну 07, 2009 9:30 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 117
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Без да съм краен песимист-трудна работа!Може да намериш нещо,което ще ти глътне поне още 2х.лв

Сря Яну 07, 2009 9:57 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Лошо. Мой роднина си купи форестър 1998 за 8500 лв. и съм очарован от тази кола. Надявах се, че ще мога и аз да подкарам Субару.Все пак няма да се отказвам и продължавам ежедневно да търся. Нищо не се знае може и да изкочи нещо :-)

Сря Яну 07, 2009 10:12 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1791
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
За тези пари можеш да си купиш импреза или легаси от първите години на производство.

Сря Яну 07, 2009 10:50 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
imprezaWRX написа:
За тези пари можеш да си купиш импреза или легаси от първите години на производство.

А заслужава ли си? Все пак ми се искаше ( ако е Легаси ) да е след 1994г. По принцип импрезата ми по на сърце,но легаси за същите пари предлага повече полезни екстри.

Сря Яну 07, 2009 11:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
danko79 написа:
Здравейте. След дълго премисляне реших следващият ми автомобил да бъде Субару. За голямо съжаление финансовия ми ресурс е ограничен до 5000 лв. Колебая се между комбитата Легаси 93-96 или Импреза. Притеснявам се, че гледайки цените в България и чужбина, като че ли тук са по-евтини. Означава ли това, че се вкарват автомобили с дефекти и тук криво ляво ги позакърпват за продажба?
Знам, че по японските двигатели ако не пипне наистина добър майстор и не сложи ли качествени части нещата могат да са фатални.
Посъветвайте ме възможно ли е за толкова пари да се кача на добър автомобил.

Можеш да си сигурен че 90% от колите в БГ, вкарани с цел продажба са с удар или проблем. Имам роднини в този бизнес и виждам как работят. За това си я вкарах моята сам от Германия. По-скъпо, по-сигурно, повече фън!

Сря Яну 07, 2009 11:09 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Ще се повторя за кой ли път :D
Моята я взех за 3600лв. от България.Беше много леко натисната отпред,Фар,габарит и малко от калника и капака.До тук с ремонта,регистрация,музика и т.н. ми излезе около 5000лв.
Вярно е че сам си я правих и спестих доста парици.Оказа се че е на реални километри(96хил. я взех :shock: ) ,ходих при митака и той го потвърди.
Мисля че за 5000лв. може да се намери читава импреза,но не и със 2.0 мотор.
ето една с 2.0 мотор
Легаси на добра цена
Караш я в сервиз,и ако всичко е наред........ :wink: :D

Сря Яну 07, 2009 11:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
imprezaWRX написа:
Моята я взех за 3600лв. от България.Беше много леко натисната отпред,Фар,габарит и малко от калника и капака.До тук с ремонта,регистрация,музика и т.н. ми излезе около 5000лв.
Вярно е че сам си я правих и спестих доста парици.Оказа се че е на реални километри(96хил. я взех :shock: ) ,ходих при митака и той го потвърди.
ето една с 2.0 мотор
Легаси на добра цена

Когато пред теб стои едно лъснато возило, на добра цена и то , както всички останали коли в автосалона са на 140 000 км, от къде точно да знаеш колко е ударена и колко направена?

Сря Яну 07, 2009 11:44 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Не знаеш.Но и от магазина да я вземеш,пак има голяма вероятност да е била ударена.Имам приятели които работеха в сервиз на тойота,масово правеха нови коли потрошени по автовозите.

Сря Яну 07, 2009 11:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
е да де, ама в двора на братовчед ми има 20-30 смачкани радиатори на колите, които е вкарвал, а колегата му ми обясни как една перфектно изглеждаща Алфа 147 2003 година я взел за 1000 франка и била усукана като спиралата на днк-то. Разказаха ми как правели от Два голфа 4 - един - предницата от единия и задницата от другия...
И само да добавя за 1000-2000 лева чиста печалба на кола струваща 10 000, дори не се занимават с въпросната кола (не си струвало усилията). Значи сметнете за колко я купуват...и в какво състояние е...
Макар, че като се замисля за редки коли като Субару, вероятността да има нещо чак толкова брутално е по-малка, защото поправянето на такава кола в Бг за малко пари е проблем...по-редките коли, явно сменят по някой фар и изчукват по някоя ламарина, в смисъл ако има удар няма да е сериозен... може би...

Сря Яну 07, 2009 11:58 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
И аз предпочитам да ида до Германия и да си взема хубава колица,ама не мога #-o :smt102
В такъв случай да седя без кола ли?Пък познавам един човек който си взе легаси от германия...и после още две за части.
Риск винаги има!

Сря Яну 07, 2009 12:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
imprezaWRX написа:
ето една с 2.0 мотор
Легаси на добра цена

Импрезата я гледах. Под двигателя имаше локвичка масло, а външния
и вид доста се разминава със снимката.

Сря Яну 07, 2009 1:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Impreza Owner

Постове: 310
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Направо дасе чуди човек 12 годишна импреза собственика 39 набор ходил с нея до магазина и един път в годината на почивка и всичко това е равно на 140 000 км Тука логичния въпрос е защо не си е купил някоя малолитражка ;-)

Сря Яну 07, 2009 1:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 117
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
От Враца неееееееееееееееееееееееееее!!![/b]

Сря Яну 07, 2009 2:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
иво господинов написа:
Направо дасе чуди човек 12 годишна импреза собственика 39 набор ходил с нея до магазина и един път в годината на почивка и всичко това е равно на 140 000 км Тука логичния въпрос е защо не си е купил някоя малолитражка ;-)
:lol: :lol: :lol:

Сря Яну 07, 2009 2:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 10
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Здравейте!Аз съм привърженик на японските автомобили.Лятото на 2008г. се сдобих със Субару Легаси 96г.мотор 2.0 със климатик и е във изключително добро състояние,като аз бях принуден да сключа бартерна сделка.Дадох Мазда 96г.мотор 1.7TDI също с климатик,оцениха ми я на 3000лв. и доплатих още 3000лв.Така Субаруто ми излезе 6000лв.Закупих го от българска автокъща.Сега като преглеждам страниците на mobile.bg откривам и Легаси и Импреза до 98г. на стойност от 5000-5500лв.На мен това ми е второ Субару и това за мен е божествена марка а на вас пожелавам успех!

Сря Яну 07, 2009 3:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
kissiov написа:
От Враца неееееееееееееееееееееееееее!!![/b]
Всички така казват. Голяма част от обявите за Субару идват именно от Враца!!!???

Сря Яну 07, 2009 3:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 50
Автомобил: Civic Vti B16A
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Аз също съм се зарекъл да не купувам нищо от Враца. Личният ми опит е крайно горчив и за нищо на света не бих купил, каквото и да е возило от там :evil:

Сря Яну 07, 2009 4:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 253
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Аз да Ви кажа само...и от Плевен неееее. Преди да взема моето Суби ходих да гледам в Плевен едно легаси, та гледам си обявата аз в мобилето звъня на продавача/автокъща/и го питам за състоянието на колата - удари, боичка и тн., а той "перфектна е"/не че очаквам да чуя друго/ и му обяснявам, че не съм някъв лайк дето нищо не вдява от коли и не обичам да си правя безцелни екскурзии, той пак "перфектна е". Тръгвам с един приятел от Пловдив и хоп в Плевен да гледам Легасито - кво да Ви кажа, цялото пребоядисвано, лепени фарове и брони пък и на всичкото отгоре и ненапаснати, предната броня разцепена на две и даже не беше заварена, абе пълен леж отвсякъде.Така се ядосах, че ми изгуби времето тоя педал и като се разпсувах тоя взе, че избяга. Ей му обявата стой в мобилето от Юли или Август http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11218547047560900&f1=1&f2=2&f3=1&f4=1&f5=Subaru&f6=Legacy&f7=300&f9=%EB%E2.&f10=2000&f11=2002&f15=0&f18=1&f19=0
И други премеждия имах в тоя Плевен ей, гледах и една Селика уж и тя "перфектна", накрая ми я докараха на платформа и полуразглобена, абе само дето не беше в касетки на части - та голeм смех падна в тоя Плевен.

Сря Яну 07, 2009 5:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 40
Автомобил: Subaru 2.5 outback 99
Нов фен
Отговори с цитат
Колега взимай Легасито парите са почти същите,но е по надеждна и има повече екстри.Возията е по комфортна ,но все пак колата е като жената на късмет.Импрезата също е добър избор тя обикновено е по бърза харчи по малко но има по малък багажник.Помисли за какво ти трябва колата,по простичко казано легасито е за семейни а импрезата за по млади с по спортно каране.Аз имам легаси 93г.2.2 автомат на въздух(вдига се и се сваля)много съм доволен подръжката не е скъпа за една година съм дал 80 лева за едни биелети и един накрайник.Ремъка сам си го смених с помоща на една книжка на руски взех я някъде от форума.В нея всичко е описано толкова е подробна че всичко можеш сам да си смениш има и схеми с подробно описание.Ремъка си го взех за 50 лева(ангренажен)

Сря Яну 14, 2009 8:45 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема