Отговори на тема
 Филтър за АТ - Легаси 2.2L '95 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Първо малко предистория :)
Наскоро ходих в един магазин тука - Canadian Tire, да питам за комплект филтър със гарнитура за автоматична кутия за моята каляска. И продавача ми задава въпрос, какъв е диаметъра на цилиндричния накрайник на филтъра? Понеже имали въведени в компа филтри на 3/4" и на 7/8". Това ми се стори странно, наскоро говорихме че колите са в метрична система, а тоя ми забива въпрос за инчове :)
Та знае ли някой какъв е моя филтър? Легаси '95 АТ 2.2, писал съм го в заглавието ама пак да напиша. Предполагам Nick ще ми даде отговор на питането.

Сря Фев 07, 2007 4:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Ние тука тия работи ги решаваме с VIN номера...

Сря Фев 07, 2007 10:04 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 673
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Първо ти си бил в грешка, поисквайки грешното нещо, второ - продавача е изпаднал в грешка, предлагайки ти грешното нещо.

Забрави си за цялата история и се върни към предни теми за автоматична трансмисия.

Редакция - аз довечера ще отида до Canadian Tire и ще им задам съвършено същия въпрос. Бих желал с очите си да видя какво имат на екрана по въпроса.

Забрави си за филтър за сега. Няма такъв.

Сря Фев 07, 2007 11:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Nick, не разбирам отговора ти, защо да поиска човек филтър за автоматична трансмисия за дадена кола е грешно? Все пак трябва да знаят що е то филтър за автоматична кутия.
Аз просто попитах дали имат ето това:

Прикачени файлове:
Filter.JPG
Filter.JPG [ 25.85 KiB | Прегледано 1330 пъти ]
Сря Фев 07, 2007 2:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Ще ти кажа защо. Защото това не е филтер. То няма филтриращ елемент в него, не е предвиден според завода производител да се сменя. Това си е една обкновенна цедка. То така си е записано и на английски - цедка, а не филтър.

Ти имаш право да поискаш каквото си щеш от магазина, ти си клиент. Но в основата си се занимаваш с грешна идея. Тази цедка ние никога не я сменяме. Защото тя не представлява филтриращ елемент, който да има определен живот. Тази цедка е вечна.

Сега разбираш ?

Сря Фев 07, 2007 9:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Да, наистина е записано че е цедка. Реално и филтъра си е вид цедка нали. Значи не е необходимо да го сменям туй чудо при положение че се хвана да сменям маслото на кутията? А има ли нещо друго на маслената магистрала което да има филтриращ ефект? Което е предвидено да се сменя? Аз не съм забелязал, ама все пак да попитам ;) На по-новите модели, съм виждал отстрани на кутията филтър, който много прилича на този за двигателя. Предполагам че той трябва да се сменя на определени километри.
Както и да е, разбрах важно нещо, че не е нужно да сменям тоя боклук вътре хехе. Което ще ми спести и време и пари дет се казва. Мерси Nick, знам аз че ще ми дадеш точен отговор :)

Сря Фев 07, 2007 10:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
На мен проблема ми е, че не обичам едни и същи неща да ги пиша по 5 пъти. Не ме е страх от разминавания. Аз каквото съм казал преди една година, остава валидно и днес. Аз съм техник, не политик. В този смисъл аз ти казах обърни се назад към архиви. Това е говорено.

Тази цедка ти не е неоходимо да я сменяш, защото нищо не правиш в този случай. Само се намираш на работа и даваш шанс на себе си да имаш тема за разговор с приятелите като седнете на по бира. Ако, по някаква причина, си вече там, на свален картер, правиш основен ремонт трансмисия, имаш тежки износвания, стружки в картера........свали я, измий я, издухай я (тази цедка). Длъжен си. Но да я купиш и да я смениш........това не дава никакъв смисъл. Забележи, дори и да сваляш по някаква причина valve body-то.......цедката слиза с него, а не отделно. И ако забелязваш, тази цедка се монтира с няколко М6 болтчета. Това са част от болтчетата по valve bodу-то. И ако ти не стегнеш само един от тези болтове по спесификация ....може да си забравиш за правилна функция на трансмисията. Натягане на валвбодито в погрешен ред или с погрешен натяг, води до деформация на двете половини от бодито, деформация при студено състояние, както и в пълна работна температура на трансмисията, затягане на клапани в него, влошаване на функции.
Пак забележи - когато ти отвориш картера и завариш цедката затлачена със стружки .....тогава подмяната й не те оправя. Ти си подминал момента когато нещата биват поправими чрез обслужване. Ти просто си за ремонт.
Когато ние отидохме преди години на училище, когато влизаше новото поколение електронна трансмисия......лично аз бях човека, който попита инженера на колко пробег да сменяваме външния филтър за трансмисията (този, дето ти изглежда като филтър за двигател). Неговият отговор беше 'Никога. В момента, в който стигнете за подмяна на филтър, вие сте за ремонт на трансмисия. Завода производител не предвижда подмяна.' И аз като се замисля, стигам до извода, че инженера е бил прав.

И накрая, както ти казах, аз минах през Canadian Tire и попитах съвършено същия въпрос, който ти си попитал. Като и през цялото време наблюдавам монитора на щанда. Единственото нещо, което им излизаше там за твоя случай беше гарнитура картер трансмисия. Но номера на частта е преустановен и не се доставя повече. Няма филтри, няма инчове, няма цолове, няма аршини. Няма никакви филтри. Това че не доставят повече гарнитурата е обяснимо, защото точно това е истинската ситуация и при нас. И ние не ползваме повече гарнитура за тази трансмисия.
Canadian Tire is a Franchise и се приема, че каквото виждам аз на монитора им в моя град, съвършено същото излиза и на монитора им във вашия град.

Сега сравнително разбираш или е нужно още ?

Чет Фев 08, 2007 3:50 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Ясна е работата. Може да е писано преди за тия неща, но мисля че ще е полезно за всички все пак. Това са важни неща, и едва ли е писано така подробно както сега.
За Can Tire, това дето писах ми го предложи чичака на щанда, може нещо и той да се е заблудил. Както и да е ;)
На пролет ще купя малко масло за кутията и ще го сменя, без да пипам нищо отдолу освен пробката :) Разбира се смяната ще стане по споменавания начин с промивките и т.н.
Благодарско още веднъж за отзивчивостта!

Чет Фев 08, 2007 5:12 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема