Отговори на тема
 Питане за масло на двигателя на 1.8 
Автор Съобщение

Постове: 150
Автомобил: Legacy 1.8 GL 1993
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,имам проблем. Колата е 1993 легаси комби с 1.8 мотор.
Когато си карам на загрял мотор,всичко е наред,но изведнъж оборотите ми отиват на нула и така седи.Може да изгасне,но в 90% от случаите отива на 1000 или 1500 оборота след 10-15 секунди(на положение освободено от скорост).
Когато ми седи на 0 оборота ми свети лампата за маслото.
Това се случва и на газ и на бензин.Смених свещите и въздушния филтър.Проблема остана.Разкачих целия въздухопровод ,изчистих го и пак така.
Маслото ми не знам кога е сменяно,тоест не съм сигурен,дали проблема идва от там.Трябва ли да се смени маслото на двигателя.
Ако трябва какво да купя?Бюджета ми е ограничен и бих искал да е най-евтиното(но да не е пълен боклук)Кое бихте препоръчали?А и филтър да си купя отделно от някой магазин или като отида да ми сменят маслото,хората там ще ми дадът някакъв филтър?(Няма да ходя в сервиз за Субару).Дали маслата дето ги продават на Симеон в София стават за нещо?

Нед Мар 08, 2009 7:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 150
Автомобил: Legacy 1.8 GL 1993
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
А сега ми изникна нов въпрос.Ако колата ми гори масло,като махна свещите са покрити с масло по резбата и отзад на ауспуха е черно бая,това значи,че маслото е за смяна ли?
Има ли начин да разбера дали е за смяна?Нямам представа кога е сменяно,може да е в близкия месец,може и по-отдавна.А ако ще го сменям да купя ли добавка за прочистване на двигателя(която се пуска 15 мин да работи в мотора и след това махам старото и слагам новото масло).

Пон Мар 09, 2009 6:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Колега '0' оборота не е от маслото.Лампата ти свети ,защото датчика за масло е на сухо при '0' оборота-имаш друг проблем свързан с оборотите.
А маслото-ми смени го,какво умуваш на колко е :!:

Пон Мар 09, 2009 7:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема