Отговори на тема
 Масло за сервото 
Автор Съобщение

Постове: 150
Автомобил: Legacy 1.8 GL 1993
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги знам,че моята кола иска 0,7 литра DEXRON II за сервото.
Проблема е ,че леко тече това казанче и трябва да досипвам на 3-4 месеца.Ама сега по погрешка изпуснах шишето и сипах повече.С едно маркуче на принципа на скачените съдове извадих течността от казанчето в шишето и го сипах обартно.Проблема е ,че едва се побра 0,5 литра и това преля.
Питам се дали това е начина да се източи казанчето или е друг?Има ли някъде болтче като на картера?Kога се източва,на студен или загрял двигател?
Другия ми въпрос е Dexron II или III,четох по интернет в различни форуми че нама значение,но как е при субару.То сега съм с 3,но не знам дали се намира вече 2 и не може ли да си остане 3.
Ето снимка с въпросното казанче :
цък

Пет Мар 27, 2009 12:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 46
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
3 може да замени 2 ,но не и обратното.Така,че остави си го така и не мисли.

Пет Мар 27, 2009 3:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 150
Автомобил: Legacy 1.8 GL 1993
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
ДА това е така за 3 и 2 , а по други въпрос мнение.
Извадих течността с едно марку4е и после едва побра 450 милилитра , а по книжка е 700.
Как да го източа цялото(на студена кола или на загряла) и с какво. Това което е в казанчето ли е цялата течност или има и по трабичките останала?Как да източа цялата?Чакам идеи.И предварително благодаря.

Пет Мар 27, 2009 4:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 120
Автомобил: 2005 Legacy H6
Телефон: 0888965945
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Здравей колега , разбирасе ,че има и по тръбичките и в самата помпа и в рейката , само не разбрах защо искаш да точиш цялото масло, погледни си щеката на капачката и остави толкова колкото е необходимо,тоест до белега, това е наи точния начин.И не се занимавай повече защото ако дръпне въздух,после трябва и да обезвъздушаваш ,докато не решиш да свалиш казанчето и да отстраниш теча.Успех.

Пет Мар 27, 2009 5:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема