Колеги карам Легаси 1.8 "91 карбуратор делко ej 18 не иска да запали и не знам от какво може да е . Няма ток на свещите когато въртя на стартер. Бубината изглежда обикновена "+","-" високо напрежение на + а има 12 в. когато дам на контакт и въртя на стартер. В делкото има някъкав датчик с два кабела. Някаква идея защо не пали .
Звучи като бубината ти да е заминала. Купи си един мултицет (полезен е за много неща) за 20лв и си измери съпротивленията на първична и вторична намотка... така ше знаеш дали е тя. Ако ти се струва сложно иди в сервиз. Ти как тества дали има ток?
с мултицет премерих 12в . оказа се, че в делкото има комутатор, оказа се, че е изгорял казаха ми да цъкна на един от краката на комутатора с + директно от акумулатора и той щял да се отпуши . Направих го и като завъртях вала на делкото от кабела на бобината прескочи искра . монтирах и запали веднага . работи 5 мин и угасна само и пак нямаше ток на свещите . сега съм поръчал комутатор.
колега новия комутатор доиде и го монтирах, запали веднага . Преди паленето беше проблем, особено зимата, падаше голямо вартене стартера започна даже да рамжи странно, а сегааааа недава да я завартищ, толкова барзо запалва, че стартера почти не се чува никога не сам виждал друга кола да пали така а капачката е много износена и си мислех че е от нея но се оказа че комутатора е правил проблеми . Сега съм много доволен от паленето на колата страхотно е