Отговори на тема
 Скърцане от капака на багажника на Легаси 2004 
Автор Съобщение
звездоброец
Аватар

Постове: 1399
Автомобил: 4-цилиндрово сешоарче
Телефон: 0898-695-268
Рейтинг: 292
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
suba
Някой да се сблъсквал със следния проблем:

При движение по неравен път с дупки или разкопан от БТК,ВИК и не асфалтиран се появява скърцане отзад все едно че е от стъклата.
Като излезеш на хубав асфалт спира.

Като дигам капака на багажника наистина скърца при отваряне и затваряне.
Чакам да стане по топло и ще правя оглед след зимата, тогава и ще ги смажа.
И аз мисля че може да е от там но звука не съвпада.
Тези дни ще кача някой колега и ще го разледваме.

Nick

За Форестър и предното купе на Легасито дефекта беше в страничните стабилизатори. Не амортисьрите, а от страни на колоните, дето са плъзгач с пружина. Това контактува с хачбак-а, притрива и скърца кат волска кола. Разрешение - нанасяш с пръста малко дебела грес, на контактната точка на вратата (1 кв. см), грес обикновена. И така си ОК за доста дълго време. Трябва и плъзгачите да са винаги свободни а не заседнали. Но забележи - скърцането е в контактната точка, а не в плъзгането , в самото устройство.

За новото купе, Аутбак и новия Форестър - нямаме такова оплакване, плъзгащите стабилизатори са ри-дизайнвани.

За седан (2000 and up) нямаме абсолютно никакво оплакване. Мисля че досега да съм имал само един единствен случай.

Съвет - при седана нещата са прости. Има две торсионни пръчки, които изпълняват ролята на пружини, те в единия край са 'заключени' към купето и в другия на шарнирна връзка работят с капака. Ако имаш страхотно и непоносимо скрубуцане по време на отваряне, следва да подмажеш пак с дебела грес контактните точки. Като много внимаваш как правиш това, да не ти потроши пръстите системата. Ти трябва да повдигнеш и подмажеш, а не наоколо да мажеш и да чакаш да проникне. Което може го пръскаш с течна грес, но точно къде са тези кантарчета, страната на пръчката към капака, там трябва да си намазал отдолу.

Последен съвет - ако имаш скърцане в затворено състояние на колата - яко пръскане с течна грес на машинката за затваряне.

suba
Смазах механизмите на вратата на багажника и всичко което можеше да смажа. Скърцането на багажника спря.

Но скърцането,скрибуцането което го чувам (като карам) основно в стъклото продължава.

Като тръгна по равен асфалт няма нищо. Малко неравност
/отремонтиран асфалт/ и скръцва, като цигулка.
Погледнах и канта на багажника чист е.

Вто Май 15, 2007 9:30 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Отговори на тема