Отговори на тема стр 1, 2  >
 Доливане на DOT3 с DOT4- последствия ? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 112
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Така, имам си аз един проблем, че ми сълзи маркуча на съединителя.
Отидох в сервиза на Субару Пловдив да го правят уж, купих си медни и алуминиеви дихтунги даже ама се оказаха безполезни както се оказа.
Тъй като нивото беше паднало нивото там ми доляли с DOT4 вместо с DOT3.
Въпроса ми е имали някакви последствия и трябва ли да ходя да ми я сменят нацяло спирачната течност?

Съединителите ви как са на вас по принцип? Защото моя доста тежък ми се вижда. Има ли начин да се "олекоти" че жената зор вижда горката.

Друго нещо също ме тревожи, като си маневрирам за паркиране с навит волан почти до край се чува един кофти звук.
Възможно ли е лагера на съединителя (който си пресвирва на ниско обороти ) да се влияе от хидравликата на волана ?

И последно реших да се доверя на Сервиз Пенев, но чета доста негативни мнения. ДА или Не ? Нямам свободно време да отскоча до Софията.

Предварително Благодаря !

Нед Яну 10, 2010 3:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 768
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Цитат:
Съединителите ви как са на вас по принцип? Защото моя доста тежък ми се вижда. Има ли начин да се "олекоти" че жената зор вижда горката

и моят е така.като карам на жената микрата и след това се кача на моята,все едно на Камаз съединителя натискам.
за дот3 и дот4 май беше,че ако ти е за дот3 можеш да сложиш дот4,но не и обратното.
за свиренето провери си хидравличната течност

Нед Яну 10, 2010 4:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Когато волана се навие в крайно ляво и крайно дясно положение се чува едно съскане, което няма общо със съединител. Звука от лагера е съвсем различен.

Нед Яну 10, 2010 4:37 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Мисля че няма проблем да ги омешиш. Това са един и същ вид течност, има дори и синтетични такива, и пак няма проблем да ги омешиш синтетични с минерални. Говоря за 3 и 4 само. Разликата е че при 4-ката температурата на кипене е по-висока, и когато при спирачките накладките мноого загреят, вероятността да заври течността в цилиндърчето е по-малка. Това на теория, на практика не ми се е случвало ;) Има едни DOT 5 и DOT 5.1, там внимавайте, щото едната от тия е на някаква силиконова основа, и не става за всички системи, и е абсолютно недопустимо да се смесва със старите видове.

П.С. Ако боравите със спирачна течност внимавайте че е много агресивна към боята, добре я надига :) Ако олеете някъде се измива просто със вода. Тя не е като маслото и може да се мие с вода.

Нед Яну 10, 2010 9:53 pm
Върнете се в началото
Профил
звездоброец

Постове: 239
Нов фен
Отговори с цитат
Свиренето трябва да се появява само в крайно положение на волана.

Ако свири докато навиваш волана - то тогава е проблем.

По принцип навремето за сервото на волана /за други марки коли / - инструкцията е да не се задържа в крайно положение повече от 5 сек. Но за Субару не съм чел такова нещо.

Доливане с DOT-4 върху DOT-3 не е проблем.

Пон Яну 11, 2010 12:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 112
Нов фен
Отговори с цитат
Голямо благодаря на всички Ви!

Пон Яну 11, 2010 8:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1
Автомобил: Subaru
Нов фен
Отговори с цитат
za servis PENEV-Plovdiv moga da kaja samo hubavi raboti . hodil sum s pegriato Legacy -oprviha go perfektno . nikoga nefesum imal prblem tam . malko cenite sa po-visoki , no sa perfektni

:bg:

Съб Апр 30, 2011 3:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 420
Автомобил: SUBARU outback AWD 2,5 2010
Телефон: 0888 609 755
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Смесването на ДОТ-3 с ДОТ-4 няма проблем и двете консистенции са на една основа,ДОТ-4 е с подибрени характеристики и е за по-нови коли.

Съб Апр 30, 2011 7:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 420
Автомобил: SUBARU outback AWD 2,5 2010
Телефон: 0888 609 755
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
За съединителя,като всички,предполагам е саморегулиращ на старата ми кола беше такъв,но това са само вариации на темата мисля най-добре съвет и оглед след вдигане на колата на крик.

Съб Апр 30, 2011 9:26 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 12
Автомобил: legacy 95
Нов фен
Отговори с цитат
ANASTAS написа:
za servis PENEV-Plovdiv moga da kaja samo hubavi raboti . hodil sum s pegriato Legacy -oprviha go perfektno . nikoga nefesum imal prblem tam . malko cenite sa po-visoki , no sa perfektni

От скоро съм собственик на Легаси 95г. и виждам затруднение в намирането на сервиз в Пловдив. Ще ти бъда благодарен да споделиш къде се намира въпросния сервиз Пенев и в какво се изразява перфектната оправия- във време, качество, отношение към клиента, цени.

Съб Апр 30, 2011 9:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За течностите нямаш проблем(колегите вече обясниха),тежеста в педала е признак че е време за замяна на притискателния диск...аксиалния лагер при отваряне също е желателно/задължително :idea: На Форито му обслужих помпите на съединителя(при мен е с помпи),смених съединител и вилка на съединителя(виновника - счупи се)Сега педала на съединителя е памук :!:

Съб Апр 30, 2011 4:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 27
Нов фен
Отговори с цитат
аз съм с дот-5 на toyota от година вече и нямам проблем за сега системата си е ок

Нед Май 01, 2011 3:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1159
Автомобил: с EWG
Рейтинг: 379
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ДОТ 5 може да се долива само в спирачна система и маркучи, предназначени единствено за ДОТ 5 !

ДОТ 5.1 е напълно съвместима с ДОТ 3 и 4, в книжката при мен пише да се ползва 3 и 4, аз сложих 5.1 и съм много доволен.

Вто Май 10, 2011 2:28 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
taipan написа:
ДОТ 5 може да се долива само в спирачна система и маркучи, предназначени единствено за ДОТ 5 !

ДОТ 5.1 е напълно съвместима с ДОТ 3 и 4, в книжката при мен пише да се ползва 3 и 4, аз сложих 5.1 и съм много доволен.

Интересно Пафка :-? А в моята книжка пише, да не се смесват DOT3 с DOT4, или обратно.... [-X
На кого да вярвам сега..... :shock:

Вто Май 10, 2011 5:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
DOT 3 и DOT 4 са на спиртна основа и могат да се смесват. DOT 5 е на силиконова основа и не може да се смесва с DOT 3 и DOT 4
или на спиртни основи се смесват каквито и да са DOT-ове, на силиконови основи също се смесват по между си, но на етикетите е описано най-добре.

Прикачени файлове:
DOT.JPG
DOT.JPG [ 72.9 KiB | Прегледано 2645 пъти ]

Вто Май 10, 2011 5:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Е добре де...Това и аз го знам, но написаното да го приемаме ли за вярно или има правописна грешка :D
Споменавам Инстукцията за експоатация.....Даже е записано с дебели букви и заградено :(

Вто Май 10, 2011 5:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Отговори с цитат
То в ръководствата за Forester от 2003 до 2008 и други работи пише, ама не можеш да източиш цялата "магистрала", та все остава нещо за смесване. :D

Тормозная жидкость
ОСТОРОЖНО:
• В целях предотвращения ухудшения качес-
тва тормозной жидкости не смешивайте тор-
мозные жидкости разных марок.
• При заливке тормозной жидкости будьте
осторожны, чтобы не допустить попадания
пыли в бачок.
• При заливке или доливке тормозной жид-
кости используйте оригинальную тормозную
жидкость SUBARU - FMVSS № 116, DOT3 или DOT4

Вто Май 10, 2011 6:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Прав си че в магисралата ще остане нещо. Скоро ще сменям спирачна течност и ще видим с какъв DOT ще ми сложат и с такъв ще доливам.

Вто Май 10, 2011 6:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 159
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114
Отговори с цитат
Yco написа:
DOT 3 и DOT 4 са на спиртна основа и могат да се смесват. DOT 5 е на силиконова основа и не може да се смесва с DOT 3 и DOT 4
или на спиртни основи се смесват каквито и да са DOT-ове, на силиконови основи също се смесват по между си, но на етикетите е описано най-добре.

Температура на кипене на ДОТ 5.1 185 градуса? Дали не е някаква грешка?

Вто Май 10, 2011 9:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Объркано е типа на температурата - има някакви два вида температура на кипене :-?
http://jdmfsm.info/Auto/--General--/Art ... 8GB%29.pdf
http://jdmfsm.info/Auto/--General--/Art ... 8GB%29.pdf

Вто Май 10, 2011 10:31 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема  стр 1, 2  >