|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
Проблем със шибидах и поведение на колата
| Автор |
Съобщение |
|
Lucky
Регистриран на: Нед Сеп 28, 2008 11:45 am Постове: 10 Местоположение: София Рейтинг: 0
|

Здравейте колеги!От известно време карам старото Legacy на баща ми(комби 92г. 2.0).Като цяло съм повече от доволен ,само дето разхода ми идва нанагоре.Та имам шибидах,който не се ползваше.Само един път го бяхме отваряли и от там всеки път като валеше дъжд,капеше отгоре над коланите.Беше се запечатил някак си и не правеше проблеми,но стана така че по погрешка наскоро го отворих и от там при всеки дъжд/сняг капе сериозно.Поразгледах как е устроен и забелязах 2 дупчици от лявата и дясната страна,най-вероятно за оттичане,които подозирам са се запушили и за това тече толкова.Това са мойте предположения.А оставям на вас да кажете какво е най добре да направя или ако не успея сам,към кого да се обърна.Другия проблем е при потегляне с по малко газ или на втора и трета с повече газ някак си колата се спъва.Не че не дърпа ами поприпръцква нещо,все едно не може да изгори бензина.Поне на такова ми прилича и така ви го обяснявам.Прави го независимо дали е студена или вече загряла.Мерси предварително 
|
|
|
|
| Пон Мар 22, 2010 7:52 pm |
|
|
|
LEGACI0003
Регистриран на: Вто Мар 31, 2009 12:03 pm Постове: 489 Местоположение: ВАРНА / АКСАКОВО
Автомобил: LEGACY 2.0 1993/ 2.5 2005
Телефон: 0898550848
Рейтинг: 4
|
|
_________________ Жената може да те остави :::::: SUBARU НИКОГА :::::::::::::::
|
|
|
|
| Пон Мар 22, 2010 8:40 pm |
|
|
|
momcho2000
Регистриран на: Чет Яну 28, 2010 6:15 pm Постове: 773 Местоположение: Видин
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84 
|
Аз не съм от компетентните, но придръпването може да е от свещ, кабел горивен филтър (провери ги!!! А за шибидах-а съм виждал да ги затварят и мажат с силикон (безцветен) и решават проблема, няма течове но няма и отваряне, което не е много желателно при положение че твоя си работи, пробвай както казва колегата LEGACI0003!!! 
_________________ На колата ти ако не пише Made in Japan, СМЕНИ Я!
|
|
|
|
| Пон Мар 22, 2010 8:47 pm |
|
|
|
Lucky
Регистриран на: Нед Сеп 28, 2008 11:45 am Постове: 10 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
Относно втория проблем се насочвам към свещи с кабели и въздушен филтър.Горивния не е замърсен,не би трябвало да е от него проблема.Относно шибидаха положението е критично.Днес трябваше да остана в колата за половин час точно като почна да вали малко по-силно и имах чувството,че съм си навън.Някой ако може да ми обясни как се сваля тавана да ги видя тези маркучета  .Или в някои оторизиран сервиз дето се занимават да ходя?Иначе мерси за помоща на двама ви 
|
|
|
|
| Сря Мар 24, 2010 11:08 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|

За люка колега,преди да сваляш каквото и да е,намери един накрайник за помпане на топка или подобен и духни с помпа или компресор(по-добре) в тия отводно тръбички.Ако са запушени намери единична жица(с изолация) по-твърдичка и пъхай в дупката,като врътваш леко.Внимавай отпред да не стърчи тела (жичките) от изолацията ,че да не пробиеш маркучлето ,което чистиш. Виж как ти е уплътнението на люка и дали затваря добре(дали се изравнява отвън с купето.
За прекъсването ,най-вероятно е да е нещо по тоците наистинаи по-малко вероятно от горивото. Свали си и разгледай свещите-трябва да са еднакви на вид,забърши ги с коресилин.Лулите на кабелите изчисти ги от вътре и от вън с коресилин.Ако свещите не са сменяни скоро ,смени ги.Виж на тъмно(Вечер) дали ти искрят кабелите.Ако е така замени ги. Ако дълго не е каран автомобила е възможно да имаш 'пикаеща' дюза.Пробвай с някоя добавка в бензина за почистване на инжектори. Въздушния филтър е добре да се смени ,ако не е сменян скоро,но "поприпръцква"-нето не е от там.
|
|
|
|
| Чет Мар 25, 2010 9:31 am |
|
|
|
Lucky
|
Благодаря ти за изчерпателния отговор.Добри идеи ми даде.Захващам се час по-скоро.Лек ден 
|
|
|
|
| Чет Мар 25, 2010 10:40 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|