Отговори на тема
 Pneumatic (air) suspension documentation 
Автор Съобщение

Постове: 30
Автомобил: Subaru Legacy 2.5i 2001
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги, мисля че не съм единственния, който е имал проблеми с въздушното окачване на своето Legacy. Аз имам един спесифичен проблем, за който дълго време не отрих, почти никаква информация или документация. Днес попаднах на следните материали:

http://www.northursalia.com/techdocs/pdf/suspension/air1.pdf

http://www.northursalia.com/techdocs/pdf/suspension/air2.pdf

http://www.northursalia.com/techdocs/pdf/suspension/suspension.pdf

надявам се да помогнат на някого :wink:

а ето и линк към сайта в който може да намерите и друга полезна информация :)

http://www.northursalia.com/techdocs/techdocs.html

Пет Апр 16, 2010 11:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей,
Може ли да ми кажеш какъв е проблема при теб и как си оправил, ако ли не - на какво си се натъкнал? :)
ЕДИТ:
При мен проблемът е следният: предницата се отпуска доста, но само когато двигателят не работи, и за да се оправи трябва компресора да поработи малко и след това вече няма проблем - возията е плавна. Погледнах тези файлове, но не стигнах до евентуален еднозначен проблем - идея си нямам какво може да ми е спукано или направо за смяна. Само разбрах, че ако проблема е във самите амортисьори - те са за смяна - не се ремонтират. Това което ме обнадежди е, че може да има теч на въздух от някоя тръбичка и това може да се поправи. :)

Пет Апр 16, 2010 10:22 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
За да не се повтарям ще ти постна мой отговор на друг колега на ЛС, който ме пита същото :)

Цитат:
Заглавие: Re: Pneumatic (air) suspension documentationПапка: Изпратени
Въздушното си работи перфектно, колата си се дига и си се сваля както трябва, ако съм високо след 80 си пада, после като сваля скороста пак си се дига. Проблема ми е, че по време на движение независимо дали е Normal или High след определено време лампата на таблото 'Height Hi' почва да мига на интервали на интервали около 0.5 сек непрекъснато. Управлението със бутона престава да работи (не се отчита натискането му). Всичко се оправя, когато спра автомобила и изкл. от контакт и пак вкл. Интересно е, че не го прави винаги,имал съм случаи да карам 50 км и проблем няма. В друг случай качвам се карам 2 км и почва да мига . Може да е някой датчик или букса. Надявам се че ще успея да го диагностицирам.
При мен обаче за разлика от твоя случай колата системата не губи налягане. Оставял съм я 4-5 дни, не пада. В моя случай е най вероятно накой датчик, примерно (height control sensor),но просто не ми е останало време да диагностицирам.

Съвета ми е да си провериш дали няма теч някъде, колегата ме посъветва че това става най лесно със пръскалка със съпунена вода. Пробвай да напръскаш тръбичките около компресора, за да отркиеш евентуален теч. btw на теб връща ли ти някаква грешка, мигали ти лампата, или нещо друго да се случва?

При колегата пак му е мигала лампата, но след време колата спряла да се дига. В крайна сметка се оказал компресора.

До колкото разбирам при теб губи налягане , трябва да откриеш теча.
:smt023

Съб Апр 17, 2010 6:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Освен ако не натисна бутона, лампата не мига.

А как всъщност се стига до компресора? Това не мога да го разбера. :?

Съб Апр 17, 2010 7:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Компресора се намира във предният ляв калник, като свалиш подкалника ще го видиш ...

Пон Апр 19, 2010 11:17 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема