Отговори на тема
 Съдействие от собственик на Legacy за покупка. 
Автор Съобщение

Постове: 1
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте!
Супер форум на Субару!
Приятел докара Legacy 2.5 автоматик, 1997 г. на 220000 км от Швейцария.
До момента съм карала какво ли не, но 4х4 на Субару ми е мечта.
За сажаление нищо не разбирам от Субару, пък и от техническата част на автомобилите въобще.
Въпросът ми е става ли за дамска кола? Не е ли прекалено сложна? Четох до някъде във форума и една от екстрите - блокиране на колела при натискане на сперачка на наклон ме притесни. Това има ли го при автоматика?
Какво да гледам / и да слушам / за да не се окаже проблем след това?
Много ли са тези 220 000 км?
.... има и още въпроси... но май станаха и така много.....

Съб Май 01, 2010 9:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Прекалено сложна - според мен не, но доста голяма - определено да. Щом до сега си карала 4х4, значи си карала големи коли, следователно не би трябвало да имаш проблем със Субаруто. Тази екстра, която ти описа се казва "Hill Holder" и е супер удобно, но се слага само на коли с ръчна скоростна кутия, така че не се тревожи.
Слуша се за неестествени звуци на двигателя при престой, гледа се за ръжда и окачването, което ако е пневматично, най-вероятно е заминало, поне при мен са заминали предните амортисьори. По-специално за автоматика - проверяват се всички скорости как влизат - трябва почти веднага, без удари и шумове.

ПП: Лично според мен - няма дамска и мъжка кола, харесва ли ти на теб - взимаш я, какво толкоз, че например жена или както е при мен - 18-годишен кара Субару... :-D

Съб Май 01, 2010 11:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Първо честито за придобивката :) и ако с това ти помагам - нищо че постоянно си ги "менкаме" ама съпругата ми предпочита да кара Аутбек-а АТ пред Импреза-та МТ, нищо че е с по-големи габарити. Относно техническите познания - ти купуваш кола за да я караш, а не за да я ремонтираш. За това си има майстори, сервизи и т.н. :D

Нед Май 02, 2010 6:10 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема