Отговори на тема
 Има ли колата ми аларма? 
Автор Съобщение

Постове: 9
Автомобил: Legacy '09, 2.5 CVT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Въпроса е малко тъп, но книжката с интрукции за колата е на немски :)

Като подновявах каското в Армеец оня ден, поискаха да накарам алармата, да пищи. Миналата година не го искаха това, а аз никога не съм се интересувал, дали си може по принцип.
Модела на колата мисля, че се води BM9, внесена от Германия, има си оригинално, безконтактно отключване ("ключът" е просто дистанционно, което ми седи в джоба), пали се със старт/стоп бутон и т.н. Пробвахме, да я заключим с пуснат прозорец и след няколко минути, да отворим врата от вътрешната страна, но не се разпищя.

Въпроса е как, да разбера, дали колата ми си има алармена система и ако има, как да я накарам да се разпищи.

Сря Дек 11, 2013 12:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колата ти няма аларма по всяка вероятност. В застрахователните полици пише: аларма или имобилайзер, второто го имаш така че не е задължително да имаш и аларма. Ако искаш да ти монтират допълнителна аларма потърси къде могат да я направят така че пак да си само с оригиналното дистанционно. При мен беше така на Импреза-та, монтираха алармата в Субару Мотърс.

Сря Дек 11, 2013 6:59 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 411
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колата ти с 99% сигурност няма аларма. В Германия са забранени и не слагат.
Със същата доза сигурност има имобилайзер в дистанционното, така че както е казал и колегата plaskom, трябва да ти я застраховат без проблем само с имобилайзера. Ако ти се опъват в Армеец - застрахователи бол.
Поздрави,

Сря Дек 11, 2013 8:09 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 9
Автомобил: Legacy '09, 2.5 CVT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Мерси за отговорите :good:

Сря Дек 11, 2013 11:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Я пробвай да щракнеш копчето на централното заключване на шофьорската врата и затваряш. Дали няма да светне нещо на таблото.

Сря Дек 11, 2013 7:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема