Отговори на тема
 Масло за АТ 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 9
Автомобил: Legacy'99 2.5
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги какво Ви е мнението за маслото на BMW Dextron III за автоматична скоростна кутия?Смятам да го ползвам за моето Subaru Legacy'99 2.5.

Вто Авг 24, 2010 11:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според мен няма голямо значение, щом е Dextron III - в момента карам на Statoil, което струва около 18 лв/литър, а в Субару Сервиз Варна ми предлагаха някакво тяхно масло за по 30-35 лв/литър и ме предупреждаваха, че моето не е хубаво. За сега са минали около 4000км и не се оплаквам.

Вто Авг 24, 2010 12:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 414
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
От къде се долива маслото и нали при запалено положение се мери ... аз така знам.
Мисля да сменям и аз моето защото не се знае кога последно е сменяно... казвате филтъра е в самата кутия, значи ще трябва да сваля капака отдолу където е пробката за източване... ?!?! и последен въпрос , имате ли представа като меря маслото кое по точно трябва да гледам, защото по щеката има плътно масло в долната част , под ЛОУ означението и нагоре почти на ФУЛ разпенено масло... дали е за смяна, доливане ?!
колата е Легаси 2.2 4WD '91 AT! :)

Сря Авг 25, 2010 4:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 762
Автомобил: legacy2.5AT GX sedan MY99
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
vonvladimir написа:
Колеги какво Ви е мнението за маслото на BMW Dextron III за автоматична скоростна кутия?Смятам да го ползвам за моето Subaru Legacy'99 2.5.

Само оригинално на Субару,,за тази скоростна кутия други масла не са подходящи,,аз карам същия автомобил,цена на литър около 30-45.00 лв,моя съвет е да не правиш никакви експеременти,,колега си сложи на кастрол и после го боля главата....

Пет Авг 27, 2010 8:39 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 762
Автомобил: legacy2.5AT GX sedan MY99
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
BrainStormeR написа:
Според мен няма голямо значение, щом е Dextron III - в момента карам на Statoil, което струва около 18 лв/литър, а в Субару Сервиз Варна ми предлагаха някакво тяхно масло за по 30-35 лв/литър и ме предупреждаваха, че моето не е хубаво. За сега са минали около 4000км и не се оплаквам.

Моя съвет е да го смениш,с оригинално,,,,,,,,,,така или иначе ти не си го сменил цялото,скоростната кутия събира около 9 литра,според мен само са ти доляли,ако имаш сервизна книжка трябва да пише кога е сменяно наслото на скоростната кутия и с какво,,на мен също ми доляха около 6.00 литра но мойто си беше субарску и такова сложих вече съм минал окло 35000 хиляди и няма проблеми,,маслото в скоростната кутия се сменя на всеки 60000 к,ако е само оригинално субару,,за другите не знам,,те японците са го написали не аз,,,,, :D тоест сега в твойта скоростна кутия може да има 2 различни масла с различен вискозитет,,искам да те питам като си на равно и като е поставиш на D колата тръгва ли леко сама без газ......

Пет Авг 27, 2010 8:51 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да.

Пет Авг 27, 2010 9:56 am
Върнете се в началото