Отговори на тема
 ABS check 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 313
Автомобил: Forester 2.5XT 2007
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Лампата на Anti Lock Brakes свети постоянно и ABS не работи . Малко предистория на проблема : Наложи се днес да измия целия багажник както и частта в купето до предните две седалки . Беше се разсипала около 50 литра , течна смес със специфична слаба миризма ( срам ме е да кажа какво е :-D ) и Купето се наводни до предните седалки . След усърдно гребане със чаши и т.н. прахосмукачки и кви ли не други устройства колата е отводнена и идеално измита . Но АБС -а се прехедри , свети чека и не работи . Колата спира идеално и без него . Почти 100% съм сигурен че е от наводняването . Има ли някакъв бушон който може да съм изгорил или може и нещо по-сериозно да е ? С една дума да я карам ли на Сервиз или да отварям капака ?

Съб Авг 25, 2007 6:03 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Бушона и сам можеш да си го провериш :-)
До волана вляво под таблото има кутия с бушони и там има ABS бушон ;-)
Поне на Импрезата са там, а вярвам и на Легасито ще са там.
PS. Съмнявам се обаче да е стигнало нещо от 50-те литра чак до там :roll: Но задължително го виж ;)

Съб Авг 25, 2007 6:40 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Не знам каква течност си излял. Да не е ракия ей? Та значи отзад под седалката се намират кабелите за задните сензори на АБС-а. Огледай ги внимателно, и ги откачи за да изсъхнат и ги почисти. Може да замериш съпротивлението на сензорите. Нормалните стойности са 800-1200 Ома. Или 0.8-1.2 кОма. :)

Съб Авг 25, 2007 6:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Provigo написа:
Не знам каква течност си излял. Да не е ракия ей? Та значи отзад под седалката се намират кабелите за задните сензори на АБС-а. Огледай ги внимателно, и ги откачи за да изсъхнат и ги почисти. Може да замериш съпротивлението на сензорите. Нормалните стойности са 800-1200 Ома. Или 0.8-1.2 кОма. :)

Данке но нямам Мултицет , а не искам да се захващам с нещо което може още повече да се повреди лед моята ЩАТЕЛНА намеса :-D Ще провера Бушона и ако не стане ... :(

Съб Авг 25, 2007 7:49 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
От теб се иска внимателно да разединиш буксите, без да счупиш нищо. Друго го знаеш. Мултицета струва 8-10лв. Пък и не може да нямаш някой познат дето да може да ти го заеме за 5мин. Ама ти си решаваш, ако те е страх да пипаш, недей ;)

Съб Авг 25, 2007 9:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Такааа .... проверих де що има бушони и всичките са здрави . Под таблото , при АБС Апарата също има некви и те са ок , под Маинфюсе капака също са здрави . Единственото което не съм направил е да махна задната седалка и да почистя и подсуша сензорите . Има ли някаква особенност и трябва ли да внимавам да не ги счупа или нещо от сорта ? Как изглеждат по-точно тия ми ти сензори ? Колата продължава да спира перфектно . Може ли да се прехендри нещо друго по спирачната система ако АБС -а не се ремонтира 1-2 седмици ?

Сря Авг 29, 2007 1:54 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Колега, сензорите се намират на колелетата. Ти реално си наводнил всичко и буксите може да са пълни с тая течност дето каза, и ако тя е проводима, може системата да чете 'късо съединение' или просто да има отклонение в съпротивлението. Това са елементарни букси. Просто ги огледай и прецени къде да натиснеш за да я откопчееш без да я повредиш. Това е, ако имаш спрей за такива истории дето подобрява контакта може да пръснеш също. Аз съм виждал тука, но така и не съм се наканил да си взема, не че ми е нужен де :)
Хайде действай и кажи какво си направил.

Сря Авг 29, 2007 3:54 am
Върнете се в началото
Профил
звездоброец
Аватар

Постове: 1399
Автомобил: 4-цилиндрово сешоарче
Телефон: 0898-695-268
Рейтинг: 292
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Само да кажа, че тия спрейове наистина са хубави, защото изчистват от всякакви окиси и глупости (което е оферта, защото ако са мокри буксите...) и дават резултат! :wink:

Сря Авг 29, 2007 8:58 am
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Резултат още няма :cry: в Петък ще я карам на оновно почистване , демек пране на абсолютно всичко , защото леко започна да ферментира течността и завъдих Винарки :evil: Та след това ще разглобявам , подсушавам и т.н. ...

Сря Авг 29, 2007 12:56 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
хахаха, да не сте правили гроздобер? :)

Сря Авг 29, 2007 1:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
След тоталната ферментация която преживях , Винарки няма , всичко е изпрано и изсушено . АБС чека не свети и работи .Оказа се компютъра бил наводнен :oops: Намира се под седалката на шофера . Разлятата течност беше Мед . около 65 кг и си беше е...ло мамата . Тва е най-сладката Кола която съм виждал някога 8) След като я измих по български ( с маркуча в Купето ВЪРТИИИИИИ ) започна ферментацията и завъдих винарки . После пичовете на Автомивката незнам какво са правили но я бяха разглобили цялата со се седалките и барчето и сега си имам едно чистак бърсак прано Легаци :P Та това е историята на " Най-сладкото Субару" както ме ебават в Маалата 8)

Пет Сеп 07, 2007 11:11 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема