Отговори на тема
 Нормални ли са високите обороти при автоматика?... 
Автор Съобщение

Постове: 5
Автомобил: Legacy
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, субарузависими! :D
Скоро си взех Легаси 2007-ма с автоматична скоростна кутия 2i. Да си кажа честно, двоумих се между ауди А6 и леаси, но в желанието ми надделя субаруто с неговия двигател тип "Боксер", нисък център на тежестта, безшумност, а също така мнението, че са доста здрави автомобили.
Карам автомобила вече 2-3 седмици, и нещо определено ме дразни. Като тръгна от нула, независимо дали ще натисна "кик даун"-а ли се казваше, или ще натисна педала на газта до половината, двигателят нормално започва да увеличава обороти, но сменя предавката чак на 6500 - 7500 оборота. Колата в това време пищи неимоверно. Даже оборотомера влиза в червената зона.
Искам да попитам дали това е нормално за тези автомобили. Или за ходя да търся майстори. :?:
Дали не е някаква настройка или натягане в скоростната кутия.
Благодаря ви предварително. :-)

Чет Сеп 23, 2010 2:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това само при превключването на първа и втора скорост ли? Нещо свети ли по таблото?
Маслото на кутията проверявал ли си?

Чет Сеп 23, 2010 2:20 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Прави го на всички скорости, но в различни ситуации, т.е. без закономерност. Нищо не светва по таблото.
Но сега ще отида до Субару да видя за какво става въпрос. Може пък аз да не съм разбрал нещо си... :?:

Чет Сеп 23, 2010 2:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не е нормално, но и не е съвсем ясно какво точно прави. Затова иди да видят...

Чет Сеп 23, 2010 3:01 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Ходих, хора. Всичко е наред на колата. Както си и мислех, един от вариантите - не съм свикнал още с педала на газта на ТАЗИ кола.

Чет Сеп 23, 2010 4:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ако не си натиснал кик даун-а не трябва да сменя на 6500... Може би го натискаш все пак ама на половината ход както казваш... :-k

Чет Сеп 23, 2010 4:50 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Ами има и една друга работа. Тази кола е с газово устройство сложено в Германия. И дали е възможно да са настроили кик-дауна като за газ, а да има разлика при каране на бензин.

Чет Сеп 23, 2010 5:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ти с какви скорости си 4 или 5? Спортен режим имаш ли?
При загряла кола пак ли го прави? Опиши точно какво се случва.

Чет Сеп 23, 2010 5:20 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Би трябвало да е със CVT, да не би да го ползваш в ръчен режим?

Чет Сеп 23, 2010 6:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Със CVT кутии са новите легаси, тези от 2010-та. Тази е с 4-степенна автоматична кутия.
Прави го и студена и загрята. Не карам в ръчен режим и да чакам да превключи, не съм чак толкова изперкал.
Ходих в Субару Варна. Хората ми обясниха, че при тези автомобили педала за газта е, как да го кажа, динамичен и променлив - значи, той е един, но може да се ползва по различни начини: и за спокойно каране, и за нещо като спортно. Щото аз имах S-класа на мерцедес, и там педала... стъпваш яко и се забравяш. Тя колата си знае работата. Но този на субару е друг. Иска нещо като по-нежно отношение. :D
Значи ще си свикваме... 8)

Пет Сеп 24, 2010 12:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 753
Автомобил: SPEC B, Forester SG
Рейтинг: 51
Отговори с цитат
Колега, пробвай да не си с 20 - 30 - 50 метра пред всички участници в движението на всяко тръгване и тогава сподели резултатите.
Успех :smt023 :smt023

Монтаж на ГИ

Иван Костадинов

0899366111

Съб Сеп 25, 2010 7:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 762
Автомобил: legacy2.5AT GX sedan MY99
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
И аз съм с автоматик,,кутййте са същите,,при нормално каране с леко натискане на педала трябва да сменя между 1000-2500 оборота,няма значение топла ли е студена ли е,,другото което е дори и в кик-даун режим не би трябвало да ги сменя след 6500 оборота,,,,а ако си от Варна е добре да пием по едно кафе и да сменим колите за кръгче,,да видиш например има ли разлика..при превключването,,но до сега това което прочетох не ми харесва,, [-X

Съб Сеп 25, 2010 9:40 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 843
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Нищо ти няма на колата :) Просто не си свикнал...На мен това ми е 5-та кола с автоматична кутия. Даваш газ, и когато кракът ти леко се отдръпне, автомобила превключва на следващата предавка, това съм го пробвал при всички. Опитай с газ до половината, леко дърпаш крак и пак даваш газ :smt023

По принцип мотора на Субару се чува доста силно след 3000-3500 оборота независимо от модела...
Давай газ и това е :)

Съб Сеп 25, 2010 3:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 132
Автомобил: Subaru Outback 3.0, 2007
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
6500 оборота си е доста, не ми се струва нормално... пък и в града, е, може пък да я настъпваш като за последно... :?

Съб Сеп 25, 2010 5:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 54
Нов фен
Отговори с цитат
subaru prodrive написа:
И аз съм с автоматик,,кутййте са същите,,при нормално каране с леко натискане на педала трябва да сменя между 1000-2500 оборота,няма значение топла ли е студена ли е,,другото което е дори и в кик-даун режим не би трябвало да ги сменя след 6500 оборота,,,,а ако си от Варна е добре да пием по едно кафе и да сменим колите за кръгче,,да видиш например има ли разлика..при превключването,,но до сега това което прочетох не ми харесва,, [-X

Съглаен съм, и при мен е така. :smt023
Нещо не е наред май... Хубаво е да се срещнеш с някой колега от Варна с повече опит и да поразгледате....

Пон Сеп 27, 2010 12:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 762
Автомобил: legacy2.5AT GX sedan MY99
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Я моля те кажи,колко са са оборотите при неутрална скорост. стандарно трябва да работи при 750...или на позиция "P"като е запалиш сутрин студена качва до около 1200-1300 и в следващите 1-2 минути трябва да ги нормализира до 750..и един съвет от мен,,на скалата за температурата,преди да потеглеш изчакай стрелката да качи поне 2 чертички от тези многото които са в най студената зона,,, :smt023

Пон Сеп 27, 2010 12:35 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
dilov написа:
Със CVT кутии са новите легаси, тези от 2010-та. Тази е с 4-степенна автоматична кутия.
Прави го и студена и загрята. Не карам в ръчен режим и да чакам да превключи, не съм чак толкова изперкал.
Ходих в Субару Варна. Хората ми обясниха, че при тези автомобили педала за газта е, как да го кажа, динамичен и променлив - значи, той е един, но може да се ползва по различни начини: и за спокойно каране, и за нещо като спортно. Щото аз имах S-класа на мерцедес, и там педала... стъпваш яко и се забравяш. Тя колата си знае работата. Но този на субару е друг. Иска нещо като по-нежно отношение. :D
Значи ще си свикваме... 8)

Тези кутии имат "мозък" и позволяват три режима на превключване - под 2000 оборота, под 3500-4000 и преди червена зона. Най-вероятно като правиш кик даун или по-силно натискаш педала на газта, кутията започва да сменя в спортен режим.
В спряло положение оборотите са около 700-750, при неработещ климатик. Странно обаче е че успяваш да влезеш в червената зона - по принцип при автоматите, самата кутия ти превключва преди червена зона - дори достигаш максималната скорост без да си близо до червената зона.

Вто Сеп 28, 2010 8:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Отговори с цитат
И на мен ми отне време докато свикна с тоя педал. Първо е много чувствителен. После пък докато не го натиснеш доста надолу не иска да върне предавка. Натиснеш ли го повечко при тръгване от първа не сменя докато не отиде над 5000 (ако си в спортен отива до червеното, при мене около 6500) и много бръмчи.

Обаче като покарах месец-два се срастнах с тая кола и сега го знам кога и как реагира и колко е нужно да се подава газ в зависимост от наклон, текуща скорост, завои и т.н.

Единственото което ме дразни е че при изкачване на наклон само ръчни ме устройват иначе си позволява големи своеволия автомата, но това до голяма степен е защото ми е слаб мотора, 1.5.

Вто Сеп 28, 2010 10:01 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема